Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
13. 6. 2015,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Srečko Katanec Josip Iličić nogomet Stožice Anglija

Sobota, 13. 6. 2015, 15.07

8 let

Srečko Katanec upa, da bo njegove fante po tekmi z Anglijo bolela glava

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometni tabor je opravil še zadnjo obveznost do medijev pred nedeljsko poslastico v Stožicah. Zadnje misli pred tekmo z Anglijo sta delila selektor Srečko Katanec in Josip Iličić.

"V igri so tri točke, upamo, da jih dobimo. Želim si, da bodo ljudje, ki pridejo v Stožice, nudili našim fantom podporo vseh 90 minut. Na lastni koži sem občutil, da je v nogometu vse mogoče, tako bo tudi v nedeljo. Resnica je tudi, da se ne moremo v nobenem parametru kosati z Anglijo. So absolutni favoriti, a v nogometu se vse lahko zgodi," je nekaj dejstev v uvodu povedal selektor Srečko Katanec.

Slovenski strokovnjak meni, da Anglija v Stožice ne prihaja igrat rekreacije in bodo naredili vse, da pridejo do treh točk. "Vrhunske ekipe pridejo na teren in oddelajo svoje. Njih ne zanima, ali jim nasproti stoji Italija ali Slovenija. Prepričan sem, da bo njihovo obnašanje povsem enako, saj so navajeni delati. Pri nas je to malce drugače. Tekma je za nas velik praznik, čustva se igrajo z mano kot tudi fanti, zato hočem malce miriti vse skupaj, saj vem, kaj lahko igralcu povzroči prevelika želja. Tudi če je premajhna, ni v redu. V teh pripravah smo delali super, a ko se bo tekma začela, to ne bo več pomembno. Vse se lahko zgodi," je nadaljeval Katanec.

Želel bi si, da igrajo Lampard, Gerrard, Terry, …

Za konec zadnjega stika s sedmo silo je Katanec postregel z monologom. "Želel bi si, da fantje pokažejo več samozavesti v določenih elementih igre. Boljše, da se malo manj teče in imamo hitrejšo žogo, to so vsi elementi, ki bi v primeru, da bi to počeli deset mesecev, prešli v kri in bi bili avtomatizirani. Ko je to tako, to lahko počneš tudi med tekmo. Za konec bi rad samo še povedal, da bodo ljudje vedeli, za kaj gre. Prebral sem mnogo stvari, kako Anglija nima več zvenečih imen. Ne vem, kdo lahko to napiše. Osebno bi raje videl, da bi v nedeljo igrali proti Stevenu Gerrardu, Franku Lampardu, Petru Crouchu in Johnu Terryju. Sam sem že povedal, da lahko le čestitam angleškemu selektorju, ki je imel nekaj več poguma, da je dal priložnost 20-letnim mulcem, ki šprintajo. Zavedamo se, da bomo imeli težave, kako ustaviti te rakete. Čaka nas hudičevo težka tekma z vseh mogočih zornih kotov."

"Anglija je včasih res igrala na dolge žoge, a tega ni več. Fantje so majhni, odigravajo, menjajo položaje, zato pričakujem od svojih fantov, da jih bo po tekmi bolela glava. To bo pomenilo, da bodo ves čas razmišljali, kdo, kaj, zakaj. To se bo moralo zgoditi, če želimo priti do pozitivnega rezultata," je sklenil Katanec.

Jojo: Prijateljske tekme so nekaj, uradne nekaj povsem drugega

"Vemo, kdo je Anglija, kaj nas čaka, vem, da se že ponavljamo, a tako pač je. Upamo, da nam uspe prikazati dobro predstavo in da iztržimo čim več," je zadnjo tiskovno konferenco pred nedeljskim obračunom z Anglijo začel Josip Iličić, ki je tudi takoj potrdil, da je z njim vse v najlepšem redu. Na petkovem treningu v Stožicah se je odlični vezist Fiorentine prijel za stegensko mišico, a strah je bil očitno res odveč.

Ko igraš proti tako veliki reprezentanci, je treba biti zelo agresiven. "Pokazati bo potrebno veliko želje, veliko agresije. Anglija napada z več igralci, kar pomeni, da če jim vzamemo žogo, bomo imeli priložnost za protinapad. Upam, da se bo to zgodilo čim večkrat in da bomo vsaj enega izmed teh protinapadov tudi izkoristili," je posredno slovenski načrt proti Angliji izdal 27-letni Kranjčan.

Čeprav Anglija v zadnjem času ne blesti, Jojo meni, da o kakršnikoli krizi ne moremo govoriti: "Ne vem, če je prijateljska tekma proti Irski res odgovor, ki pove, v kakšni formi je ekipa. Anglija ima ekipo, v kateri so igralci, ki lahko prav vsi odločijo tekmo. Naša naloga je, da poskrbimo, da bomo mi pravi, da bomo dovolj agresivni in pazljivi. Prijateljske tekme so nekaj, uradne nekaj povsem drugega. Mogoče so šli Angleži na Irsko z mislijo, da bodo tekmo gladko dobili. Verjamem, da bodo v nedeljo pokazali povsem drugačen obraz, mi pa jim bomo morali znati odgovoriti."

Danes ob 17.30 Katančevo četo čaka še en trening, v nedeljo ob 18. uri pa bo šlo zares.

Ne spreglejte