Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 7. 2023,
14.30

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

SP v nogometu za ženske 2023

Četrtek, 27. 7. 2023, 14.30

9 mesecev, 2 tedna

SP v nogometu za ženske, 8. dan

Remi v ponovitvi finala, šok za gostiteljice mundiala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
ZDA Nizozemska ženske | V ponovitvi finala izpred štirih let sta se reprezentanci ZDA in Nizozemske razšli z neodločenim izidom. | Foto Guliverimage

V ponovitvi finala izpred štirih let sta se reprezentanci ZDA in Nizozemske razšli z neodločenim izidom.

Foto: Guliverimage

Vrhunec devetega dne ženskega svetovnega prvenstva v nogometu je bil dvoboj skupine E med reprezentancama, ki sta pred štirimi leti igrali v velikem finalu. Američanke so pred štirimi leti slavile zmage, tokrat pa so se z Nizozemkami v skupinskem delu razšle z neodločenim izidom 1:1.

SP nogomet ženske Španija
Sportal Tudi Španke napolnile gol Zambije, prva zmaga Kanade

ZDA so v prvem krogu letošnjega svetovnega prvenstva, ki ga gostita Avstralija in Nova Zelandija, s 3:0 premagale Vietnam, Nizozemska pa je s Portugalsko igrala neodločeno 1:1. Američanke so pred štirimi leti dobile finale SP proti Nizozemski, a imajo danes mlajšo ekipo. Nizozemska je bolj izkušena ekipa in v tem slogu so nogometašice tudi začele dvoboj ter v 17. minuti prek Jill Roord prišle v vodstvo. Lindsey Horan je v 62. minuti poskrbela za izenačenje, potem ko so Američanke večkrat streljala proti vratom tekmic in postavila tudi končni rezultat dvoboja.

V isti skupini je Portugalska odpravila Vietnam z 2:0. Pred zadnjim krogom imata na lestvici prvi reprezentanci po štiri točke, Portugalska pa ima na tretjem mestu po prvi zmagi in ob enem porazu točko manj. Vodijo ZDA, ki imajo boljšo razliko v zadetkih od svetovnih podprvakinj Nizozemk. 

Nigerijke šokirale Avstralijo 

Ellie Carpenter | Foto: Reuters Ellie Carpenter Foto: Reuters Avstralske nogometašice so v predtekmovalni skupini B svetovnega prvenstva, ki ga sogostijo, v Brisbanu presenetljivo izgubile. Nigerijke so zmagale s 3:2 (1:1) in tekmicam preprečile, da bi si kot tretja reprezentanca po Japonski in Španiji zagotovile nastop v osmini finala, same pa so se povzpele na čelo skupine.

Emily Van Egmond je v prvi minuti sodniškega dodatka prvega polčasa kronala premoč gostiteljic SP. Le pet minut pozneje je afriška zasedba izenačila, Uchenna Kanu je tik pred odmorom poskrbela za 1:1. Po številnih napadih in kotih Avstralk v drugem delu je sledil nov šok v 65. minuti, ko je Osinachi Ohale odbito žogo spravila v gol. Le sedem minuti pozneje je po dobri podaji s sredine igrišča na 3:1 povišala Asisat Oshoala, ki je v igro vstopila le dve minuti pred drugim golom Nigerijk in povsem spremenila potek igre. Alanna Kennedy je v deseti minuti sodnikovega dodatka po strelu z glavo znižala na 2:3. V skupni E so po zmagi in remiju na drugem mestu olimpijske prvakinje Kanadčanke, imajo štiri točke tako kot vodilne Nigerijke, Avstralke so tretje s tremi točkami.

SP v nogometu za ženske, 8. dan:

Lestvice:

SP v nogometu, Filipini
Sportal Filipinke gostiteljice mundiala spravile v solze
Ne spreglejte