Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
13.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

legionarji Srečko Katanec Jan Oblak Jan Oblak Samir Handanović Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić Zlatan Ljubijankić

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 13.58

8 let

Srečko Katanec je zaradi Kevina Kampla upravičeno zaskrbljen

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pretekli konec tedna se je nova sezona začela tudi v Italiji in Španiji, zdaj so v pogonu že vse najboljše evropske nogometne lige. Z njimi so na novo zaživeli tudi Sportalovi legionarji.

Samir Handanović: Inter je novo sezono italijanskega prvenstva začel z zmago nad Atalanto pred domačimi navijači z 1:0, Milančani so zadeli sodnikovem podaljšku. Seveda je branil vso tekmo, veliko dela ni imel, a tistega, kar ga je imel, je opravil suvereno.

Jan Oblak: Atletico je novo sezono španskega prvenstva začel z zmago nad Las Palmasom z 1:0. Tudi po zaslugi Škofjeločana, ki sicer ni imel veliko dela, a v 73. minuti poskrbel za izjemno obrambo. Branil je vso tekmo, seveda.

Nejc Vidmar: Domžalčani so v sedmem prvenstvenem krogu remizirali z 0:0 v Zavrču. Ljubljančan, ki je med tednom podaljšal zvestobo z Domžalami, je dobro opravil svoje delo in spet ohranil nedotaknjeno mrežo.

Siniša Anđelković: Palermo je v prvem krogu italijanskega prvenstva z golom v sodnikovem podaljšku premagal Genoo z 1:0. Izkušeni slovenski branilec tokrat ni dobil priložnosti za igro, zmago soigralcev si je ogledal s klopi. Podobno kot še en Slovenec v vrstah Palermčanov, Aljaž Struna.

Mišo Brečko: Nürnberg je v četrtem krogu druge nemške lige izgubil v gosteh pri Bochumu z 1:2. Trboveljčan je bil na igrišču vso tekmo in prejel rumeni karton.

Boštjan Cesar: Pri zmagi Chieva s 3:1 v gosteh pri Empoliju v prvem krogu italijanskega prvenstva je bil na igrišču vso tekmo.

Bojan Jokić: Villarreal je v prvem krogu španskega prvenstva na gostovanju pri novincu v prvi ligi Betisu v Sevilli remiziral z 1:1. Kranjčan si je tekmo ogledal s klopi.

Branko Ilić: Astana je v prvi kazahstanski ligi drugič zapored zmagala, in sicer v gosteh pri Okzhetpesu z 2:1. Brez pomoči Ljubljančana. Kazahstanski prvaki, ki so trenutno na tretjem mestu lestvice, so z mislimi predvsem pri sredi in povratni tekmi zadnjega dela kvalifikacij za ligo prvakov. Gostovali bodo pri Apoelu na Cipru in se skušali prvič v zgodovini kluba uvrstiti v elitno evropsko klubsko tekmovanje (tekma v Astani se je končala z remijem brez zadetkov).

Martin Milec: Standard Liege je v petem krogu belgijskega prvenstva doma izgubil proti Oostendeju z 1:2. Nekdanji član Maribora je poraz soigralcev pospremil s klopi.

Miral Samardžić: V sedmem krogu prve hrvaške lige je Rijeka zmagala v gosteh pri Splitu z 2:0. Jeseničan je igral vso tekmo.

Andraž Struna: Novo sezono so začeli tudi grški prvoligaši. PAS Gianinna je v prvem krogu tamkajšnjega prvenstva z 1:1 remizirala v gosteh pri Verii. Primorec je tudi tokrat igral vso tekmo.

Valter Birsa: Bil je najboljši posameznik Chieva, ki je v prvem krogu italijanskega prvenstva zmagal s 3:1 v gosteh pri Empoliju. Najprej je iz kota podal za izenačenje Verončanov na 1:1 v 55. minuti, pet minut pozneje je po individualni akciji z zanj značilnim strelom z levo nogo z roba kazenskega prostora lepo zadel za vodstvo gostov z 2:1. Z igrišča je odšel v 87. minuti, takrat je bil na semaforju že izpisan končni rezultat.

Josip Iličić: Sezono je začel sijajno in bil med najboljšimi posamezniki pri zmagi Fiorentine, ki je v prvem krogu italijanskega prvenstva z 2:0 doma premagala visokoleteči Milan. Igral je 67 minut in bil vseskozi nevaren za nasprotnikova vrata. V 56. minuti je z enajstih metrov postavil končni izid.

