Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
5. 11. 2015,
7.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arsene Wenger Josep Guardiola Bayern München

Četrtek, 5. 11. 2015, 7.55

8 let

Trener Arsenala preprosto ni prepoznal svoje ekipe

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po visokem porazu v Münchnu proti Bayernu je londonski Arsenal v godlji. Za napredovanje v osmino finala se bodo morali Londončani pošteno potruditi in imeti tudi nekaj sreče.

Pred dvema tednoma so Londončani, ki jim gre v angleškem prvenstvu odlično, Bayern pred domačimi navijači premagali z 2:0. Zdaj so upali na vsaj točko, a so v Münchnu doživeli polom. Izgubili so z 1:5, za drugim mestom, na katerem je Olympiakos, pa pred zadnjima dvema tekmama zaostajajo za šest točk. To pomeni, da za napredovanje potrebujejo dve zmagi, ob tem pa morajo upati, da bodo Grki proti Bayernu izgubili. V tako težkem položaju v Evropi Arsenal ni bil že dolgo.

"Moramo priznati, da je Bayern odlična ekipa, a jasno je tudi, da smo Bavarcem v marsičem olajšali delo. Predvsem v obrambi smo igrali katastrofalno slabo. Celo tako slabo, da svoje ekipe pravzaprav nisem prepoznal," je bil po polomu na nemških tleh nezadovoljen trener Arsenala Arsene Wenger.

"Zavedamo se, da imamo zelo malo možnosti za napredovanje, a se ne bomo predali. Verjamem, da nam lahko uspe. Dokler bodo obstajale najmanjše možnosti, bom verjel," je še povedal Francoz na klopi Londončanov, na katerega se bo po novem evropskem neuspehu prav gotovo usul plaz kritik.

Dokler bo le teorija, bodo zbrani

Povsem drugačno je razpoloženje v taboru Bayerna, ki si je napredovanje praktično že prislužil in bo lahko v zadnjih dveh krogih igral bolj sproščeno. "Odigrali smo odlično. Predvsem v prvem polčasu smo blesteli. V prvih desetih minutah smo sicer izgubili nekaj lahkih žog, a potem prešli v vodstvo in prevzeli nadzor nad tekmo. Po prvem golu je bilo vse skupaj veliko lažje. Vesel sem, da se je tekma razpletla tako, kot se je, ni pa nam bilo lahko. Arsenal je odlična ekipa," je povedal Josep Guardiola.

"Res je, da smo povsem blizu napredovanju, a dokler si ga ne bomo prislužili tudi v praksi, moramo biti zbrani," je dodal Španec.

Ne spreglejte