Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2009,
21.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 12. 10. 2009, 21.34

8 let

Španija zmagala v Parizu, Črna gora pred Anglijo, Hrvaška srečno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V torek je bilo pestro v sedmih od devetih kvalifikacijskih skupin za SP 2014. Hrvaška je z veliko mero sreče prišla do zmage v Walesu. Španija je zmagala v Franciji.

Skupina E, v kateri je Slovenija, v tokratnem terminu ni ponudila nobene tekme. Do junijskega nadaljevanja kvalifikacij bo torej ekipa Srečka Katanca na zadnjem mestu. Podobno velja za skupino G, v kateri blesti Bosna in Hercegovina. Tekem tokrat ni bilo.

V skupini A je imela Hrvaška pod vodstvom Igorja Štimca spet zvrhano mero sreče, da je prišla do polnega izkupička. Proti Walesu je ob polčasu zaostajala z 0:1, gol za domače je zabil kdo drug kot Gareth Bale. Eden izmed najboljših nogometašev na svetu ta hip je imel še kopico priložnosti, da bi povišal izid, a jih ni izkoristil. V drugem polčasu so Hrvati z goloma Dejana Lovrena in Eduarda prišli do preobrata in zmage z 2:1. Hrvaška tako z Belgijo, ki je doma z 1:0 premagala Makedonijo, za katero je Agim Ibraimi, nogometaš Maribora, igral 90 minut, še naprej prevladuje na vrhu skupine. Srbija je doma z 2:0 premagala Škotsko, a za vodilnima Belgijo in Hrvaško še vedno zaostaja za devet točk.

V skupini B je Italija z dvema goloma zvezdnika Maria Balotellija pričakovano zmagala na Malti z 2:0 in še naprej ostaja na prvem mestu. Bolgarija je remizirala na Danskem in je druga, Češka pa je pričakovano visoko zmagala v Armeniji.

V skupini C nova prepričljiva zmaga Nemcev - tokrat nad Kazahstanom -, ki še naprej drvijo k uvrstitvi na novo veliko tekmovanje. Irska in Avstrija, ki se s Švedsko borita za drugo mesto, sta v zanimivi tekmi v Dublinu remizirala z 2:2.

V skupini D nova impresivna predstava Nizozemske, ki je pred domačimi navijači premagala Romunijo s 4:0 in ima ob gol razliki 20:2 po šestih zmagah na prav toliko tekmah že kar sedem točk prednosti pred drugouvrščeno Madžarsko, ki je tokrat remizirala v Turčiji. Estonija je doma premagala Andoro.

V skupini F se je Portugalska brez kaznovanega Cristiana Ronalda dolgo mučila za zmago v Azerbajdžanu, a v drugem polčasu le prišla do dveh zadetkov in treh točk, ki so v boju za prvi dve mesti zelo pomembni. Portugalska je trenutno šele tretja. Vodi Rusija, ki je bila tokrat prosta, drugi pa je Izrael, ki je z 2:0 zmagal proti Severni Irski v gosteh.

V skupini H je Črna gora doma z 1:1 remizirala proti Angliji in je po polovici tekem na prvem mestu s točko prednosti pred Angleži. Ti so z golom Wayna Rooneyja do vodstva prišli na samem začetku tekme, a so domači v Podgorici 15 minut pred koncem tekme izenačili po golu Dejana Damjanovića.

Derbi večera je bil v skupini I, v kateri so bili Španci po petkovem domačem remiju proti Finski pred tekmo proti Franciji v dokaj neugodnem položaju. V primeru zmage Francije bi si pred ''trikolori'' namreč nabrali že kar pet točk zaostanka in bi najverjetneje morali v dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Braziliji. Zdaj je povsem drugače, saj so v Parizu prišli do treh točk, potem ko je za zmago Španije z 1:0 v 58. Minuti poskrbel napadalec Barcelone Pedro Rodriguez, ki je zadel po podaji Arsenalovega Nacha Monreala, ki je v začetni enajsterici zamenjal sicer standardnega Jordija Albo, ki pa je poškodovan. Zdaj so vodilni v skupini Španci, ki so ob dejstvu, da so v zadnjih letih osvojili dva evropska in tudi svetovni naslov, tudi favoriti skupine.

Ne spreglejte