Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2013,
19.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samir Handanović Haris Vučkić Vid Belec

Sreda, 13. 2. 2013, 19.46

8 let

Slovo Atletica, Liverpoola, Napolija in Ajaxa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Rubina so v šestnajstini finala evropske lige pripravili veliko presenečenje in iz nadaljevanja izločili lanske zmagovalce, Atletico Madrid. Izpadli še Liverpool, Napoli in Ajax.

Ruska ekipa je prvi korak k osmini finala storila že pred tednom dni v Madridu, kjer je slavila visoko zmago z 2:0. Na povratni tekmi v Kazanu je bilo 1:0 za Madridčane. Edini zadetek je na tekmi v 84. minuti dosegel kolumbijski zvezdnik Radamel Falcao.

Uro kasneje se je začel tudi dvoboj v Cluju med romunskim prvakom in milanskim velikanom, ki je v zadnjem času neprepričljiv. Inter je še enkrat več premagal Cluj in se zlahka uvrstil v nadalnje tekmovanje. Samir Handanović je v Romuniji svoje delo opravil z odliko, saj je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, na klopi za rezervne igralce pa je sedel tudi Vid Belec. Svojo nalogo je z odliko opravil tudi rimski Lazio, ki je pred domačimi gledalci z 2:0 premagal mönchengladbachško Borussio.

S težavo sta se v osmino finala uvrstila tudi angleška predstavnika Newcastle in Tottenham. "Srake" je rešil Shola Ameobi, Spurse pa v zadnji minuti Belgijec Moussa Dembele.

Od Evrope so se poslovili tudi nogometaši Liverpoola, ki so na domačem Anfieldu s 3:1 premagali Zenit, vendar bodo napredovali Rusi, ki so na prvi tekmi zmagali z 2:0, tokrat pa zadeli v gosteh. Za "beatle" sta zadela Luis Suarez in Joe Allen, za goste pa je bil uspešen Hulk. Podobno kot Tottenham so se izvlekli tudi pri Chelseaju, kjer je praška Sparta na Stamford Bridgeu vodila do 90. minute, nato pa so modri v sodnikovem dodatku z golom Edena Hazarda izenačili in si priigrali napredovanje.

Amsterdamski Ajax je zapravil vodstvo 2:0 iz prve tekme, Steaua je nadoknadila razliko, delo pa dokončala po strelih z "bele točke".

Ne spreglejte