Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
31. 7. 2013,
18.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rene Krhin Srečko Katanec

Sreda, 31. 7. 2013, 18.08

8 let

Težava za Katanca: bo Krhin po novem branilec?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bologna se pripravlja na začetek sezone, z njo seveda tudi slovenski reprezentant Rene Krhin, ki je razkril, da bi v novi sezoni utegnil igrati na položaju branilca.

Seveda še zdaleč ne bi bil prvi, ki bi zamenjal igralno mesto, a če se bo to zgodilo, bi utegnil imeti selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec težave. Ravno zdaj, pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, ko je sestavil ekipo, v kateri Rene Krhin v paru z Jasminom Kurtićem na sredini igrišča igra pomembno vlogo in je vse boljši – na zadnji tekmi proti Islandiji je zabil celo gol. Seveda to ne pomeni, da v izbrani vrsti ne bi mogel več igrati v osrčju sredine, a prav gotovo nova vloga, ki bi jo utegnil imeti v klubu, ne bi najbolje vplivala na njegove predstave v izbrani vrsti. In prav to naj bi se zgodilo. Po novem naj bi Mariborčan, ki je sicer že v minuli sezoni nekaj tekem odigral na položaju branilca, pod vodstvom trenerja Bologne Stefana Piolija v sredini obrambne vrste, kar je priznal tudi sam.

''Trener mi je povedal, kaj pričakuje od mene. Če bom igral na mestu branilca, se ne bom pritoževal. Zakaj bi se? Že v minuli sezoni me je trener v času težav s sestavo obrambe prosil, naj igram v obrambi. Počutil sem s dobro. Če bo treba, bom v obrambi igral tudi letos. Važno je, da bom igral. V preteklosti sem imel nemalo težav s poškodbami, zato si zdaj želim le, da bi bil zdrav,'' je povedal 23-letni nogometaš, ki je do zdaj zbral 37 nastopov v prvi italijanski ligi. Na Apeninskem polotoku je sicer že od leta 2006, ko je v milanski Inter prestopil iz mladinskih vrst Maribora. V Milanu se je čez mlajše selekcije prebil vse do članske ekipe, v kateri je pod vodstvom Joseja Mourinha dočakal tudi debi v članski konkurenci. Član Bologne je od leta 2010.

Ne spreglejte