Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 4. 2018,
22.00

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

Natisni članek

FIFA SP 2018 hrvaška nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 16. 4. 2018, 22.00

6 let

Hrvati in Brazilci so se dogovorili za prijateljsko tekmo

Spektakel za Hrvate na Anfieldu tik pred odhodom na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40
Luka Modrić, Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pri Hrvaški nogometni zvezi (HNS) so danes ponosno razkrili, da se bo hrvaška reprezentanca 3. junija letos v pripravah na svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji v prijateljski tekmi na kultnem Anfieldu pomerila z Brazilijo.

"Brazilija je najbolj atraktivna reprezentanca na svetu. Ponosen sem, da smo se dogovorili za spektakel na Anfieldu v Liverpoolu, kjer Hrvaška še nikoli ni igrala. Gre za kulten štadion, zato sem prepričan, da bomo nogometaši skupaj s svojimi navijači in preostalimi gledalci uživali. Tekma tako kakovostnih reprezentanc, kot sta Brazilija in Hrvaška, si je zaslužila takšno kuliso," je dogovor za prijateljsko tekmo s petkratnimi svetovnimi prvaki, ponosno komentiral predsednik HNS Davor Šuker.

Hrvaška, ki bo v Rusiji nastopala v skupini D skupaj z Argentino, Islandijo in Nigerijo, bo do začetka svetovnega prvenstva sicer odigrala še eno prijateljsko tekmo, 8. junija se bo v generalki pred odhodom na prvenstvo udarila proti Senegalu.

Brazilija bo na svetovnem prvenstvu igrala v skupini E skupaj s Švico, Srbijo in Kostariko.

Hrvaška je do zdaj z Brazilijo odigrala tri tekme. Prvo leta 2005, ko je v prijateljski tekmi v Splitu remizirala z 1:1. Preostali dve tekmi sta ti dve reprezentanci odigrali na svetovnih prvenstvih. Leta 2006 je v Nemčiji Brazilija v skupinskem delu zmagala z 1:0, na tekmi ob odprtju zadnjega svetovnega prvenstva pred domačimi navijači pa je bila boljša s 3:1, po tem ko je na začetku tekme celo zaostajala.

Zanimivo, da septembra Hrvate čaka še ena prijateljska tekma z reprezentanco zvenečega imena, pomerila se bo z evropsko prvakinjo Portugalsko s Cristianom Ronaldom na čelu.

Ne spreglejte