Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
28. 11. 2017,
0.51

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

4

Natisni članek

Matjaž Kek Luka Elsner Jan Oblak Jan Oblak Miha Mevlja Boštjan Cesar Bojan Jokić Valter Birsa Rene Krhin Jasmin Kurtić Kevin Kampl Andraž Šporar Tim Matavž Josip Iličić Jan Repas Roman Bezjak Benjamin Verbič Zlatan Ljubijankić

Torek, 28. 11. 2017, 0.51

6 let, 4 mesece

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Josip Iličić podal za zmago, Miha Mevlja spet ni igral

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

4

Kaj je nov pester podaljšani nogometni konec tedna prinesel slovenskim nogometašem in trenerjem na delu v tujini? Josip Iličić je v ponedeljek Atalanti pomagal do zmage nad Beneventom Vida Belca, ki tudi po 14 tekmah ostaja brez ene samcate točke. Miha Mevlja spet ni igral za Zenit, ki je v Rusiji izgubil.

Za Matjažem Kekom je uspešna nedelja v hrvaški prvi ligi. | Foto: Reuters Za Matjažem Kekom je uspešna nedelja v hrvaški prvi ligi. Foto: Reuters

Slovenski trenerji, ki delajo v tujini:

Luka Elsner: S Pafosom je v ciprski prvi ligi doživel nov poraz, četrtega v tej sezoni. V nedeljo je izgubil z 0:2 v gosteh pri AEK Larnaci.

Matjaž Kek: Skoraj dva meseca sta minila, odkar je nekdanji selektor Slovenije z Rijeko zmagal v hrvaškem prvenstvu. Nato se je hrvaškim prvakom zgodil neverjeten črn niz. Najprej so štiri tekme v nizu izgubili, nazadnje pa remizirali. V nedeljo so v zadnji tekmi 17. kroga gostovali v Vinkovcih pri Cibaliji in zmagali z 2:1. Da so bili Kek in sodelavci po tekmi še boljše volje, je poskrbela še novica iz Zagreba, kjer je novinec v ligi Rudeš doma presenetljivo remiziral z Dinamom. Rijeka je tako zaostanek za vodilnim moštvom znižala na 12 točk. Brez zmag sta ostala tudi Hajduk in Osijek, ki sta med seboj remizirala, tako da so Rečani skočili na drugo mesto lestvice.

Slaviša Stojanović: Letošnja prvenstvena sezona se je v Latviji končala v začetku novembra. Riga je osvojila tretje mesto in se uvrstila v Evropo, Ljubljančan pa je bil izbran za najboljšega trenerja meseca. Najverjetneje bo vodil Rigo tudi v prihodnji sezoni.

Jan Oblak v tej sezoni redko prejema zadetke med vratnicama Atletica. | Foto: Getty Images Jan Oblak v tej sezoni redko prejema zadetke med vratnicama Atletica. Foto: Getty Images

Slovenski reprezentanti v tujini:

Vratarji:

Vid Belec: Benevento v prvi italijanski ligi brez ene samcate točke ostaja tudi po 14. krogu. V ponedeljek je z 0:1 izgubil v Bergamu pri Atalanti. Slovenski vratar spet ni branil, sedel je na klopi gostov.

Jan Koprivec: S Pafosom je v nedeljo v prvi ciprski ligi z 0:2 izgubil v gosteh pri AEK Larnaki. Branil je vso tekmo.

Jan Oblak: Z Atletico Madridom je med tednom zmagal v ligi prvakov in še ohranil teoretične možnosti za napredovanje v osmino finala, tokrat pa v soboto z Madridčani v španskem prvenstvu zmagal s 5:0 v gosteh pri Levanteju. Škofjeločan zdaj ni premagan v vseh tekmovanjih že dolgih 405 minut.

Miha Mevlja ni sodeloval pri porazu Zenita v Moskvi proti Spartaku. | Foto: Reuters Miha Mevlja ni sodeloval pri porazu Zenita v Moskvi proti Spartaku. Foto: Reuters

Branilci:

Boštjan Cesar: Chievo je v soboto v prvi italijanski ligi z 2:1 premagal SPAL in zmagal prvič po štirih prvenstvenih tekmah, čeprav je na začetku tekme zaostajal. Prav kapetan Slovenije je z nespretnim posredovanjem v 17. minuti poskrbel za avtogol, že njegov drugi v tej sezoni, a nato s soigralci prišel do preobrata in treh točk. Igral je od začetka do konca tekme.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution je končal redni del sezone, po katerem se ni uvrstil v končnico. Prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi MLS, je lahko s prvo sezono v ZDA zelo zadovoljen. Navijači njegovega kluba so ga izbrali za najboljšega posameznika sezone.

