Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
10. 4. 2017,
17.21

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,75

2

Natisni članek

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 10. 4. 2017, 17.21

7 let

Darko Milanič pred povratnim pokalnim derbijem

Trener Maribora bo Olimpijo napadel z vsemi silami

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,75

2

Darko Milanič | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

"Z vsemi silami bomo napadli Olimpijo in skušali priti do preobrata," pred povratno tekmo slovenskega nogometnega pokala pravijo Mariborčani. V sredo ob 17.15 jih čaka lov na zaostanek s prve tekme v Stožicah (1:2).

Mariborski trener je bil po prvi tekmi v Stožicah, kjer je vse od zaključka tekme vodil z 1:0, a nato prejel dva gola in doživel prvi poraz po daljšem času, zelo razočaran. "Ne vem, kaj se nam je zgodilo," je tarnal po porazu z 1:2 prejšnjo sredo. V soboto je Maribor v Kopru remiziral z 2:2 in na vrhu lestvice ohranil prednost 13 točk pred Domžalami in Olimpijo, oboji so prav tako remizirali, zdaj odšteva ure do začetka povratne tekme, ki bo v sredo v Ljudskem vrtu.

"Napadli bomo Olimpijo. Naredili bomo vse, da bomo od prve minute pripravljeni. Živeti bo treba za ofenzivo in skupaj z navijači, ki nam bodo pomagali, verjeti v uspeh. Prebroditi moramo prepreko, ki je pred nami. Naša prioriteta je sicer nekje drugje, a si nadvse želimo v finale. Imamo kakovost, kažemo jo, le realizacijo moramo popraviti," je na današnji novinarski konferenci pred novim derbijem povedal Darko Milanič, ki si je v živo ogledal nedeljsko tekmo Olimpije v Celju (1:1).

Brez Marka Šulerja, kaj bo z Matejem Palčičem?

Maribor bo na sredini tekmi oslabljen predvsem v obrambi, saj ne bo mogel računati na nosilca obrambe Marka Šulerja, ki je kaznovan. Preostali nogometaši so zdravi, vprašljiv je samo nastop Mateja Palčiča, ki ima vnete oči. Desni bočni branilec, ki lahko igra tudi na desni strani zvezne vrste, še ne ve, ali bo lahko igral.

Gledal je Olimpijo in ni videl nič novega

Verjame, da bo po derbiju vesel. | Foto: Grega Valančič/Sportida Verjame, da bo po derbiju vesel. Foto: Grega Valančič/Sportida "Res je, da Olimpija letos še nikogar ni premagala v prvenstvu, a sem tudi tokrat videl, da ima individualno kakovost. Ljubljančani so se popraviti v igri. Celjanov ni lahko premagati. Nisem pa prepričan, da bo Olimpija tudi proti nam igrala tako. Nisem pa videl nič novega. Mislim, da bomo našli pot do zmage," je povedal trener, ki je v prejšnji sezoni osvojil naslov pokalnega prvaka.

"Priprave na tekmo so kratke. Jasno je, da pričakujem veliko podporo s tribun, odlično igro svojega moštva in napadalno miselnost od prve minute naprej. Vse bomo naredili, da se uvrstimo v finale," je še dejal Milanič, ki je nekaj besed namenil tudi Luki Zahoviću. Najboljšemu strelcu Maribora, ki pa je očitno padel v strelsko krizo.

Nad Olimpijo najverjetneje z zvezdniškim triom

Po reprezentančnem premoru je 21-letni napadalec na treh prvenstvenih in eni pokalni tekmi vselej igral od prve do zadnje minute, a ni zadel niti enkrat.

Trener Maribora bo na igrišče verjetno poslal Milivoja Novakovića in Marcosa Tavaresa hkrati. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Trener Maribora bo na igrišče verjetno poslal Milivoja Novakovića in Marcosa Tavaresa hkrati. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Če pogledamo samo zadnje tekme, je jasno, da ni zadeval, a poglejmo še malo nazaj, v februar. Kdo je takrat zadeval? Kolikokrat je bil v strelski krizi tudi Marcos Tavares, pa je potem dosegal najpomembnejše zadetke. Težko je gledati samo eno zmago. Bi nam bilo pa vsem skupaj lažje, če bi vse te priložnosti spreminjal v zadetke. Velikokrat se je dogajalo, da smo zadevali iz težkih položajev. Takrat smo nabirali točke, ker smo bili izredno učinkoviti. Zdaj je drugače, a to želimo spremeniti. Ne bomo pa nastopili nič drugače, kot smo na zadnji tekmi, ko smo igrali res dobro," je sinu športnega direktorja Zlatka Zahovića v bran stopil trener Maribora in napovedal, da se Olimpije verjetno lotil kar s tremi napadalci.

Ob Zahoviću verjetno še z najboljšim strelcem v zgodovini kluba Marcosom Tavaresom in Milivojem Novakovićem, ki se je v Kopru izkazal z dvema goloma.

Osem tekem, 15 golov. Je učinkovitost res težava?

Sicer pa učinkovitost Maribora še zdaleč ni slaba. Na osmih tekmah v letošnjem letu je Maribor dosegel 15 golov. Zadel je na vsaki tekmi, ki jo odigral, in dosegel skoraj dva zadetka na tekmo v povprečju.
 

Ne spreglejte