Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
28. 8. 2013,
6.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marcos Tavares Maribor

Sreda, 28. 8. 2013, 6.37

8 let

Tavares bi rad spisal zgodovino pred 117. golom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Le še deset golov do rekorderja Branka Horjaka in trije do drugouvrščenega Klitona Bozga manjkajo Marcosu Tavaresu, da bo spisal zgodovino.

Toda še preden bo zabil rekordni, 117. gol v vijoličasti majici, želi 29-letni Brazilec spisati zgodovino na drug, njemu verjetno veliko bolj ljub način. S tem, da bi Maribor kot kapetan popeljal v ligo prvakov. Odlično priložnost bo imel že danes. Če bo s soigralci pred domačimi navijači nadoknadil zaostanek s prve tekme (1:3), bo v Ljudskem vrtu prvič po 14 letih spet gostovala najboljša nogometna liga na svetu. ''Pogumni smo in pripravljeni na boj. Osredotočeni smo zgolj na tekmo in na cilj, ki je pred nami. V garderobi je vse v najlepšem redu. Vsi držimo skupaj in verjamemo, da nam lahko uspe. Čuti se, da je pred nami nekaj velikega. Imamo veliko priložnost, da spišemo zgodovino. Naredili bomo vse, da jo izkoristimo,'' je kot vedno nasmejan pred tekmo govoril Marcos Tavares, ki se ne obremenjuje s tem, kaj načrtujejo pri češkem prvaku. ''Zanima me le, kako bomo igrali mi. Če bomo pravi, se lahko nadejamo uspeha. Moramo imeti mirne glave in čakati na priložnosti, ki bodo zagotovo prišle,'' je dodal.

Napadalno, a pametno od prve minute

Po tekmi, ki jo je skupaj s soigralci odigral prejšnji teden v Plznu, nasprotnika pozna bolje in ve, kaj lahko od tekmecev pričakuje.

''Že pred prvo tekmo smo vedeli, da je Viktoria odlična ekipa. V Plznu smo dobili le potrditev. Čehi imajo hitre napadalce, ki so nevarni predvsem po bokih. Ne bo nam lahko, a mi smo pripravljeni. Tokratna tekma bo povsem drugačna. Igramo pred domačimi navijači, ki nam prinašajo veliko energijo. Prepričan sem, da bo razplet tokratne tekme povsem drugačen. Veliko boljši za nas, seveda,'' je optimist ljubljenec mariborskih navijačev, ki se je v srca pristašev okroglega usnja na Štajerskem in tudi drugod zasidral z odnosom, ki ga kaže na in tudi zunaj igrišč, simpatičnostjo in seveda s številnimi zadetki. Po petih, ki jih je v mrežo nasprotnikov pospravil v tej sezoni, je že pri številki 107. Do rekorda manjka le še deset in zdi se, da bo mejnik presegel še v tej sezoni, kot si je pred kratkim tudi zaželel. Zdaj o tem seveda ne razmišlja. Trenutno ima v glavi zgolj en cilj. Kako nadoknaditi dva gola zaostanka in se prebiti v ligo prvakov. ''Skrivnosti ni. Moramo zmagati za vsaj dva gola, kar pomeni, da bomo morali igrati veliko bolj napadalno, kot smo na prvi tekmi. Pripravljeni smo na izziv. Trenirali smo dobro, težav s poškodbami ni, optimizma nam ne manjka. Vem, da nam bo uspelo,'' je druženje s sedmo silo zaključil najboljši strelec ekipe Anteja Čačića, ki je bil tako kot vedno dobro razpoložen. Če bo tako tudi danes zvečer na zelenici Ljudskega vrta, bo Mariboru veliko lažje.

Ne spreglejte