Bojan Jokić: Z Ufo je v ruski premier ligi v soboto gostoval pri ekipi Ahmat Grozni in izgubil z 1:2. Igral je od začetka do konca.

Miha Mevlja: Z Zenitom je v ponedeljek z 1:3 izgubil v gosteh pri nasprotniku Maribora v ligi prvakov Spartaku iz Moskve. Branilec, ki je v Zenit poleti prišel za osem milijonov evrov, je še drugič zapored v prvenstvu sedel na klopi ekipe Roberta Mancinija in ni dobil priložnosti za igro. Zenit ima zdaj za prvim mestom šest točk zaostanka.

Aljaž Struna: S Palermom, ki se v drugi ligi bori za napredovanje v elitno italijansko nogometno ligo, je v prejšnjem krogu doma nepričakovano izgubil proti skromni Cittadelli. Za hud spodrsljaj se je odkupil v soboto, ko je s 3:1 zmagal v gosteh pri Avellinu. Igral je vso tekmo.

Miral Samardžić: Anži Mahačkala je v ruski premier ligi v nedeljo z 0:2 izgubil v gosteh pri Rostovu. Jeseničan je igral od prve do zadnje minute.

Nejc Skubic: S Konyasporom je v nedeljo v turški prvi ligi izgubil z 1:2 v gosteh pri Kasimpasi. Igral je le v prvem polčasu. Ko je odšel z igrišča, je njegova ekipa zaostajala z 0:1.

Josip Iličić je na ponedeljkovi tekmi proti Beneventu Atalanti pomagal do zmage s podajo. | Foto: Getty Images Josip Iličić je na ponedeljkovi tekmi proti Beneventu Atalanti pomagal do zmage s podajo. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Pri domači sobotni zmagi Chieva nad Spalom z 2:1 je sodeloval 88 minut. Ko je odšel z igrišča, je bil na semaforju že končni izid.

Rene Krhin: Nantes je v prvi francoski ligi v soboto z 1:2 izgubil v gosteh pri Rennesu, a brez pomoči slovenskega vezista, ki je poškodovan.

Jasmin Kurtić: Pri zmagi Atalante na ponedeljkovi zadnji tekmi 14. kroga italijanske prve lige nad Beneventom z 1:0 ni sodeloval. Spet je sedel na klopi.

Jan Repas: Caen je v soboto v prvi francoski ligi gostil Bordeaux in zmagal z 1:0. Nekdanji vezist Domžal, ki je zadnjo tekmo zaradi lažje poškodbe izpustil, se je vrnil na treninge in je bil spet na voljo trenerju. Sedel je na klopi Caena, a ni dobil priložnosti za igro.

Rajko Rotman: Göztepe je v turški prvi ligi v soboto doma z 2:0 premagal Akhisar Belediyespor. Slovenski vezist je igral 54 minut. Ko je odšel na klop, je bil izid na semaforju še 0:0.

Benjamin Verbič: Vojničan se je med tednom izkaza z novim zadetkom v ligi Europa, v tej sezoni je v vseh tekmovanjih za Köbenhavn zabil že enajst golov. Izkupička ni mogel izboljšati v nedeljo, ko so danski doma navdušili in Lyngby premagali s 5:1. Še tretjič zapored je moral prisilno mirovati, saj je zaradi nedavnega rdečega kartona prejel prepoved nastopa kar na treh tekmah.

Trener Darmstadta se je po treh mesecih in pol spet spomnil na Romana Bezjaka. | Foto: Getty Images Trener Darmstadta se je po treh mesecih in pol spet spomnil na Romana Bezjaka. Foto: Getty Images

Napadalci:

Roman Bezjak: Darmstadt je v drugi nemški ligi v petek s 3:3 remiziral v gosteh pri Union Berlinu. Nepričakovano je priložnost za igro dočakal tudi izkušeni slovenski napadalec, ki je na igrišče prišel v 83. minuti, ko je Darmstadt še vodil s 3:2, a je nato v 94. minuti prejel zadetek in se moral sprijazniti s točko. Korošec se je sploh prvič znašel v kadru Darmstadta v prvenstvu v tej sezoni, na prvih 14 tekmah ga namreč ni bilo niti na klopi. V tej sezoni je sredi avgusta dobre pol ure igre priložnosti dobil le v pokalu. Tokrat je torej zaigral po treh mesecih in pol čakanja na priložnost.

