Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
16. 3. 2014,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič Matjaž Kek Slaviša Stojanović Robert Berić Dejan Kelhar Nejc Pečnik

Nedelja, 16. 3. 2014, 16.23

8 let

Stojanović zmagal že devetič zapored, Milanič še kar čaka na zmago

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slaviša Stojanović je na klopi Crvene zvezde še devetič zapored zmagal v srbskem prvenstvu. Zmagoviti niz je z Rijeko nadaljeval tudi Matjaž Kek. Darko Milanič ne more in ne more zmagati s Sturmom.

V zadnjih letih (pre)pogosto omalovaževani Slaviša Stojanović se je na klopi Crvene zvezde znašel odlično. Je sredi sijajnega niza, v soboto je v srbskem prvenstvu zmagal že devetič zapored. Pred domačimi navijači je z 1:0 premagal Radnički iz Kragujevca.

Pri novi zmagi sta sodelovala oba slovenska reprezentanta. Tako Nejc Pečnik kot Dejan Kelhar sta bila na igrišču od prve do zadnje minute. Kelhar je bil tisti, ki je podal za gol Filipa Kasalice petnajst minut pred koncem tekme.

Crvena zvezda, katere novo zmago si je ogledalo kar 22.000 gledalcev, ima na prvem mestu štiri točke prednosti pred velikim mestnim tekmecem Partizanom, ki ima tekmo manj.

Kek na Reko spet pripeljal Evropo

Tretjič zapored je v hrvaškem prvenstvu zmagala tudi Rijeka, ki se je med tednom po loteriji enajstmetrovk na tekmi proti Osijeku prebila v polfinale pokalnega tekmovanja. Tokrat je bila s 3:2 pred domačimi navijači boljša od zagrebške Lokomotive, ki je četrta. Zdaj ima pred Zagrebčani na tretjem mestu že enajst točk naskoka in si je praktično že zagotovila nastop v Evropi v naslednji sezoni.

Ekipa Matjaža Keka je na Reki po golu Anasa Sharbinija po 19 minutah igre vodila, pa potem do konca polčasa prejela dva gola in se znašla v zaostanku. V drugih 45 minutah sta Andrej Kramarić in Josip Brezovec z golom deset minut pred koncem tekme poskrbela, da so tri točke ostale doma.

Milanič na zmago čaka že 87 dni

Veliko slabše gre Darku Milaniču na klopi Sturma v avstrijski prvi ligi. Tokrat je v Gradcu gostil dunajsko Austrio in remiziral z 1:1, potem ko je bil do zadnjih minut tekme v zaostanku in z golom z enajstih metrov tri minute pred iztekom rednega dela tekme prišel do točke.

Sturm, pri katerem je Robert Berić izgubil mesto v začetni enajsterici (igral je od 71. minute), prvenstvene tekme ne pozna že šest tekem zapored. Na nove tri točke tako Gradčani čakajo že 87 dni. Trenutno so na skromnem mestu prvenstvene razpredelnice v desetčlanski elitni avstrijski nogometni ligi.

Ne spreglejte