Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 7. 2014,
15.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matevž Kamnik Domen Lorbek Marko Bezjak Aljaž Bedene Andrej Šporn Alenka Dovžan Mitja Robar

Nedelja, 13. 7. 2014, 15.25

8 let

Športniki favorizirajo Nemčijo, oči uprte v Messija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za koga bodo zvečer stiskali pesti nekateri izmed slovenskih športnikov, ki ne spadajo v nogometni svet? Sodeč po Sportalovi anketi je na sončni strani Alp bolj priljubljena Nemčija. A ne pri vseh ...

Matevž Kamnik, bloker slovenske odbojkarske reprezentance in član turškega Arkasa: "Najprej naj povem, da sem si želel evropski finale, vendar so Nizozemci žal nesrečno izpadli. Zato bom v finalu navijal za Nemce, pa čeprav jih drugače ne maram preveč. Mislim, da je tudi prav, da navijamo za Evropo. Rezultat v finalu bo odvisen od Messijeve dnevne forme, ki pa zadnje čase zelo niha. Prepričan sem, da bo nemški 'elf' zmagal. In čeprav bom po vsej verjetnosti ustrelil mimo, napovedujem, da bo rezultat 3:1 za Nemčijo. Junak tekme bo Thomas Müller."

Domen Lorbek, slovenski košarkarski reprezentant in član turškega kluba Royal Halı Gaziantep: "Navijal bom za Argentino. Razlog je preprost, saj me že od nekdaj navdušuje Lionel Messi in ta lovorika mu še manjka. Nemška ekipa je sicer boljša, igra bolj kot ekipa, vendar finala so vedno specifična. Mislim pa, da ne bo veliko golov. Glede prvenstva se mi je najbolj v spomin vtisnil poraz Brazilije v polfinalu. Največja senzacija je bila Kostarika, pa tudi Mehika mi je bila všeč."

Mitja Robar, hokejski reprezentant in član češkega kluba Mlade Boleslav: "Nobena od teh dveh reprezentanc ni moja najljubša, a bom navijal za Argentino. Nemci sicer res igrajo zelo dobro, ampak nikoli nisem bil njihov navijač. Glede na to, da sem recimo bolj za Barcelono, bo vsaj nekdo iz te ekipe igral v finalu. Pri Nemcih pa mi že iz klubskega vidika ni nihče najbolj pri srcu. Morda je to tudi razlog, zakaj bom za Argentince. Po rezultatih in prikazanem bi rekel, da bodo zmagali Nemci. Napad je strupen, ampak saj pravimo, da napad zmaguje tekme, obramba pa prvenstva. Tako da upam na dobro obrambo Argentine in njeno zmago. Težko je napovedati rezultat, recimo da bo 2:1 za Argentino. Junak tekme bo Messi."

Andrej Šporn, alpski smučar: "Nisem nogometni navdušenec. Če povem povsem iskreno, sem si med tem svetovnim prvenstvom ogledal zgolj del tekme med Nemčijo in Brazilijo. Razlog? Ob festivalu nemških golov so bili sosedje tako zelo glasni, da sem moral preklopiti televizijski program in preveriti, kaj se dogaja. V naši hiši se za nogomet zanima predvsem žena. Sam bom med finalom s prijatelji igral hokej. Vseeno pa upam, da bo slavila evropska ekipa, torej Nemčija."

Aljaž Bedene, slovenski teniški igralec, ki živi v Veliki Britaniji: ''Napovedujem zmago Nemčije z 2:1, moram pa priznati, da ne bom navijal za nikogar. Upam na čim bolj odprt nogomet z velikim številom priložnosti in brez prevelikega taktiziranja. Verjetno ne bo kakšnega posebnega junaka, ki bi odločil tekmo, ampak bo to kar celotna nemška ekipa. Zdi se mi, da sta si Nemčija in Argentina zaslužili mesto v finalu. Vanj sta se uvrstili povsem zasluženo, čeprav bi si sam raje želel kakšno presenečenje. Denimo, da bi v finalu nastopila Kostarika. To bi bilo nekaj.''

Marko Bezjak, slovenski rokometni reprezentant in igralec nemškega Magdeburga: "Da, navijal bom za Nemce. Čeprav za njih ne stiskam pesti tako goreče kot za Borussio Dortmund. Srce mi bije bolj za Angleže. Vsekakor Nemcem proti Argentini gotovo ne bo lahko. Glede na prikazano so v rahli prednosti. Vse prvenstvo igrajo res dobro. Mislim, da bodo tudi v finalu odigrali, kot znajo, in zmagali. Mogoče pa se razigra Messi, prikaže kakšno svojo mojstrovino, a vseeno menim, da bodo svetovni prvaki Nemci. Rezultat? Napovedujem 3:1."

Alenka Dovžan, nekdanja alpska smučarka: ''Navijala bom za Evropejce, seveda! Nemci so me prepričali z igro skozi celoten turnir. Mislim pa, da bodo tudi v finalu odločale enajstmetrovke. Kaj takšnega, kar se je zgodilo v polfinalu med Nemci in Brazilci, se ne more ponoviti. Tisto je bilo noro in žalostno hkrati, še posebej, če se postaviš v kožo Brazilcev, ki so izgubili na domačem terenu. Še enkrat se je izkazalo, da so samo ljudje in da so zaradi psihičnih pritiskov povsem pogoreli.''

Ne spreglejte