Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 12. 2013,
13.21

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Arjen Robben Bayern München Matthias Sammer Augsburg

Četrtek, 5. 12. 2013, 13.21

1 mesec

Šok za Bayern: Robbna ne bo kar šest tednov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši klubi na svetu v zadnjem času nimajo sreče z zdravjem zvezdnikov. Nizozemec Arjen Robben bo moral zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na pokalni tekmi v Augsburgu, počivati šest tednov.

Madridski Real trenutno ne more računati na pomoč Cristiana Ronalda, Barcelona je brez Lionela Messija izgubila že dve tekmi zapored, Bayern pa je po Francku Riberyju (v sredo je zaigral prvič po večtedenski odsotnosti) izgubil Arjena Robbna, ki ne bo nared vsaj še poldrugi mesec, tako da evropskemu prvaku ne bo mogel pomagati na klubskem svetovnem prvenstvu v Maroku.

Robben je na tekmi nemškega pokala pri trku z vratarjem Augsburga Maarwina Hitza, ki se je vanj zagnal z drsečim štartom, dobil globoko ureznino. Sega vse do kolenskega sklepa. ''Zaradi udarca je močno krvavel iz desnega stegna, okrevanje pa bo trajalo šest tednov," je javnosti sporočil priznani zdravnik bavarskega velikana Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Poškodba se je pripetila v nesrečnem trenutku, saj je glavni sodnik že prekinil napad zaradi nedovoljenega položaja, a tega Robben in Hitz žal nista opazila.

Sammer: Škoda, bil je v življenjski formi

Nizozemski reprezentant, ki je bil v zadnjih tednih v odlični formi, bi se lahko tako na igrišča vrnil šele konec januarja 2014. V tej sezoni je dosegel že enajst zadetkov, od tega šest v bundesligi, prispeval pa je tudi deset podaj. "Razočaran sem. Bil sem v zelo dobri formi in se veselil novih tekem z Bayernom, nato pa se je zgodila ta nesreča. Ekipi se bom priključil, ko bom povsem nared, in ji pomagal uresničiti vse zadane cilje," je dejal 29-letni tulipan, ki v tem letu ne bo več stopil na igrišče.

''Res škoda. Arjen je bil v življenjski formi in je bil ključen mož na številnih tekmah. Njegova izguba je za nas zelo grenka izkušnja,'' je povedal športni direktor Matthias Sammer.

Bayern je v nemškem prvenstvu še vedno nepremagan, v soboto se odpravlja na gostovanje k Werderju v Bremen.

Ne spreglejte