Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 7. 2014,
10.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Keylor Navas Sami Khedira Toni Kroos

Sreda, 16. 7. 2014, 10.48

7 let, 12 mesecev

Tržnica: Real prehitel Bayern in kupil vročega Kostaričana, Khedira k Arsenalu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real Madrid pričakuje Nemca Tonija Kroosa, na izstopnih vratih pa se je znašel njegov reprezentančni soigralec Sami Khedira. Iker Casillas je dobil novega tekmeca za mesto v udarni enajsterici.

Evropski prvaki v poletnem prestopnem roku želijo malce prevetriti igralski kader. Kolumbijec James Rodriguez, najboljši strelec SP 2014, ostaja želja belih baletnikov. Monaco bi ga po zadnjih informacijah lahko izpustil za 85 milijonov evrov, bo pa zvezno vrsto Reala najverjetneje okrepil Toni Kroos, ki bi v špansko prestolnico prišel za bistveno nižjo ceno. Ker se mu kmalu izteče pogodba z Bayernom, Nemec pa ne skriva želje po izzivih v tujini, bi ga lahko Real dobil za okrog 25 milijonov evrov, kar je zelo ugodna odškodnina za enega najboljših nogometašev na SP 2014.

Kroos je v torek skupaj z reprezentančnimi soigralci nazdravljal svetovnemu naslovu v Berlinu. Na svečanem odru si je pred skoraj pol milijona navijačev dal duška tudi Sami Khedira, ki po poročanju Marce zapušča Real, srečo pa bo iskal na Otoku. Čeprav se zanj zanima tudi Chelsea, ki ga vodi nekdanji strateg madridskega velikana Jose Mourinho, je najbolj verjeten prestop k Arsenalu. Real bi postal bogatejši za 25 milijonov evrov, čaka pa se še zadnja beseda Khedire, ki bi se tako preselil k številnim reprezentančnim soigralcem. Arsenala se je proti koncu SP 2014 oprijelo ime Majhna Nemčija, saj so njegovi člani kar trije nogometaši elfa. To so Mesut Özil (tudi nekdanji igralec Reala), Lukas Podolski in Per Mertesacker.

Navas navduševal na SP 2014, prihaja za deset milijonov evrov

Real torej želi v Madrid pripeljati Rodrigueza in Kroosa, ki sta na brazilskih zelenicah pustila izjemen vtis, dogovoril pa se je še z enim junakom SP 2014. Kostarika v Braziliji ni izgubila niti ene tekme, prišla pa vse do četrtfinala. Odmevnega rezultata ne bi dosegla, če med njenima vratnicama ne bi blestel Keylor Navas. Vratar Osasune je bil v prejšnji sezoni ocenjen za najboljšega vratarja v španskem prvenstvu. Ker se mu kmalu izteče pogodba, je klub izkoristil veliko povpraševanje po njem.

Najhitrejši je bil Real, ki je Levanteju odštel deset milijonov evrov, s tem pa je evropski prvak prehitel Bayern, ki se je prav tako zanimal za izkušenega Kostaričana. Prihod Navasa je le še potrdil govorice, da se bo Diego Lopez poslovil od Madrida. Zanj se zanimata Napoli in Monaco, Navas pa si bo skušal izboriti zaupanje Carla Ancelottija v družbi kapetana Ikerja Casillasa. Ta za razliko od Navasa na svetovno prvenstvo v Braziliji nima najbolj prijetnih spominov …

Ne spreglejte