Josip Iličić: V ponedeljek je z 1:0 z Atalanto v zadnji tekmi 14. kroga prve italijanske lige premagal Benevento. Bil je eden izmed junakov zmage. Tekmo je začel na klopi, na igrišče prišel v 52. minuti in v 75. minuti prispeval podajo za zmagoviti gol.

Tim Matavž: Z Vitessejem je v prvi nizozemski ligi v nedeljo doma z 2:0 premagal ADO Den Haag. Primorec je imel pri izidu 0:0 v 50. minuti izjemno priložnost, da bi dosegel še osmi prvenstveni gol sezone, a je zapravil enajstmetrovko. Na igrišču je bil do 69. minute. Takrat je bil na semaforju še izid 0:0, potem so v zaključku tekme njegovi soigralci zabili dva gola in poskrbeli za prvo zmago Vitesseja po treh prvenstvenih tekmah brez zmage.

Andraž Šporar: Arminia Bielefeld je v nedeljo v drugi nemški ligi gostovala pri Kaiserslauternu in zmagala z 2:0. Nekdanji kapetan Olimpije ni igral, ni ga bilo niti na klopi gostov.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec Liga Tekma Podatki
Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 1. liga Huddersfield Town : Manchester City 1:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK) Avstrija, 1. liga Sturm Gradec : LASK 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Blau-Weiss Linz : Wacker Innsbruck 1:2

Še na drugi tekmi zapored je zadel, v 4. minuti je popeljal goste v vodstvo. Na igrišču je bil do 91. minute.

