Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
2. 10. 2015,
11.44

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robert Berić Lazio Christophe Galtier

Petek, 2. 10. 2015, 11.44

1 leto, 10 mesecev

Trener brani Roberta Berića: Sodnika je najbrž zmedla kri

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zeleni iz St. Etienna so na evropskem gostovanju v Rimu pri Laziu izgubili z 2:3, Robert Berić pa je moral igrišče zapustiti že po 33 minutah. Sodnik mu je na presenečenje mnogih pokazal rdeči karton.

Francoski predstavnik je v drugem krogu skupinskega dela lige Europa namučil sinjemodre tekmece, ki branijo barve Lazia. Izgubil je z 2:3, srečanje pa sta poleg zadetkov zaznamovala tudi dva rdeča kartona. Oba so prejeli gostujoči nogometaši, ki so tako tekmo končali z le devetimi igralci. ''Lahko smo razočarani, saj bi si zaslužili več. Rezultat ne kaže našega truda in vsega, kar se je dogajalo na igrišču,'' je po tesnem porazu potarnal Christophe Galtier in stopil v bran slovenskemu osmoljencu.

Francoski strokovnjak, ki si je v poletnem prestopnem roku močno želel v svojih vrstah videti slovenskega napadalca Roberta Berića, je bil zelo zadovoljen z igro svojih varovancev. Veliko manj pa sta ga zadovoljila rezultat in sojenje Halisa Ozhakye, proti kateremu so navijači St. Etienna med srečanjem v Rimu in po njem izstrelili veliko strupenih puščic.

Sodnik je prestrogo izključil Roberta

Krčan je v 33. minuti skočil v zrak in odbil žogo, z druge strani pa je proti njej skočil Brazilec Mauricio. Nekdanji zvezdnik Rapida ga ni videl, po stiku je branilec Lazia padel na tla, iz njegovega nosa pa se je vlila kri. Počasen posnetek je pokazal, da udarec Berića ni bil nameren, tako da so bili v francoskem taboru zelo jezni, ko je turški delivec pravice segel v žep in začudenemu Slovencu pokazal rdeči karton.

''Sodnik je storil napako in prestrogo izključil Roberta. Gostje ponavadi na takšnih tekmah niso deležni pomoči sreče. Tako je bilo tudi tokrat. Sodnika je najbrž zmedla kri, ki je tekla iz nosa branilca Lazia, a zagotavljam vam, da ni bilo pravega stika s komolcem. Žal je Lazio nato izkoristil številčno prednost igralcev v polju in nas kaznoval,'' je dejal trener najbolj trofejnega francoskega kluba, saj je v bogati preteklosti zbral že deset naslovov prvaka, največ izmed vseh v deželi galskih petelinov.

Les Verts (zeleni) so kljub porazu navdušili trenerja, tako da ostaja optimist pred nadaljevanjem evropske sezone. Čeprav so Les Verts (zeleni) v dveh tekmah osvojili le točko, je prepričan, da si bodo izborili napredovanje.

Pri Rapidu je prvič videl rdeče na peti tekmi

Na naslednji tekmi ne bodo morali računati ne na Berića ne na strelca prvega zadetka v Rimu Moustapho Bayala Salla, ki je rdeči karton prejel v 77. minuti. To bo velik udarec za St. Etienne, trenutno drugouvrščeno moštvo francoskega prvenstvu, ki ga v nedeljo čaka gostovanje pri Caenu.

Na tekmah ligue 1 ima Berić seveda pravico nastopa, dan pozneje pa se bo pridružil slovenski reprezentanci na pripravah za zadnji kvalifikacijski tekmi za EP 2016.

Berić je tako prvi rdeči karton v dresu francoskega delodajalca prejel v šestem nastopu za St. Etienne. Ko je iz Gradca prestopil na Dunaj in oblekel dres Rapida, je prvič videl rdeče v petem nastopu. Zanimivo je, da je bil izključen prav na tekmi z nekdanjim klubom Sturmom, zgodba pa se je v isti sezoni ponovila še enkrat. To sta bila njegova edina rdeča kartona na začasnem delu v Avstriji.

Ne spreglejte