Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
21. 9. 2014,
21.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Sporting Lizbona Schalke Chelsea

Nedelja, 21. 9. 2014, 21.22

8 let

Sporting poletel po Ljudskem vrtu, Schalke ostaja v krizi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kako so se konec tedna odrezali mariborski tekmeci v ligi prvakov? Sportingu se je po remiju v Ljudskem vrtu končno odprlo, saj je Gil Vicenteju nasul štiri gole. Schalke in Chelsea osvojila točko.

Zeleno-bele iz Lizbone je v sredo do paketa treh točk v ligi prvakov delilo le nekaj sekund, a jim je načrte preprečil Luka Zahović. Razočaranje v vrstah portugalskega podprvaka, ki ga je v začetku sezone pestila slaba učinkovitost napadalcev, je bilo veliko. Očitno pa je točka v mestu ob Dravi le postregla s prelomnico. Če je Sporting na uvodnih petih srečanjih sezone vedno dosegel le en zadetek na tekmo, jih je v nedeljo, ko je gostoval pri Gil Vicenteju, kar štiri. Med strelce so se vpisali najbolj razigrani igralci lizbonskega velikana Adrien Silva, Nani, Islam Slimani in Andre Carrillo, ki so se v sredo predstavili tudi na Štajerskem. Sporting je z drugo zmago v prvenstvu (v petih krogih) poskočil na šesto mesto, za vodilno Benfico pa zaostaja štiri točke.

Schalke v bundesligi sploh še ni zmagal

Mariborčani se bodo v drugem krogu skupinskega dela lige prvakov pomerili s Schalkejem. V Gelsenkirchnu bodo gostovali prihodnji torek. Rudarji so v uvodnem evropskem nastopu presenetili javnost in remizirali pri Chelseaju (1:1), nato pa jim je ponovno spodrsnilo v domačem prvenstvu. Po štirih krogih še vedno pogrešajo zmago. Tokrat so doma remizirali z Eintrachtom iz Frankfurta, ki je po 24 minutah vodil že z 2:0, nato pa sta za točko Schalkeja poskrbela Kamerunec Eric Maxim Choupo Moting, ki je zadel z bele točke, ter Julian Draxler, veliki up nemškega nogometa.

Srečanje se je v zadnjih 30 minutah sprevrglo v festival rdečih kartonov. Pri gostiteljih sta morala z igrišča Kevin-Prince Boateng in 21-letni Draxler, pri gostih, ki so bili 14 minut na igrišču kar z dvema igralcema več, pa je v 85. minuti prejel rdeči karton Slobodan Medojević. Schalke je v uvodnih štirih krogih osvojil le dve točki in je na zelo skromnem 16. mestu.

Chelseaju jo je zagodel nekdanji kapetan

Chelsea je v derbiju angleškega prvenstva v gosteh remiziral z Manchester Cityjem (1:1). Modri so bili na srečanju, ki je v prvem polčasu razočaral nogometne sladokusce, celo bližje zmagi, saj je Nemec Andre Schürrle v 71. minuti utišal Etihad in povedel četo Joseja Mourinha v vodstvo. Takrat so imeli Londončani že igralca več, saj je bil pri branilcih angleškega naslova izključen Argentinec Pablo Zabaleta. Vodstvo modrih bi lahko povišal najboljši strelec angleškega prvenstva Diego Costa, a je njegov strel ustavil okvir vrat, nato pa je prišla kazen.

Vodstvo Chelseaja tako ni trajalo dolgo, saj so sinje-modri meščani izenačili že 13 minut pozneje. Med strelce se je pet minut pred koncem rednega dela vpisal rezervist Frank Lampard. Dolgoletni kapetan Chelseaja, na štadionu Stamford Bridge je kraljeval kar 11 sezon, je tako zagrenil življenje nekdanjim soigralcem, ki so prvič v tej sezoni končali dvoboj brez stoodstotnega izkupička.

Ne spreglejte