Robert Berić (Anderlecht) Belgija, 1. liga Anderlecht : Kortrijk 4:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Antwerp : Mechelen 0:0 Igral je vso tekmo.
Nicolas Rajsel (Oostende) Belgija, 1. liga Oostende : AS Eupen 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiv Plovdiv : CSKA Sofija 0:1 Igral je v drugem polčasu.
Rok Elsner (Željezničar Sarajevo) BiH, 1. liga Željezničar Sarajevo : Sarajevo 2:1 Igral od 83. minute.
Ivica Guberac (Borac Banja Luka) BiH, 1. liga Vitez : Borac 0:0 Ni igral.
Emil Velić (Mladost Doboj) BiH, 1. liga Mladost : Široki Brijeg 0:0 Branil je vso tekmo.
Erik Janža (Pafos) Ciper, 1. liga AEK Larnaca : Pafos 2:0 Igral je vso tekmo.
Mitja Lotrič (Pafos) Ciper, 1. liga AEK Larnaca : Pafos 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
David Poljanec (Nea Salamis) Ciper, 1. liga Nea Salamis : Alki Oroklini 2:3 Igral je v prvem polčasu.
Nermin Haljeta (FK Teplice) Češka, 1. liga Teplice : Viktoria Plzen 0:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Milan Kocić (Bohemians) Češka, 1. liga Bohemians : Slovan Liberec 0:0 Igral je vso tekmo.
Gregor Sikošek (Silkeborg) Danska, 1. liga Silkeborg : Brondby 1:3 Igral je 89 minut.
Filip Valenčič (HJK Helsinki) Finska, 1. liga Konec prvenstva.  
Denis Petrić (Guingamp) Francija, 1. liga Marseille : Guingamp 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Patrik Eler (Nancy) Francija, 2. liga Auxerre : Nancy 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Ivan Firer (Auxerre) Francija, 2. liga Auxerre : Nancy 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Matic Kotnik (Panionios) Grčija, 1. liga Panionios : PAOK 2:2 Branil je vso tekmo in prejel rumen karton.
Matic Črnic (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Cibalia : Rijeka 1:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Rudeš : Dinamo Zagreb 1:1 Igral je vso tekmo.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Cagliari : Inter 1:3 Branil je vso tekmo.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Juventus : Crotone 3:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Siniša Anđelković (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Novara 1:3 Igral je vso tekmo.
Erik Gliha (Avellino) Italija, 2. liga Avellino : Palermo 1:3 Ni igral. Sedel je na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Carpi : Parma 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Empoli : Frosinone 3:3 Igral je so tekmo.
Jan Mlakar (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Novara 1:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Leo Štulac (Venezia) Italija, 2. liga Venezia : Novara 1:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Miha Zajc (Empoli) Italija, 2. liga Empoli : Frosinone 3:3 Igral je od 54. minute.
Armin Bačinović (Sambenedettese) Italija, 3. liga Teramo : Sambenedettese 0:2 Igral je 83 minut in prejel rumen karton.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Azijska liga prvakov, finale, 2. tekma  Urawa Reds : Al Hilal 1:0 Igral je od 84. minute. Prva tekma se je končala z 1:1, tako da Urawa Reds proslavljajo naslov azijskega prvaka.
Lucas Mario Horvat (Okzhetpes) Kazahstan, 1. liga Konec sezone.  
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Szombathelyi : Ferencvaroš 2:1 Igral je vso tekmo in v 34. minuti izenačil na 1:1.
Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga RB Leipzig : Werder Bremen 2:0 Igral je vso tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Hertha Berlin 0:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Eintracht Braunschweig : Nürnberg 2:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nik Omladič (Greuther Fürth) Nemčija, 2. liga Greuther Fürth : St. Pauli 4:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Jovan Vidović (Meppen) Nemčija, 3. liga Meppen : Sonnenhof Grossaspach 1:1 Igral je vso tekmo.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga AZ : Twente 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Etien Velikonja (Willem II) Nizozemska, 1. liga VVV : Willem II 3:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dalibor Volaš (Sparta Rotterdam) Nizozemska, 1. liga Sparta Rotterdam : Utrecht 1:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Twente) Nizozemska, 1. liga AZ : Twente 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Roy Rudonja (RKC Waalwijk) Nizozemska, 2. liga RKC Waalwijk : Oss 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Slobodan Vuk (Tromsö) Norveška, 1. liga Brann : Tromso 2:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Jagiellonia Bialystok 3:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Goran Cvijanović (Korona Kielce) Poljska, 1. liga Korona Kielce : Legia Varšava 3:2 Igral je 54 minut.
Matic Fink (Cracovia Krakov) Poljska, 1. liga Cracovia Krakov : Lechia Gdansk 2:1 Igral je 87 minut.
Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga Slask Vroclav : Zaglebie Lubin 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Pogon Szczecin : Piast Gliwice 2:2 Igral je vso tekmo.
Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Jagiellonia Bialystok 3:1 Igral je vso tekmo.
Saša Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Pogon Szczecin : Piast Gliwice 2:2 Igral je od 81. minute.
Dejan Djermanović (Stal Mielec) Poljska, 2. liga Stal Mielec : Tychy 71 3:0 Igral je 67 minut in v 49. minuti zadel za 2:0. Prejel je tudi rumen karton.
Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Wigry Suwalki : Olimpia Grudziadz 1:0 Igral je vso tekmo.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Wigry Suwalki : Olimpia Grudziadz 1:0 Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Ural : Krasnodar 0:1 Dvoboj je začel v prvi enajsterici, a nato zaradi poškodbe zapustil igrišče že v 9. minuti.
Matija Boben (Rostov) Rusija,1. liga Rostov : Anži 2:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Žan Majer (Rostov) Rusija, 1. liga Rostov : Anži 2:0 Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 2. liga Rotor Volgograd : Orenburg 0:2 Igral je vso tekmo.
Matej Pučko (Oviedo) Španija, 2. liga Oviedo : Numancia 3:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Young Boys 1:2 Igral je 60 minut.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 1. liga Zürich :  Lausanne Sport 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Kenan Fatkić (Chiasso) Švica, 2. liga Chiasso : Winterthur 1:1 Igral je 85 minut.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Servette  1:2 Igral je vso tekmo.
Dalibor Stevanović (Servette) Švica, 2. liga Schaffhausen : Servette  1:2 Igral je vso tekmo.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Fenerbahče 0:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Andraž Struna (New York City) ZDA, 1. liga, končnica New York City je izpadel v končnici.  

 

Ne spreglejte