Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
14. 7. 2020,
9.30

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Ole Gunnar Solskjaer Manchester United

Torek, 14. 7. 2020, 9.30

3 leta, 9 mesecev

Rdeči vragi zapravili lepo priložnost

Solskjaer: Moj gleženj tega ne bi zdržal

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Ole Gunnar Solskjaer | Trener Uniteda Ole Gunnar Solskajer je bil po remiju zelo razočaran. | Foto Reuters

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskajer je bil po remiju zelo razočaran.

Foto: Reuters

Manchester United v zadnji tekmi 35. kroga angleške premier league ni izkoristil velikega spodrsljaja Chelseaja in Leicester Cityja ter z remijem (2:2) proti svetnikom iz Southamptona zapravil možnost, da bi se na lestvici povzpel na tretje mesto. Rdeči tri tekme pred koncem prvenstva ostajajo na petem mestu z enakim številom točk kot Leicester (59), eno točko več ima Chelsea (60).

Manchester United, Anthony Martial, Southampton
Sportal Manchester United ni izkoristil darila tekmecev

Potem ko je v boju za angleški naslov že dolgo vse odločeno - tega se bo po 30 letih veselil Liverpool, drugo mesto bo osvojil Man City -, za preostali dve mesti, ki vodita v ligo prvakov, poteka neizprosen boj. Po ničlah Chelseaja in Leicester Cityja, ki sta pretekli konec tedna visoko izgubila, je imel Man Utd v ponedeljek priložnost, da se s peto zaporedno ligaško zmago povzpne na tretje mesto, a darila rdeči vragi niso izkoristili.

Po hitrem zaostanku sta že čez nekaj minut udarila Marcus Rashford in Anthony Martial, a prednosti domači niso zadržali, v zadnjih sekundah obračuna so prejeli gol iz kota in se morali na koncu zadovoljiti le s točko (2:2).

Veliko razočaranje in zapravljena priložnost

"To je bil zagotovo najslabši mogoč trenutek za prejetje zadetka, a to je nogomet. To moramo sprejeti, tudi mi smo v preteklosti na tak način zmagali na številnih tekmah. To je vse del učenja te mlade ekipe, a ne moremo mimo tega, da smo razočarani, potem ko smo že vsi mislili, da imamo v žepu nove tri točke," je po remiju za Sky Sports (2:2) dejal trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer. Ta je pred dnevi postal prvi menedžer v zgodovini premier league, ki je ekipo popeljal do štirih zaporednih zmag z razliko vsaj treh zadetkov.

Anthony Martial je vpisal zadetek in podajo, a to je bilo premalo za peto zaporedno ligaško zmago. | Foto: Reuters Anthony Martial je vpisal zadetek in podajo, a to je bilo premalo za peto zaporedno ligaško zmago. Foto: Reuters

Norveški strateg je pohvalil tudi tekmece iz Southamptona, ki so grizli vso tekmo in na koncu prišli do zaslužene točke: "Morda si nocoj res nismo zaslužili zmage. Igrali so izjemno. Fizično so res dobri in onemogočili so naše podaje, še posebej to velja za obdobje po našem vodstvu. A tudi mi smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili."

Manchester United je še četrtič zapored nastopil z enako začetno postavo, kar je ob zgoščenem pokoronskem obdobju vse prej kot običajno, a Solskjaer meni, da so imeli dovolj časa za počitek. "Časa je bilo dovolj, a šlo je za tisto noč, ko nismo bili pravi, ko žoga ni želela večkrat v mrežo," je dejal Norvežan.

Grd štart Španca:

Za konec je komentiral še incident, ko je vezist svetnikov Oriol Romeu v prvem polčasu grdo pohodil mladega napadalca Masona Greenwooda. Španec kljub vsej tehnologiji, ki je trenutno v nogometu, ni dobil niti rumenega kartona, čeprav ne bi bilo nič narobe, če bi moral predčasno pod prho.

"Vem le, da moj gleženj ne bi zdržal takega štarta. Bilo je grdo, a dovolj je bilo že povedanega in napisanega o VAR," je sklenil Solskajer.

Preberite še:

Jürgen Klopp
Sportal Klopp razžalostil navijače Liverpoola
Sportal Slovo rubrike, ki vas je zabavala ob ponedeljkovih večerih. Kaj smo pripravili za konec?
Ne spreglejte