Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
28. 10. 2014,
12.09

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale pokal Slovenije Stožice Darko Karapetrović

Torek, 28. 10. 2014, 12.09

3 leta, 10 mesecev

Trener Olimpije poudarja: Tudi nas se bo nekaj vprašalo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred nogometaši Olimpije je lepa priložnost, da se uvrstijo v polfinale pokala. Odkar so se v novi preobleki vrnili v prvo ligo, še niso prišli tako daleč. Zmaji so optimistični, forma pa izvrstna.

Zaradi skromne in turbulentne prejšnje sezone jih je poleti, ko se je začel nov ciklus Prve lige Telekom Slovenije, marsikdo že odpisal in izločil iz boja za naslov prvaka. Nogometašev Olimpije to ni motilo, po svoje jim je še prijalo, saj niso bili izpostavljeni pritisku. Na pleča jim ga ni polagalo tudi vodstvo kluba, ki jih je najprej razveselilo s tem, da je poskrbelo za izpolnjevanje rednih obveznosti in se je končala večtedenska poletna apatija. Ko se je v klub vrnil še Milenko Aćimović, se je v Stožicah začela širiti pozitivna energija. Kot da bi prisotnost nekdanjega reprezentanta in ljubljenca navijačev, ki po novem v druščini trenerja spremlja dvoboje na klopi za rezervne igralce, prebudila zeleno-bele. Rezultati v prvenstvu so solidni, veliko boljši od načrtovanih. Zaostajajo le za vodilnimi Domžalami, s katerimi se bodo danes pomerili v pokalnem dvoboju. To bo povratna četrtfinalna tekma. Na prvi so si zagotovili prednost, ki jo želijo obdržati. Da so na dobri poti, je dokazala sobotna zmaga v Novi Gorici. Čeprav niso računali na nekaj izjemnih posameznikov, tako so manjkali tudi Andraž Šporar ter soimenjaka Nik Omladič (še vedno je v nemilosti, saj se še ni dogovoril o podaljšanju pogodbe) in Nik Kapun, so strli odpor vrtnic in pokazali, da lahko v tej sezoni računajo z dolgo in široko klopjo. Ta pa je pomembna, saj je prvenstvo maraton, visoka mesta pa se praviloma osvajajo na manjših tekmah.

Olimpije ne odstopa od svojih ciljev

Da je Olimpija zmožna enakovredno igrati tudi z najboljšimi, je v tej sezoni že večkrat dokazala. Vodilne Domžale je še niso premagale, Maribor se je bolečega poraza v spektakularnem in všečnem derbiju v Ljudskem vrtu rešil v izdihljajih srečanja. Zdaj se bodo Ljubljančani ponovno srečali z Elsnerjevo četo, ki napoveduje napadalno igro. Če hočejo sosedje iz mesta ob Kamniški Bistrici napredovati, morajo nujno zatresli mrežo Aleksandra Šelige.

Tega se zaveda tudi trener Darko Karapetrović, ki si je v prejšnji sezoni nabiral izkušnje ob ponesrečenem eksperimentu s srbskim strategom Miloradom Kosanovićem, v vlogi samostojnega trenerja, pomaga mu pri igralcih zelo priljubljeni in študiozni Aleksander Radosavljević, pa mu gre odlično. "Od svojih ciljev ne odstopamo in eden izmed teh je uvrstitev v polfinale domačega Pokala. Obračun v Novi Gorici smo dobili s taktično zrelo igro in želim si, da bi fantje nekaj podobnega prikazali tudi jutri v Stožicah. Domžalčani napovedujejo igro na zmago, kar je povsem razumljivo, a se bo tudi nas nekaj vprašalo. Verjamem, da nas čaka izjemno zanimiva in obenem zahtevna tekma, ki jo želimo dobiti. Na kakšen način bomo to dosegli, pa je najmanj pomembno,'' poudarja 38-letni Ljubljančan na zeleno-beli klopi.

Igralci s predanim delom nadoknadili časovno komponento

Na fante je zelo ponosen, to jim pove tudi po vsakem treningu in tekmi, ne glede na razplet. V tej sezoni je izgubil le enkrat, pa še to na gostovanju v Novem mestu, kjer so zmaji tekmovali med seboj, kdo bo zapravil bolj idealno priložnost. To je poudaril tudi Aćimović in dejal, da ga takšni porazi ne morejo skrbeti, saj je izostala le učinkovitost, z vsem drugim pa je lahko zadovoljen.

''Morate vedeti, da smo ena izmed redkih ekip v državnem prvenstvu, ki je svoj igralski kader dopolnjevala še po uradnem začetku prvenstva. S tem želim povedati, da so igralci tisti, ki so s svojim predanim in kakovostnim delom nadoknadili časovno komponento. Dejstvo je, da nas krasi kolektivna igra, ki je neugodna za vsakega nasprotnika,'', pravi 38-letni trener, ki je v igralni karieri izkusil marsikaj.

Če je prisotno več tisoč gledalcev, je lažje igrati

Nekdanji mladi slovenski reprezentant je zaigral tudi za beograjski Obilić, ko je ta v Srbiji mešal štrene Partizanu in Crveni zvezdi, nekaj sezon je prebil tudi v Avstriji, vedno pa se je rad vračal v Ljubljano, kjer je tudi začel trenersko kariero. Če bo Olimpijo popeljal v polfinale pokala, bo od tako želene lovorike oddaljen le še dva koraka, kar bi zagotovo pripomoglo k še povečanem zanimanju Ljubljančanov za klubski nogomet.

Nogometaši Olimpije pa bi lahko na današnji tekmi z Domžalami dobili še eno zadoščenje. Ko so se v prvenstvu nazadnje predstavili v Stožicah, jih je na tribunah pozdravilo nekaj tisoč gledalcev. Da je v takšnem vzdušju neprimerno lažje igrati, so nogometaši drug za drugim izpostavljali že po prijateljskem srečanju s Chelseajem, tudi na tekmi z Radomljami pa so dobili zagon v jadra in zlahka napolnili mrežo prvoligaškemu novincu. Tudi danes ne bo manjkalo najmlajših na tribunah, saj so "krompirjeve" počitnice kot ustvarjene za obisk nogometnega srečanja. To bi bila lahko tudi lepa popotnica za derbi, ki čaka Olimpijo v nedeljo, ko bo v Stožicah gostovalo že nekaj mesecev neporaženo Celje. A najprej bo potrebno preskočiti domžalsko oviro …

Ne spreglejte