Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 3. 2014,
16.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Borussia Dortmund Bayern PSG Chelsea

Petek, 21. 3. 2014, 16.47

8 let

"To je bil najmočnejši žreb v zgodovini lige prvakov"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Športni direktor Barcelone, Andoni Zubizarreta, je mnenja, da je to bil najmočnejši žreb v zgodovini lige prvakov. Barcelona bo igrala proti Atleticu, njen rival Real Madrid pa z Borussio Dortmund.

Četrtfinale lige prvakov bo postreglo z derbiji, saj v zadnjih letih ni bilo tako močnih zasedb v zaključku tekmovanja, kot tokrat. To kaže tudi podatek, da je osmerica, ki še upa na naslov, doslej osvojila 23 lovorik. Manchester United in Bayern sta vseh devet medsebojnih srečanj igrala v ligi prvakov, ob štirih neodločenih izidih pa imajo Bavarci, prvi v nemškem prvenstvu, eno zmago več. Pred petnajstimi leti so v izjemnem finalu rdeči vragi, v sodniškem dodatku zaostanek z zadetkoma Teddyja Sheringhama in Oleja Gunnarja Solskjaeja preobrnili v zmago z 2:1 ter Nemcem prizadejali enega najbolj bridkih porazov.

"ManU je zelo nevaren, ko ima svoj dan. Ne sme nas uspavati trenutno sedmo mesto tekmecev v domačem prvenstvu," je dejal kapetan Bayerna Philipp Lahm. "Če nam uspe ponoviti predstavo proti Olympiakosu, nismo brez možnosti v obračunu s trenutno najboljšim moštvom Evrope," pa je dejal John Alexander, v Liverpoolu rojeni glavni tajnik Uniteda.

Chelsea, vodilna ekipa angleške lige, je s francoskim PSG igrala dvakrat, leta 2004 so modri na Stamford Bridgeu slavili s 3:0, na Parku princev v francoski prestolnici pa je bilo 0:0.

Španska Barcelona in Atletico Madrid v evropskih pokalih še nikoli nista igrala. "To je bil po mojem mnenju najmočnejši žreb v zgodovini lige prvakov. Enostavno povedano, slabih ekip ni. Atletico je ena najmočnejših ekip, toda med seboj se zelo dobro poznamo," je dejal športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta.

Real ima tri zmage v dvoboju z Borussio, igralci Dortmunda dve, tri medsebojne tekme pa so se končale neodločeno. Polovica tekem seže v lansko sezono, po tekmah v skupinskem delu pa so bili v polfinalu uspešnejši Nemci, ko je na prvi tekmi za 4:0 vse štiri zadetke dosegel Robert Lewandowski. Slednji na prvi tekmi ne bo igral zaradi rumenih kartonov.

Polfinalni tekmi bosta 22. in 23. aprila, povratne tekme 29. in 30. aprila, finale pa bo 24. maja v Lizboni.

Ne spreglejte