Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
8. 7. 2013,
2.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andraž Šporar NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 8. 7. 2013, 2.26

8 let

Šporar: Izgubljamo, lovorike pa letijo v Maribor

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav ima šele 19 let, Andraž Šporar pri izboru besed v pogovoru z novinarji deluje zelo zrelo. Razočaranja po porazu Olimpije proti Mariboru ni mogel skriti.

''Jezen sem in razočaran. Kot po tekočem traku izgubljamo, lovorike pa letijo v Maribor. Ničesar ne osvojimo. Ne vem. Res ne vem, kaj naj povem. Zagotovo ta poraz ni dobra popotnica za naprej,'' je s tihim, zelo razočaranim glasom razlagal Andraž Šporar, ki ne ve, kaj je narobe, da Ljubljančani na začetku nove sezone delujejo tako slabo. ''V času priprav smo izgubljali, prejeli le 13 zadetkov in zadeli le enkrat. Manjkajo nam kombinatorika, hitrost, zaključek akcij, obramba. Manjka nam vse,'' je nadaljeval komajda 19-letni napadalec, ki upa in verjame, da bo Olimpija kmalu začela zmagovati. ''Pred nami je prvenstvo, ki se začne že naslednji konec tedna, potem nas čaka že prva evropska preizkušnja. Čim prej moramo pozabiti na ta poraz. Vemo, kako je Olimpija začela v minulih sezonah, ko je pustila, da so se tekmeci oddaljili. Zdaj moramo narediti vse, da bo tokrat drugače. Ne sme se nam zgoditi, da bomo spet štartali slabo,'' še pravi veliki up slovenskega nogometa.

Ne sme in ne more biti izgovor

Potem je nekaj besed spet namenil porazu proti Mariboru, ki je v Celju ljubljanske nogometaše premagal s 3:0 in poslal jasno sporočilo, kdo je še vedno gospodar v slovenskem nogometu. Čeprav je marsikdo pričakoval, da bo drugače. ''Ne bi rekel, da smo Maribor podcenjevali zaradi vsega, kar se je v Ljudskem vrtu dogajalo v zadnjem času. Vem pa, da v tekmo nismo šli tako, kot bi morali iti. Nismo pokazali prave volje in želje. Vsi vemo, da Maribor ima izkušnje in kakovost, zato je to s pridom izkoristil in nas premagal,'' je razloge za visok poraz poiskal mladi slovenski reprezentant. Nekdo je omenil, da je poraz morda posledica priprav in utrujenosti, a mladi Ljubljančan ga je ustavil ter odločno in predvsem pošteno priznal: ''Tudi Mariborčani so imeli priprave in so bili utrujeni. To ne sme in ne more biti izgovor. Če bi bil, bi bilo nekaj zelo narobe. Res je, da smo utrujeni, a utrujeni so tudi Mariborčani.''

Z glavo le pri Olimpiji

Za konec še par besed o tematiki, ki se ji pri Šporarju ne moremo izogniti. Snubcih iz tujine, ki vztrajno trkajo na njegova vrata. ''Za zdaj je moja glava le pri Olimpiji. Ne zanima me nič drugega,'' je najprej povedal. Pri vprašanju, ali ponudbe prihajajo v klub, pa se sprva malce zmedel, a nato odločno odgovoril. ''Ponudbe so, ampak … O tem ne smem govoriti. Tako da tudi … Nič, o tem pač ne smem govoriti,'' se je v zanko skorajda ujel nogometaš, ki je v minuli sezoni kljub mladosti v prvenstvu zabil enajst golov, prispeval pa tudi pet podaj.

Ne spreglejte