Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 6. 2015,
13.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Celje nogomet Simon Rožman

Torek, 16. 6. 2015, 13.59

8 let

Slovenski podprvaki so se začeli potiti, prvi test že v petek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tako kot prvaki so priprave na novo sezono začeli tudi nogometaši Celja. Trener Simon Rožman je imel na prvem treningu na voljo 29 igralcev.

Za Celjani je pretekla sezona izredno uspešna, saj so krojili vrh v prvi slovenski ligi in nekaj časa celo grozili Mariboru, na koncu pa državno prvenstvo končali na odličnem drugem mestu. V pokalu so zaigrali v finalu, a jim je dvig lovorike na Bonifiki preprečil Koper.

Na zboru in prvem treningu je bilo prisotnih 29 igralcev, med njimi tudi novinec Karlo Težak in tisti, ki so na preizkušnji. Ti bodo skušali v pripravljanjem obdobju prepričati strokovni štab, da si zaslužijo celjski dres.

Simon Rožman: Časa ne bo veliko

"Vesel sem, da so se fantje vrnili zdravi, ob tem pa polni energije in novih motivov. V začetni fazi bo glavna pozornost namenjena osnovni fizični pripravljenosti, seveda pa bo določen poudarek tudi na moštveni taktiki. Ker nas že kmalu čakata uvodni evropski preizkušnji, je temu prilagojen tudi program priprav. Časa ne bo veliko, a verjamemo, da bomo 2. julija v pravem tekmovalnem ritmu," je po prvem treningu za uradno spletno stran kluba dejal Simon Rožman. V začetku julija se namreč za Celjane začnejo kvalifikacije za ligo Europa.

Že v uvodu pa so vidne nekatere spremembe v moštvu. Zaradi odhoda Benjamina Verbiča na Dansko in igralske upokojitve Sebastjana Gobca bo namestnik kapetana Blaža Vrhovca od zdaj naprej Danijel Miškić.

Pri Celjanih so še sporočili, da se razhajajo z nogometašem Maticem Žitkom.

Dan po uvodnem zboru v novem tekmovalnem obdobju je znan tudi dokončen seznam prijateljskih tekem v tem pripravljalnem obdobju. Že konec tedna rumeno-modre čaka prva prijateljska preizkušnja, njihov nasprotnik bo makedonski prvoligaš Rabotnički.

Ne spreglejte