Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2024,
17.00

Osveženo pred

1 ura, 40 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek Boštjan Cesar Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor Prva liga Telemach 1. SNL Aleš Mertelj Željko Filipović

Četrtek, 10. 10. 2024, 17.00

1 ura, 40 minut

Maribor še nima novega trenerja

Mertelj in Filipović vodila četrtkov trening Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Željko Filipović Aleš Mertelj | Četrtkov trening sta vodila Željko Filipović in Aleš Mertelj. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Četrtkov trening sta vodila Željko Filipović in Aleš Mertelj.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

V Ljudskem vrtu, pravzaprav v Turčiji, se še ni pokadilo. NK Maribor še nima novega trenerja. Boštjan Cesar je v Turčiji na pogovoru pri turških vlagateljih, medtem pa se je vijoličasta ekipa po treh dneh premora vrnila na trening.

Boštjan Cesar
Sportal Uradno: NZS se poslavlja od osrednjega pomočnika Matjaža Keka

Ante Šimundža je v torek izgubil službo trenerja Maribora. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Ante Šimundža je v torek izgubil službo trenerja Maribora. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Iz NK Maribor čakamo novico o novem trenerju, potem ko je v torek službo izgubil Ante Šimundža. Bo ali ne bo njegov naslednik dosedanji pomočnik Matjaža Keka v slovenski reprezentanci Boštjan Cesar? Ta je zapustil reprezentančno akcijo, zveza je potrdila, da je že prekinila sodelovanje z njim, a za zdaj potrditve, da je oziroma bo postal trener najtrofejnejše ekipe v Sloveniji, še ni. Za 42-letnika bi bil to največji trenerski izziv doslej. V klubskem nogometu sploh še ni delal, bil je le selektor mlajših slovenskih reprezentant in zadnji dve leti in pol Kekov pomočnik.

Boštjan Cesar je kandidat za novega trenerja Maribora. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Boštjan Cesar je kandidat za novega trenerja Maribora. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com V četrtek popoldne je iz Ljudskega vrta prišla samo novica, da so se nogometaši, ki so na lestvici na drugem mestu, samo točko za vodilno Olimpijo vrnili na treninge. "Po vnaprej predvidenih treh dnevih premora znova v delovnem ritmu. Moštvo je četrtkov trening v Ljudskem vrtu opravilo pod vodstvom Aleša Mertlja in Željka Filipovića," so zapisali v NK Maribor. So pa trenutno v precej okrnjeni zasedbi, saj imajo kar deset reprezentantov. Josip Iličić in Jan Repas sta v slovenski, Pijus Širvys v litovski, Orphe Mbina v izbrani vrsti Gabona, György Komaromi v mladi madžarski reprezentanci, Karol Borys v poljski, Niko Grlić, Anej Lorbek in Niko Osterc v slovenski selekciji U19, Žan Meško pa v U17.

Boštjan Cesar
Sportal Boštjan Cesar zapustil reprezentanco, Matjaž Kek spregovoril
Ante Šimundža NK Maribor
Sportal Maribor potrdil odhod Šimundže, Mariborčana naj bi zamenjal Ljubljančan
Olimpija - Koper
Sportal Koper ugnal Olimpijo, Celju štajerski derbi. Prvih pet z le tremi točkami razlike.
Ne spreglejte