Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
19. 11. 2013,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Švedska Portugalska Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zlatan Ibrahimović

Torek, 19. 11. 2013, 10.31

8 let

Švedi z Webbom na SP? Le, če jim bo to dovolil Ronaldo.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Brazilijo Ronaldo ali Ibrahimović? Na to vprašanje bomo dobili odgovor nocoj, ko se bosta na povratnem obračunu dodatnih kvalifikacij v areni prijateljstva udarili Švedska in Portugalska.

Portugalci imajo pred obračunom v areni prijateljstva zadetek prednosti, ki jim ga je v izdihljajih tekme v Lizboni priboril nihče drug kot prvi zvezdnik evropskega Selecaa Cristiano Ronaldo. "Morali bomo biti taktično in mentalno pripravljeni na 90 minut trpljenja, da bomo dobili tisto, kar si vsi želimo. Imamo malo prednost, a ta ne pomeni prav nič. V glavah smo jo že odmislili, v Stockholmu bomo začeli srečanje, kot da je izid 0:0," ostaja zelo previden v svojih napovedih portugalski selektor Paulo Bento. Kako pa na drugi strani razmišlja njegov stanovski kolega Erik Hamren? "Srečanje še zdaleč ni odločeno. Pričakujem, da bodo gledalci priča pravi drami. Potnik na svetovno prvenstvo ne bo znan do zadnjih minut."

Švedski selektor: Moramo popraviti igro v napadu

Švedi so bili na prvi tekmi v Lizboni povsem razglašeni v napadalnih akcijah. Podatek, da se veliki Ibra, prvo švedsko orožje, ni niti dotaknil žoge v kazenskem prostoru Portugalcev, pove vse. "Popraviti moramo svojo igro v napadu in narediti vse, da se nam ne ponovi igra z drugega polčasa tekme v Lizboni. Idealen scenarij bi bil, če bi povedli takoj na začetku, ne bi se branil niti dveh hitrih zadetkov, a tudi če nam ne uspe zadeti v prvem polčasu, ne bomo paničarili. Nič še ne bo izgubljenega. Vemo, da imamo še veliko rezerv, Švedska v Lizboni ni bila niti približek tistega, česar je sposobna, imamo aktiven rezultat in lepe možnosti, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo," dodaja 56-letni švedski selektor.

Ronaldo: Pripravljeni smo!

Zvezdnik madridskega Reala, serijski strelec, junak prvega srečanja in trenutno najbolj vroči nogometaš na zemeljski obli, poudarja, da si s soigralci ne smejo privoščiti spodrsljaja v mrzlem Stockholmu. "Naša prednost je zanemarljiva. Čaka naš boj za vsak centimeter igrišča, vsi hočemo na SP, a tja lahko odide le eden. Morali bomo biti z glavami le pri tekmi, ničesar še nismo storili, tega se vsi zavedamo, vsi hočemo le eno. Pripravljeni smo."

Švedi veseli, da bo sodil Webb

Odločilno tekmo v Solni bo sodil angleški sodnik Howard Webb, kar je še posebej razveselilo gostitelje, ki na prvi tekmi niso bili ravno najbolj zadovoljni s kriterijem Italijana Nicole Rizzolija. "Pozdravljam, da bo tekmo sodil angleški sodnik, ki zagotovo ne bo piskal vsakega dotika. Igra bo bolj fizična, bolj moška, kar bo voda na naš mlin. Webb je izvrsten sodnik in kot nalašč za tako pomembno srečanje, kot je današnje," je zadovoljen nogometaš Sunderlanda Seb Larsson.

Že zdaj je jasno, da bodo morali Švedi prvič v zgodovini premagati Portugalce, kar jim do zdaj še ni uspelo. Trikrat do zdaj je bil izid izenačen, dvakrat pa so se veselili Portugalci. Kako bo tokrat?

Ne spreglejte