Jasmin Kurtić: Z Atalanto je ob prvenstvenem debiju odigral vso tekmo pri porazu z 0:1 v Milanu proti Interju. Igral je zelo solidno in bil zelo aktiven v napadu. Med najboljšimi v vrstah gostov.

Dejan Lazarević: Ambiciozni Antalyaspor, za katerega v novi sezoni igra tudi nekdanji zvezdnik Barcelone, Interja in Chelseaja Samuel Eto'o – prav Kamerunec je v sodnikovem podaljšku postavil končni izid –, je v drugem krogu prve turške lige še drugič zmagal. Doma je bil s 3:1 boljši od Genclerbirligija. Velik delež k zmagi, ki se še 15 minut pred koncem ni zdela mogoča, je bil prav hitronogi slovenski reprezentant, ki je bil na igrišču 83 minut. V 76. minuti je namreč poravnal na 1:1 in dosegel prvenec v Turčiji. Tja se je preselil letos poleti.

Kevin Kampl: Potem ko je v prvem krogu nemškega prvenstva igral le 12 minut, bil med tednom v prvi postavi v kvalifikacijah za evropsko ligo pri zmagi s 4:3 proti Odd Grenlandu, a se ni izkazal, tokrat sploh ni igral za Borussio Dortmund. Očitno ga ni v resnejših načrtih novega trenerja Dortmundčanov Thomasa Tuchela. Sploh zdaj, ko je Borussia v prvih dveh prvenstvenih krogih navdušila in dvakrat zmagala s 4:0 (ta konec tedna je bila v gosteh boljša od Ingolstadta), se slovenskemu vezistu ne obeta nič dobrega. Na njegovem najbolj priljubljenem mestu na sredini igrišča so v prednosti mladi, komaj 19-letni as Julian Weigl, ki navdušuje navijače, izkušeni Ilkay Gündogan in Japonec Šindži Kagava. Spredaj, kamor Kampla pogosto potiska trener, so nedotakljivi Marco Reus, Armenec Henrik Mkhitaryan in Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang. Selektorja Slovenije Srečka Katanca, ki ima s Kamplom velike načrte, lahko upravičeno skrbi.

Aleš Mertelj: Izkušeni vezist je tokrat pri Mariboru v Velenju pri Rudarju zapolnil vrzel na desni strani obrambe, a se ni obnesel najbolje. Imel je eno lepo priložnost, a je domači vratar njegov strel ubranil. Igral je vso tekmo, na kateri gledalci niso videli zadetkov.

Nejc Pečnik: V drugi japonski ligi je JEF United z 1:0 zmagal v gosteh pri Yokohami, ki jo vodi slovenski trener Miloš Rus, po novem pa je njen član tudi slovenski nogometaš Roki Štraus, ki tokrat še ni kandidiral za nastop. Pečnik je igral vso tekmo, a se tokrat ni vpisal med strelce. Ostaja pri enajstih prvenstvenih golih v tej sezoni in je z naskokom najboljši strelec svoje ekipe.

Rajko Rotman: Istanbul Basaksehir je izgubil tudi v drugem krogu prve turške lige, tokrat je z 0:1 klonil v gosteh pri Kasimpasi. Brez pomoči slovenskega vezista, ki ga ni bilo niti na klopi gostov.

Benjamin Verbič: Nekdanji član Celja, ki je poleti prestopil na Dansko, je poškodovan, zato Köbenhavnu ni pomagal pri remiju proti AFG z 2:2 v zadnjem prvenstvenem krogu.

Robert Berić: Rapid je v šestem krogu prve avstrijske lige zabeležil peto zmago in doma s 3:0 odpravil skromni Grödig. Trener Dunajčanov, ki so na prvem mestu lestvice, je Krčanu, sicer z naskokom najboljšemu strelcu Rapida v tej sezoni, namenil počitek. Tekmo si je ogledal s klopi.

Zlatan Ljubijankić: Urawa Reds so v osmem krogu drugega dela japonskega prvenstva doma premagali Vegalto Sendai. Izkušeni slovenski napadalec je v igro vstopil v 73. minuti, ko je njegovo moštvo vodilo z 2:1, in že ob prvem dotiku z žogo poskrbel za gol. Po kotu je zadel z glavo in postavil končni izid tekme. To je bil sedmi prvenstveni gol 31-letnega napadalca v tej sezoni.

Milivoje Novaković: Tekmo osmega kroga drugega dela japonskega prvenstva med Nagoyo, katere član je, in Tokyom je začel na klopi za rezervne nogometaše in na igrišče prišel v 68. minuti. Takrat je bil rezultat 0:0, tudi ob koncu tekme je bilo tako. Najboljši strelec slovenske reprezentance ni vplival na rezultat.

Ne spreglejte