Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2018,
23.21

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

1

Natisni članek

Miguel Angel Moya Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak Philippe Coutinho španski pokal Atletico Madrid Barcelona Real Madrid

Četrtek, 25. 1. 2018, 23.21

6 let, 2 meseca

Španski pokal, četrtfinale

Barceloni ni spodrsnilo, Messi dodal še nekaj soli na rane Reala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

1

Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko je Real Madrid v sredo doživel šok in se po nepričakovanem porazu z 1:2 proti Leganesu na Santiagu Bernabeuu v četrtfinalu poslovil od španskega pokalnega tekmovanja, se Barceloni to ni zgodilo. Čeprav Espanyol ni bil daleč, so Katalonci pred domačimi navijači zmagali z 2:0, nadoknadili zaostanek s prve tekme in napredovali v polfinale. Prvič je za Barcelono zaigral njen najdražji nakup v zgodovini Philippe Coutinho.

Barcelona je na prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja doživela prvi poraz po lanski sredini avgusta in nizu 29 tekem neporaženosti v vseh tekmovanjih. Izgubila je z 0:1, a nato na povratni tekmi z goloma Luisa Suareza in Lionela Messija že v prvem polčasu dosegla preobrat in se uvrstila med najboljše štiri.

Na tej tekmi je prvič, odkar je v začetku meseca za kar 120 milijonov evrov prestopil iz Liverpoola, za Barcelono zaigral Philippe Coutinho. Brazilec je v igro prišel v 68. minuti.

Katalonci, ki imajo v prvenstvu kar enajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem na vrhu lestvice, tako ostajajo v igri tudi za tretjo lovoriko v tej sezoni in so le še dodali sol na rane največjega tekmeca Reala.

Zinedine Zidane verjetno ne more verjeti, kaj se dogaja Real Madridu. | Foto: Getty Images Zinedine Zidane verjetno ne more verjeti, kaj se dogaja Real Madridu. Foto: Getty Images

Po novem šoku se stolček Zinedina Zidana trese

Ta je v sredo le še poglobil že tako globoko krizo in pred domačimi navijači zapravil prednost s prve tekme proti majhnemu Leganesu, ki ga je na prvi tekmi premagal z 1:0. Madridčani, ki so nastopili brez Cristiana Ronalda in Garetha Bala, so izgubili z 1:2 in poskrbeli za šok, po katerem se trenerski stolček Zinedina Zidana že pošteno trese.

Bo Real odpustil Zidana?

  • Da.
    79,98 %
    767 glasov
  • Ne.
    20,02 %
    192 glasov
Oddanih 959 glasov

 

Francoz je Real popeljal do dveh evropskih naslovov v nizu in v Madrid lani po dolgem času pripeljal tudi prvenstveni naslov, če v osmini finala lige prvakov, ki se začne prihodnji mesec, ne bo izločil PSG, pa se bo moral skorajda zagotovo posloviti od klopi Reala. Morda pa ga bodo pri najboljšem evropskem klubu v zgodovini odslovili že prej, čeprav gre za igralsko legendo kluba, ki se je zdaj izkazala tudi v trenerski vlogi.

Atletico izpadel brez Jana Oblaka

V polfinale sta se uvrstili še Valencia, ki je po podaljških izločila Alaves, in Sevilla, ki je bila boljša od Atletica iz Madrida, za katerega pa ni branil slovenski vratar Jan Oblak. V pokalu trener Madridčanov Diego Simeone po dogovoru namreč prednost dajal izkušenejšemu Miguelu Angelu Moyi, sicer drugemu vratarju Atletica.

Ne spreglejte