Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
11. 10. 2015,
21.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca Lionel Messi Lionel Messi Kevin Kampl San Marino

Nedelja, 11. 10. 2015, 21.14

8 let

Srečko Katanec: Ljubljana ali Maribor? Vseeno mi je, povsod se počutim dobro.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
''Nič nimam proti Štajercem,'' je pojasnil selektor Srečko Katanec, ko je diplomatsko odgovoril na vprašanje, na katerem slovenskem štadionu bi raje pričakal tekmeca v dodatnih kvalifikacijah.

Dobro se počuti na obeh prizoriščih, ki sta v teh kvalifikacijah gostili slovensko izbrano vrsto, in mu je vseeno. ''Tako v Stožicah kot tudi na Ljudskem vrtu se dobro počutim,'' priznava Srečko Katanec, ki bi ga lahko pri izbiri objekta, kjer bi se lahko novembra pisala nova slovenska nogometna pravljica, doletela pomembna vloga, čeprav je sam mnenja, da bodo o tem odločali drugi.

Nogometna zveza Slovenija (NZS) še ni izbrala gostitelja domačega srečanja dodatnih kvalifikacij, najverjetneje pa bo odločitev o tem, ali bodo tekmo igrali v Ljubljani oziroma Mariboru, podala šele po žrebu, ki bo 18. oktobra.

Selektor ne pričakuje visoke zmage

Do dodatnih kvalifikacij, vrhunca letošnjega nogometnega leta je le še mesec dni, saj bodo med 12. in 17. novembrom, zato ni nenavadno, da selektorju misli že pošteno begajo v prihodnji mesec, ko bo znano, ali se bo Slovenija znašla na seznamu udeležencev EP 2016.

Pred tem se bo v ponedeljek ''pozabaval'' še z izzivom, kako še drugič v tem ciklusu spraviti na kolena San Marino. Letos ga je v Ljubljani nadigral s 6:0.

Slovenska nogometna reprezentanca je pred enim izmed najlažjih izpitov v kvalifikacijah. Gostuje pri evropskem palčku, v žepu ima že zagotovljeno tretje mesto, z njim vred pa povratni izpit v dodatnih kvalifikacijah. V ponedeljek lahko v Serravalleju zaigra sproščeno in brez tekmovalnega pritiska, a selektor opozarja, da tekma ne bo tako nepomembna. Ne toliko zaradi rezultata kot zaradi tega, kakšen vtis bodo nanj napravili varovanci.

Zadnjo tekmo želi odigrati maksimalno in osvojiti tri točke. ''Niti ne pričakujem visoke zmage. V tem trenutku je najpomembneje, da dobim povratne informacije za tekmi dodatnih kvalifikacij,'' je ponazoril, kaj ga najbolj zanima v ponedeljek in kakšne bodo največje koristi ''izleta'' v San Marino.

Kampl idealno orožje za ekipi, ki igrajo zaprto

Slovenija ima že zagotovljeno tretje mesto, navijači pričakujejo prepričljivo zmago, Katanec pa opozarja, da to ne bo tako preprosto. Bolj ga zanima, na koga bo lahko računal v dodatnih kvalifikacijah in kdo bo vzdržal ritem dveh napornih tekem v treh dneh ter zadostil tekalnim kriterijem. Del odgovora bi mu lahko dala tudi tekma v San Marinu.

''Lahko razkrijem, da bodo uvedene nekatere spremembe,'' je zamenjal ploščo z besedami, ki jih je izrekel po remiju z Litvo, in omenjal, da v San Marinu ne bo svežih obrazov. V ponedeljek bo v začetni postavi vendarle opravil nekaj zamenjav. V ogenj ne bo poslal enake enajsterice kot na srečanju z Litvo. To ne velja le zaradi Kevina Kampla, ki se vrača po odsluženi kazni. Sprememb bo še nekaj, a jih selektor ni želel napovedati.

''Lahko bi vam zaupal postavo že en dan pred tekmo, a tega ne bom storil, saj bi se lahko tekmec nato bolje pripravil na nas,'' je nekoliko v šali, nekoliko pa zares dejal Katanec, ki je bil dan pred zadnjo obvezo v skupinskem delu kvalifikacij dobre volje.

"Kampla sem zelo pogrešal. Manjka nam proti ekipam, ki igrajo zaprto. Potrebujemo živahnega igralca, ki zna povezati igro,'' je vesel, da bo znova računal na nogometaša Bayerja iz Leverkusna. Težave slovenske reprezentance, ki si proti Litvi ni ustvarila velikega števila priložnosti, ga niso presenetile.

''Takšne težave imajo proti takim ekipam tudi drugi. Tudi Barcelona brez Lionela Messija ne igra tako, kot bi si želela. Ne moremo sicer primerjati Kampla in Messija, a imata za določeno ekipo podoben vpliv," je pojasnil selektor, ki bo čez mesec dni vodil slovensko reprezentanco že v tretjih dodatnih kvalifikacijah za veliko tekmovanje. Dvakrat mu je že uspelo.

Ne spreglejte