Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
3. 3. 2016,
14.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Darijan Matić Miha Zajc Marko Nikolić Prva liga Telekom Slovenije večni derbi NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 3. 3. 2016, 14.10

8 let

Trenerju Olimpije se je naježila koža

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

"Derbiji se igrajo zato, da jih dobiš," sporoča trener Olimpije Marko Nikolić, ki bo v soboto prvič izkusil slovenski večni derbi. Stanovskemu kolegu Darku Milaniču želi vse dobro, a šele po soboti.

Ljubljanski tabor se pripravlja na sobotno gostovanje v Ljudskem vrtu, kjer ga bo pričakal Maribor z novim trenerjem Darkom Milaničem. Olimpija ima šest točk prednosti in računa na odlično vzdušje v ekipi, dobro voljo pa je podkrepil še podatek, da se bo v soboto na Štajersko odpravilo okrog tisoč navijačev zeleno-belih.

"Rezultat je v prvem planu. Imamo dodaten motiv, naše navijače. Vstopnice za navijaški sektor Olimpije so pošle že pred nekaj dnevi. Ko sem to slišal, se mi je naježila koža. Igralcem se je verjetno še trikrat bolj. Računali bomo na odlično podporo," se mladi trener Olimpije Marko Nikolić veseli sobotne navijaške kulise v Ljudskem vrtu.

Zajc: Spodrsljaj Maribora nam je šel na roko

Trener pričakuje pogumno in borbeno predstavo izbrancev, ki so v nasprotju z Mariborom v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije vstopili brez rezultatskega neuspeha.

"Proti Kopru smo dobili tisto, kar smo želeli. Okrepili smo si samozavest. Na roko nam je šel tudi spodrsljaj Maribora, nimamo večjih težav v ekipi, tako da v Mariboru pričakujemo pozitiven rezultat," junak zmage nad Koprom, strelec in podajalec Miha Zajc, širi optimizem pred praznikom slovenskega klubskega nogometa.

Srb se ne bo pomeril prvič proti Milaniču

"Za to tekmo vlada ogromno zanimanje. To je odlično za slovenski nogomet. Spoštujemo sobotnega tekmeca, ki se je v zadnjih desetih letih izkazal v Sloveniji in Evropi, a smo zelo samozavestni. Derbiji se igrajo zato, da jih dobiš," poudarja 36-letni srbski strokovnjak, ki želi ponoviti uspeh predhodnika Marijana Pušnika.

Olimpija je jeseni v Ljudskem vrtu ponižala Mariborčane in jim z zmago s 3:0 prisolila krepko zaušnico, zaradi katere se je od vijoličastega stolčka poslovil Ante Šimundža.

Takrat so Mariborčani trenerja zamenjali po derbiju z Olimpijo. Na začetku spomladanskega dela so se odločili za nekoliko spremenjen vrstni red in postregli s spremembo tik pred gostovanjem vodilnih zmajev. "Zdaj ne vemo prav veliko o Mariboru. Verjetno pa je menjava otežila delo tudi tekmecu, saj bo lahko nov trener do tekme opravil le nekaj treningov. Lahko predpostavljamo, kakšne bodo spremembe v igralskem kadru in sistemu igre, to pa je tudi vse," je pojasnil trener Olimpije, ki pozna tako Krunoslava Jurčića kot njegovega naslednika Milaniča.

"O njiju lahko povem vse najboljše. Darka poznam tudi osebno. Pomerila sva se na nekaterih prijateljskih tekmah. Želim mu vse dobro, a šele po soboti," se je nasmehnil Nikolić, ki bi s sobotno zmago Olimpiji zagotovil že velikih devet točk prednosti.

Kapetan Matić: Ne smemo pregoreti v želji

"Pričakujem težko in enakovredno tekmo, naša želja pa je, da povečamo naskok pred Mariborom. Tako se tudi pripravljamo na derbi. V teh dneh se moramo psihološko brzdati, da ne bi v soboto pregoreli v želji," napoveduje kapetan Darijan Matić, ki je prepričan, da zmaji ne morejo več ponoviti tako slabega polčasa, kot je bil prvi del nedeljskega srečanja s Koprom. Čeprav so prvi polčas dobili z 1:0, niso bili zadovoljni.

Še bolj vedre volje bi bil, če bi lahko v soboto računal na pomoč rojaka Danka Lazovića. Nekdanji zvezdnik nizozemskih in ruskih klubskih velikanov še čaka na pridobitev registracije.

"Bomo videli, ali se bodo administrativne težave uredile že danes. Veliko bi nam pomenilo, če bi bil Danko z nami in nam pomagal z izkušnjami v pripravi na tekmo, nato pa lahko odigral še 30 minut ali polčas. Toliko je v tem trenutku tudi pripravljen," je opisal trenutno stanje dolgoletnega srbskega reprezentanta.

Večni derbi v Mariboru se bo začel v soboto ob 20.15.

Ne spreglejte