Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
19. 3. 2013,
19.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Srečko Katanec Valter Birsa Mišo Brečko

Torek, 19. 3. 2013, 19.50

8 let

Težave se kopičijo: Birsa pod velikim vprašajem, Novaković še ni stoodstoten

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če se je še v ponedeljek zdelo, da je selektor Slovenije Srečko Katanec pred petkovo kvalifikacijsko tekmo proti Islandiji v kolikor toliko dobrem položaju, je že dan za tem povsem drugače.

Težave za novopečenega selektorja so se pred verjetno prelomno tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 kopičile že nekaj časa. Najprej dejstvo, da proti Islandiji v petek nimata pravice nastopa vezista Andraž Kirm in Josip Iličić, ki sta v očeh Srečka Katanca prav gotovo zelo pomembna člena izbrane vrste, potem odpoved zaradi poškodbe mladega Kevina Kampla, ki bi utegnil biti njuna alternativa. Prva dva treninga je nato izpustil še Milivoje Novaković, ki je imel zobozdravstvene težave in se zato raje ni izpostavljal vetru in mrazu. Povratnik v slovensko reprezentanco je v torek sicer vadil, a bolj rezervirano. Do petkove tekme bo seveda nared, a dejstvo, da je izpustil nekaj treningov, za njim pa je tudi naporna pot z Japonske, kjer si skupaj z Zlatanom Ljubijankićem služi nogometni kruh, prav gotovo ni dobrodošlo. Na torkovem dopoldanskem treningu pa še poškodba Valterja Birse (hujši zvin gležnja), ki je v dresu Torina v zadnjem času, čeprav ne dobiva prav veliko priložnosti za igro, kaže dobro formo in bi bil pri prebijanju islandske obrambe prav gotovo dobrodošel. Izkušeni slovenski ofenzivni vezist še vedno ni povsem izgubljen, a so možnosti za njegov nastop zelo majhne.

Le upamo lahko, da v naslednjih dneh ne bo novih nevšečnosti za slovenskega selektorja, ki je že tako v kar velikih težavah. Kakšna bo enajsterica Slovenije, ki bo v petek zvečer pritekla na zelenico ljubljanskega štadiona, je za zdaj še zelo težko ugotoviti, saj reprezentanca še ni popolna. Šele na sredinem treningu, ki bo prav tako potekal v Kopru in ne v Stožicah, kot je bilo predvideno sprva, bo namreč zasedba popolna. Reprezentanci sta se namreč šele v torkovih večernih urah pridružila nogometaša Kölna Dominic Maroh in Mišo Brečko, ki sta imela v ponedeljek zvečer klubske obveznosti (pri zmagi Kölna nad Dynamom v Dresnu v drugi nemški ligi z 2:0 sta oba igrala od prve do zadnje minute).

Le pet jih ni vprašljivih

Vratar Samir Handanović seveda ni vprašljiv, branilci Bojan Jokić, Brečko, Boštjan Cesar in Branko Ilić prav tako ne bi smeli biti, veliko več pa je neznank v zvezni vrsti in v napadu. Pravzaprav tam nihče nima zagotovljenega mesta v začetni enajsterici - morda le Tim Matavž -, in prav zanimivo bo videti, za koga se bo odločil selektor. Kakorkoli že, Katancu ob začetku novega mandata na klopi Slovenije, s katero je bil pred dobrim desetletjem zelo uspešen, še zdaleč ni postlano z rožicami. Nekateri ključni nogometaši manjkajo zaradi kazni, nekateri so poškodovani, forma večine je slaba, položaj Slovenije v svoji kvalifikacijski skupini za SP je klavrn, vzdušje v javnosti pa ni najboljše. Se bo že po petkovi tekmi z Islandijo spremenilo na bolje?

Ne spreglejte