Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2014,
20.29

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marcos Tavares brazilska nogometna reprezentanca Luiz Felipe Scolari Ronaldinho Neymar Thiago Silva Dani Alves

Sobota, 17. 5. 2014, 20.29

5 let, 4 mesece

Tudi slovenski Brazilec ne misli nič drugače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
O Braziliji, v očeh mnogih glavni favoritinji letošnjega svetovnega prvenstva, smo se pogovarjali z brazilskim nogometašem s slovenskim potnim listom Marcosom Tavaresom.

"Vsi v Braziliji pričakujejo, da bomo svetovni prvaki. Tudi jaz ne mislim nič drugače. Ne bo lahko, a Brazilija bo zelo motivirana, imela bo veliko pomoč s tribun, pa tudi zelo kakovostno ekipo, zato sem optimist. Brazilci morajo igrati iz tekme v tekmo, ne smejo misliti na to, kaj sledi. Če bo tako, se ne bojim za uspeh," pravi Marcos Tavares, ki je bil član mlajših reprezentančnih selekcij in igral z nekaterimi poznejšimi zvezdniki brazilskega nogometa.

Tudi s pred leti najboljšim nogometašem na svetu Ronaldinhom, ki ga ni na tokratnem seznamu brazilskega selektorja za svetovno prvenstvo, in zdajšnjim reprezentantom Danijem Alvesom. "To, da ne bo Ronaldinha, je velik minus. Zame je še vedno najboljši. Moral bi igrati na svetovnem prvenstvu. S svojimi izkušnjami in kakovostjo bi lahko pomagal. Škoda, da ga ne bo. Vsi skupaj bomo prikrajšani," ugotavlja kapetan Maribora.

Neymar, Hulk, Oscar in Luiz so najboljši

Od tistih, ki so se znašli na seznamu Luiza Felipeja Scolarija, Tavares ceni predvsem štiri. "V prvi vrsti seveda Neymarja, ki je odličen nogometaš. Tudi Hulk je vrhunski napadalec, ki bo na svetovnem prvenstvu prav gotovo blestel. V zvezni vrsti me navdušuje Oscar, v obrambi je najboljši David Luiz. Ob njih je v reprezentanci še kopica vrhunskih nogometašev. Imamo res dobro ekipo, zato sem optimist," pravi 30-letni nogometaš.

Ko beseda nanese na pomanjkljivosti zdajšnje brazilske vrste, jih Tavares ne najde. "Ne, res ne vem, ali sploh je kakšna," je odgovoril. "Morda le pritisk, ki bo spremljal Brazilijo na poti do naslova. Vsi pričakujejo, da bo prvak, zato nogometašem ne bo lahko. Nogomet je v Braziliji religija. Zdaj, ko je prvenstvo na naših tleh, so pričakovanja še toliko večja. Če nam ne bo uspelo, bo državo zajela velika žalost," je povedal.

Scolari ve, kako osvajati naslove

"Kljub temu verjamem, da se bodo brazilski nogometaši, ki imajo ogromno izkušenj, vodi pa jih selektor, ki je naslov že osvojil, znali spoprijeti s pritiskom, ki jih čaka. Ne dvomim o tem, da jim bo uspelo," je še povedal nogometaš, ki se najraje spominja svetovnega prvenstva leta 2002 in napadalca Ronalda, ki je takrat blestel.

"On je zame najboljši nogometaš vseh časov. Tisto prvenstvo je bilo res sijajno. Dobro se spominjam tudi svetovnega prvenstva 1994 v ZDA, kjer je imel glavno vlogo Romario, a vseeno je Ronaldo le en. Najboljši," je pogovor sklenil najboljši strelec v zgodovini Maribora, ki si bo tekme svetovnega prvenstva ogledal prek televizijskih prenosov. Klubske obveznosti pač ne dovoljujejo, da bi največji športni spektakel v rodni državi doživel v živo.

Ne spreglejte