Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 3. 2018,
20.25

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Triglav Ibrahim Arafat Mensah

Petek, 30. 3. 2018, 20.25

6 let

Poročilo s tekme Aluminij : Triglav Kranj

Šov Ganca v Kidričevem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Ibrahim Arafat Mensah | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 3:1 (0:0).

Kidričani so prišli do prve zmage v spomladanskem delu. Premagali so neposrednega tekmeca v boju za obstanek. Tako imajo zdaj na osmem mestu pred predzadnjim Triglavom že šest točk prednosti. Junak tekme je bil Ibrahim Mensah s tremi zadetki.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Kranjčani so bili konkretnejši, imeli nekaj priložnosti, najlepšo pa v 29. minuti Luka Majcen, ki je prišel do neoviranega strela z osmih metrov, izkazal pa se je Matija Kovačić.

Na drugi strani so domačini le poredkoma prihajali do strelov, so pa bili blizu vodstva v 38. minuti, ko je v kazenskem prostoru Ibrahim Mensah že premagal Jalna Arka, a je na golovi črti žogo odbil David Zec.

V drugem polčasu so domačini v 51. minuti povedli, ko je po podaji Aljaža Ploja do strela s 15 metrov malce z desne strani prišel Ibrahim Mensah in z diagonalnim strelom ugnal gostujočega vratarja.

Vrhunci s tekme v Kidričevem:

V 66. minuti so imeli domači novo priložnost, Francesco Tahiraj pa je malce zgrešil s strelom z roba kazenskega prostora. V 80. minuti so gosti izenačili, ko je s strelom z glavo po podaji z desne strani zadel Zec, a so domači že v 83. minuti znova povedli, ko je iz bližine spet zadel Ibrahim Mensah.

V 90. minuti so znova zagrozili Gorenjci, spet je prišel do strela Majcen iz bližine, Kovačić pa je še enkrat več dobro posredoval. Piko na i zmagi domačih je v sodniškem dodatku postavil Ibrahim Mensah s svojim tretjim zadetkom na tekmi.

Kidričani bodo v 26. krogu prihodnjo soboto gostovali v Velenju, Kranjčani pa dan pozneje v Domžalah.

Aluminij : Triglav Kranj 3:1 (0:0)

Športni park, gledalcev 100, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Pospeh in Vojska (oba Ljubljana).* Strelci: 1:0 I. Mensah (51.), 1:1 Zec (80.), 2:1 I. Mensah (83.), 3:1 I. Mensah (90.)..

Aluminij: Kovačić, Ploj (od 88. Štor), Zeba, Šme, Jakšić, D. Mensah (od 46. Nunić), Jurčević, Klapan (od 61. Tahiraj), Petrovič, I. Mensah, Kidrič.

Triglav: Arko, Šmit, Suljević, Zec, Križaj, Robnik (od 69. Tijanić), Elsner (od 87. Bojić), Krcić, Vokić, Mlakar (od 69. Žurga), Majcen.

Rumeni kartoni: Zeba, Šme, Jurčević, Kidrič; Elsner, Robnik, Križaj.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte