Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 5. 2015,
1.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Juventus Real Madrid Massimiliano Allegri Carlo Ancelotti

Sreda, 6. 5. 2015, 1.30

7 let, 12 mesecev

Trener Reala po porazu: Napake so delali vsi, ne le Sergio Ramos

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Navijači Juventusa so si lahko dali duška po zmagi nad madridskim Realom, domači trener Massimiliano Allegri pa vseeno opozarja, da bo treba za napredovanje v Madridu nujno doseči gol.

"Veliki Juventus v finalu, to niso več le sanje," je na naslovnici italijanskega športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport žarel od sreče napis po veliki polfinalni zmagi nad branilcem naslova iz Španije. "Real se je ujel v past," je na drugi strani sporočal bralcem in bralkam španski športni dnevnik Marca, po tradiciji zelo naklonjen madridskemu Realu. Poraz pri Juventusu, ki se je v polfinalu lige prvakov predstavil prvič po sušnih 13 letih, je presenetil špansko javnost. Pričakovala je ugodnejši rezultat v korist belih baletnikov, naletela pa na neustrašni Juventus, ki je pritisnil na zadnjo vrsto gostov in ji povzročal ogromne težave.

"Zadovoljen sem s predstavo, predvsem v tehničnem smislu, čeprav menim, da lahko pokažemo še več. Če se bomo želeli uvrstiti v finale, bomo morali v Madridu pokazati pravo mojstrovino. Zdaj smo si zagotovili dobro popotnico. Moji fantje so pokazali veliko volje in trdnega značaja," je delil pohvale Massimiliano Allegri, ki je premagal slavnega rojaka in njegovo zvezdniško ekipo.

Nekajkrat so nakazali, da so lahko boljši od Reala

Povratna tekma bo prihodnjo sredo v španski prestolnici, Juventus pa bi v finale popeljal že vsak neodločen rezultat. "V sredo nas čaka ranjeni Real. Morali bomo doseči zadetek, sicer si bomo napredovanje v finale otežili do skrajnosti," se nekdanji trener Milana, ki je na San Siru zelo spoštoval Valterja Birso, zaveda, da v Madridu ne bi bilo smotrno igrati na rezultat 0:0.

"V tej sezoni igramo dober nogomet in nekajkrat smo nakazali, da smo lahko boljši od Reala," je spomnil na določena obdobja srečanja, v katerih je Juventus prevladoval na igrišču in si ustvarjal lepše priložnosti. Stara dama bo prihodnjo sredo bogatejša, saj naj bi se soigralcem pridružil tudi Paul Pogba, ki ga v zadnjih dneh omenjajo kot zelo drago okrepitev PSG. Mladi Francoz zaradi zdravstvenih težav ni mogel pomagati soigralcem, ga bo pa Allegri preizkusil konec tedna na prvenstvenem dvoboju, če je nared za veliki boj na kultnem Realovem štadionu. "Pogba bi bil lahko pripravljen," je sporočil Allegri, ki je dosegel eno najslajših evropskih zmag. Po koncu srečanja mu je bilo še najbolj žal, da niso njegovi izbranci dosegli še enega zadetka ter belih baletnikov odpravili s 3:1.

Trener Reala: Nič še ni odločenega

Kako pa so poraz v Italiji doživljali v taboru favoriziranih gostov? "Po uvodnih 15 minutah smo zaigrali dobro in si priigrali nekaj zrelih priložnosti. Takšno igro moramo ponoviti tudi na povratni tekmi," je Carlo Ancelotti izluščil nekaj pozitivnih ugotovitev s tekme, na kateri ni želel izgubiti.

"Želeli smo nadzorovati potek srečanja, a nismo imeli sreče," mu je ostala v spominu tudi prečka Jamesa Rodrigueza pri rezultatu 1:1. "Prejeli smo zadetek iz protinapada, kar mi ni preveč všeč. Nič še ni odločenega, lahko nadoknadimo rezultat. Želeli smo zmagati, a nam ni uspelo. Rezultat je negativen, a spet ni tako slab. Odločalo se bo v Madridu."

Napake so delali vsi, ne le Sergio Ramos

Po koncu tekme so ga španski novinarji zasuli z vprašanji o Sergiu Ramosu in njegovih netočnih podajah v zvezni vrsti, ki so prepogosto zgrešile cilj. "Ne le Sergio Ramos. Vsi smo delali še več napak kot sicer, tudi naši branilci. Juventus je pritisnil na naše vrste in nam zadal veliko težav," ni ovinkaril Ancelotti. Ramosa ni želel javno okrcati za preveliko število napak pri predaji žoge v zvezni vrsti. "Sergio je sicer odigral dobro," je celo pohvalil španskega reprezentanta, ki slovi kot odličen branilec. Po ponovni poškodbi Luke Modrića ga je Ancelotti preselil na mesto zadnjega zveznega igralca, kjer sodeluje v paru s Tonijem Kroosom. Na povratni četrtfinalni tekmi z Atleticom se je izkazal, v Torinu pa si privoščil veliko napak, da bi si prislužil visoko oceno.

Čeprav se Real v Španijo vrača z nehvaležnim porazom, je njegov strateg prepričan, da bo domače igrišče dovolj velik razlog za napredovanje. "Občinstvo nam lahko veliko pomaga. Smo v podobnem položaju kot lani v polfinalu ali pa letos v četrtfinalu. Verjamemo v svojo moč. Vendarle igramo doma, kjer nam bodo navijači priskočili na pomoč," pričakuje glasno podporo na povratni tekmi, ki bo odločala o tem, ali Real ostaja v igri za zgodovinsko dejanje, ubranitev naslova v ligi prvakov.

''Občinstvo nam lahko veliko pomaga. Smo v podobnem položaju kot lani v polfinalu ali pa letos v četrtfinalu. Verjamemo v svojo moč. Vendarle igramo doma, kjer nam bodo navijači priskočili na pomoč,'' pričakuje glasno podporo na povratni tekmi, ki bo odločala o tem, ali Real ostaja v igri za zgodovinsko dejanje, ubranitev naslova v ligi prvakov.

Ne spreglejte