Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
5. 10. 2012,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor Lazio

Petek, 5. 10. 2012, 8.32

8 let

Tavares: To je bil grozen občutek

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kapetan Maribora Marcos Tavares je moral v 61. minuti tekme z Laziem zaradi poškodbe gležnja zapustiti igro. ''Hitro smo prejeli gol, sam pa nisem mogel pomagati. Grozen občutek,'' je dejal.

Ko je moral zaradi grobega prekrška albanskega zvezdnika Lorika Cane, ki se bo kmalu spoprijel tudi s Stojanovićevo reprezentančno četo, predčasno zapustiti igrišče, je na semaforju na Olimpicu še utripal rezultat 0:0. Maribor se je dobro kosal z rimskim favoritom, si priigral tudi nekaj priložnosti, nekajkrat je bilo vroče tudi pred vrati Jasmina Handanovića. Ko pa je Brazilec s kapetanskim trakom v bolečinah zapustil zelenico, je Lazio hitro izkoristil ''šok'' in prišel do zmagovitega zadetka. ''Gleženj me še vedno boli, a srčno upam, da bom lahko kmalu pomagal moštvu. Ko sem zapustil igrišče, smo hitro prejeli gol, sam pa nisem mogal pomagati soigralcem. To je bil grozen občutek,'' je Marcos Magno Morales Tavares strnil razmišljanja po dvoboju, ki so jih zapisali tudi na uradni strani evropske krovne nogometne zveze. Maribor je nudil dostojen odpor in namučil rimske ''nebeško-modre'', kar pa na koncu ni zadoščalo niti za točko. ''Dobro smo igrali. Ekipa je dala vse od sebe, na koncu pa je tri točke osvojil Lazio. Preostane nam le upanje, da bomo na naslednji tekmi igrali še boljše in se veselili zmage,'' je izpostavil 28-letni nogometaš Maribora.

''V Ljudskem vrtu bo drugačna zgodba''

Naslednji evropski tekmec slovenskih prvakov bo nihče drug kot Tottenham, vsaj po imenih na papirju tudi prvi favorit skupine, ki pa po dveh zaporednih remijih na lestvici še vedno zaostaja za Mariborom. V naslednjem krogu prihaja v Ljudski vrt, ki bo zagotovo pokal po šivih, ''vijolice'' pa so že večkrat dokazale, da lahko s pomočjo občinstva v mariborskem ''kotlu'' premagujejo tudi favorite. ''V Ljudskem vrtu bo drugačna zgodba. Zdaj se moramo potruditi, da bomo doma dobili vse tekme, na gostovanjih pa osvojili še kakšno točko, ki bi nam omogočila napredovanje,'' ne skriva optimizma in visokih ciljev Južnoameričan, ki bo jubilejno stoto evropsko tekmo NK Maribor pomnil po mešanih občutkih.

Po poškodbi, ki mu je preprečila, da bi z Mariborčani naskakoval drzni cilj zmage sredi ''večnega mesta'', a tudi toplem spoznanju, da so ''vijolice'' namučile nekajkrat bogatejše moštvo, ki je lahko računalo tudi na višji ugled v očeh delivcev pravice. Če bi si Mariborčani priigrali evropsko pomlad, ki je v klubski zgodovini še niso občutili, bi to pomenilo, da bi na koncu prehiteli vsaj enega od dveh ''velikanov''. Tottenham oziroma Lazio. Bo pa potrebno računati tudi na Panathinaikos, ki je z remijem z londonskimi ''petelini'' dokazal, da se pobira iz krize, v Atenah pa se bo zagotovo želel maščevati Milaničevim izbrancem za enega najbolj bolečih porazov zadnjih let. Takrat bo kapetan Maribora, nesojeni Brazilec s slovenskim potnim listom, ki bi ga lahko prejel že v začetku leta 2013, že pozdravil poškodbo gležnja.

Ne spreglejte