Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 4. 2015,
17.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Juventus Massimiliano Allegri Giorgio Chiellini Alvaro Morata Real Madrid Andrea Barzagli

Petek, 24. 4. 2015, 17.37

8 let

Trener Juventusa o Realu: Tudi njih je 11, tako kot nas

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijanski prvak Juventus se je po 12 letih prebil v polfinale lige prvakov. Žreb mu je za tekmeca namenil madridski Real, ki brani lovoriko in vsaj na papirju velja za favorita.

Da je klub iz Torina naletel na hudo oviro, je prepričan tudi Giorgio Chiellini: "Težko bo. Nasproti nam stoji branilec naslova. Real je ekipa, polna fantastičnih igralcev, ki pa bi jo lahko spravili v težave. Potrebujemo le dve odlični predstavi. Kot moštvo smo zrasli in smo zrelejši. Zaupamo si, bogatejši smo tudi za izkušnje, ki so nam lani manjkale v polfinalu lige Europa," je dejal izkušeni italijanski reprezentant in obrambni steber Juventusa.

Stara dama je lani zamudila priložnost, da bi se uvrstila v finale evropske lige in se za lovoriko potegovala prav na njegovem štadionu. V polfinalu je bila boljša Benfica z Janom Oblakom med vratnicama. Slovenec se je v četrtfinalu lige prvakov izkazal proti evropskemu prvaku, s katerim se bo zdaj spoprijel Juventus.

Trener Massimiliano Allegri je svoje mnenje z javnostjo delil prek Twitterja in zapisal, da se mogočnega tekmeca ne boji. "Real Madrid je zelo močan. Je evropski prvak, ima ogromen štadion, zahtevno občinstvo ter najboljšega trenerja v Evropi. A tudi njih je 11, tako kot nas," je čivknil strateg, ki se mu obeta naslov italijanskega prvaka. Njegove misli so osredotočene na mestni spopad s Torinom, ki ga čaka konec tedna.

Morata se vrača v Madrid

Real odlično pozna mladi španski napadalec Alvaro Morata, ki je v Torino prispel prav iz Madrida: "To bo nekaj nepozabnega. Zaigrati polfinale lige prvakov na Bernabeuu," je napovedal na socialnem omrežju in dodal, da bi šel Juventus lahko do konca. Povratna tekma bo odigrana v Madridu.

Juventus na zadnjih treh evropskih srečanjih ni prejel zadetka. Zasluge za to si deli tudi Andrea Barzagli: "Real ima najboljšega nogometaša na svetu in odlične igralce. Morda nismo na njegovi ravni, a v polfinalu je vse mogoče. To bo velik izziv," sporoča branilec, ki se odlično dopolnjuje z izkušenim vratarjem Gianluigijem Buffonom. Leta 2003 je branil na zadnji tekmi Juventusa v finalu lige prvakov. Takrat so črno-beli na Old Traffordu po loteriji kazenskih strelov priznali premoč Milanu. Je ducat let pozneje napočil čas za nov podvig in evropski naslov?

Buffon je Olimpijski štadion v Berlinu, kjer bo 6. junija odigran finale lige prvakov, vzljubil pred devetimi leti, ko je tam z reprezentanco osvojil svetovno prvenstvo. Morda se mu nemška prestolnica prikupi tudi letos ...

Ne spreglejte