Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 11. 2013,
9.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zlatan Ibrahimović

Sreda, 20. 11. 2013, 9.18

8 let

Tako dober, da mu je zaploskal tudi Ibrahimović (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Obračun v Solni sta zaznamovala zvezdniška kapetana, več razlogov za veselje pa je imel Cristiano Ronaldo, ki je s tremi zadetki podal resno kandidaturo za zlato žogo. Z Ibro ni želel tekmovati.

Solna je predmestje Stockholma, ki se lahko pohvali z modernim štadionom, enim najlepših na tem delu Evrope. V torek je bil prizorišče enega najbolj spektakularnih polčasov, ko sta se na strelskem festivalu dopolnjevala in dražila Cristiano Ronaldo ter Zlatan Ibrahimović.

Portugalec je dosegel tri zadetke, Šved le dva, tako da bo na svetovno prvenstvo v Brazilijo odpotoval Seleccao. Prvi as portugalske izbrane vrste in madridskega Reala je z norim trojčkom, ko je s pobegi in spretnimi streli spravljal ob živce nemočno švedsko obrambo, na lestvici najboljših portugalskih strelcev vseh časov ujel Pauleto. Dosegel je 47 zadetkov, a se z rekordom po srečanju ni obremenjeval. "To ni bila moja prioriteta. Rekordi so pač zato, da se rušijo," je po dvoboju povedal v pogovoru za Publico.

Ko se bliža konec leta, se pogosteje razmišlja o tem, kdo je najboljši nogometaš na svetu. Ronaldo je dokazal, da strelska forma, s katero blesti v ligi prvakov in španskem prvenstvu, ni naključna, trije goli na Švedskem pa bi mu lahko pomagali, da bi po štirih letih prekinil Messijevo vladavino. "Vedel sem, da me Portugalska potrebuje. Ni se mi treba nikomur dokazovati. Opravljam le svoje delo in dajem odgovore na igrišču. Opravil sem delo za mojo ekipo, treba je čestitati moštvu," je čestital soigralcem, s katerimi se je po zmagi v Solni veselil zagotovljenega nastopa na največjem tekmovanju. "Skupaj nam je uspelo. Brazilija čaka na nas," je podkrepil veselje z zapisom na socialnem omrežju Twitter.

CR7 in Ibra sta blestela, dosegla skupaj vseh šest zadetkov na dvobojih Portugalske in Švedske, vseeno pa so Ronalda motile napovedi, ki so tekmi opisovale kot spektakularen obračun dveh planetarnih velemojstrov. "To ni bilo osebno tekmovanje z Zlatanom. Je odličen igralec in največji nogometni zvezdnik na Švedskem, a sem igral za svojo ekipo. To ni bil obračun posameznikov," je dejal portugalski kapetan o dvakratnem švedskem strelcu, ki je za trenutek dvoboj vrnil v dramatične vode, saj so Skandinavci povedli z 2:1. Nato je v zadnjih 15 minutah znova na sceno stopil Ronaldo in z dvema zadetkoma določil zmagovalca, pa tudi potnika na svetovno prvenstvo.

Doma bo ostal Ibrahimović. Njegova želja je bila ogromna, a je odločilo to, da ni mogel računati na tako kakovostne soigralce, kot je Ronaldo. "To je bil verjetno moj zadnji poizkus za svetovno prvenstvo. Ne verjamem, da bom s 37 leti še vztrajal za reprezentanco. Je pa nekaj gotovega. Spremljanje svetovnega prvenstva, na katerem ne bo mene, se ne bo izplačalo, niti nima smisla nanj čakati. Čestitam Portugalski, a v Brazilijo bi zaslužili iti obe reprezentanci," je v svojem slogu po srečanju dejal napadalec PSG-ja, ki potrebuje le še zadetek do absolutnega švedskega rekorda.

Ne spreglejte