Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
2. 4. 2018,
22.00

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

2

Natisni članek

Matjaž Kek Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 2. 4. 2018, 22.00

6 let

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Miha Zajc navdušuje Toskano in drvi v prvo ligo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

2

Slovenski nogometni reprezentanti so v prazničnih dneh nastopili prvič po bolečih porazih na prijateljskih tekmah proti Avstriji in Belorusiji. Kaj se je dogajalo z njimi? Nastope so končali na velikonočni ponedeljek, ko se je v Italiji spet izkazal Miha Zajc.

Matjaž Kek ostaja nočna mora slovitega štadiona v Splitu

Matjaž Kek spet ni izgubil na Poljudu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matjaž Kek spet ni izgubil na Poljudu. Foto: Žiga Zupan/Sportida Po štirih zaporednih prvenstvenih zmagah, po katerih se je 
vodilnemu Dinamu približala na devet, drugouvrščenemu Hajduku pa na točko zaostanka, je Rijeka v soboto gostovala prav pri Splitčanih in na Poljudu remizirala z 1:1.

Rečani, ki pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka na kultnem splitskem štadionu sploh še niso izgubili, so tam odigrali že enajst tekem. Od 52. minute so celo vodili, a je njihovo vodstvo zdržalo le deset minut, saj je Hajduk v 62. minuti po nesporno dosojeni enajstmetrovki izenačil in, kot se je izkazalo pozneje, postavil tudi končni izid.

Tokratni derbi je minil v zelo vetrovnem vremenu, pestro pa je bilo tudi na tribunah. Zaradi prižiganja bakel je bila tekma namreč za nekaj minut prekinjena.

Jan Oblak iz tedna v teden dokazuje, da je morda celo najboljši vratar na svetu ta hip. | Foto: Getty Images Jan Oblak iz tedna v teden dokazuje, da je morda celo najboljši vratar na svetu ta hip. Foto: Getty Images

Vratarji:

Jan Oblak: potem ko je zadnji dve tekmi reprezentance izpustil zaradi težav s poškodbo, je očitno okreval, saj je v soboto stopil med vratnici Atletica in Madridčanom pred domačimi navijači pomagal do zmage z 1:0 proti Deportivu La Coruni. Izkazal se je z dvema izjemnima obrambama v prvem polčasu, ko je bil izid še 0:0, in bil med ključnimi možmi Atletica, ki z novo zmago vztraja na drugem mestu lestvice. Barceloni se je spet približal na devet točk zaostanka.

Še štirinajstič v prvenstvu v tej sezoni je ostal nepremagan. S tem je izenačil svoj rekord iz sezone 2015/16, ko je kot edini v zgodovini lige v prvih 30 prvenstvenih krogih na kar 14 tekmah svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Ob tem je iz rok vratarja Barcelone Marca Andreja Ter Stegna prevzel prvo mesto v lovu na lovoriko za vratarja z najmanj prejetimi goli v španskem prvenstvu. Do zdaj jih je prejel 14, Nemec pa enega več.

Tekma proti Deportivu je bila za Oblaka 150. v majici Atletica, njegove številke ob tem jubileju pa so izjemne. Na kar 86 tekmah, kar znese 57 odstotkov, ni prejel gola. V tem obdobju jih je prejel le 90 in zbral kar 390 obramb. Njegov odstotek ubranjenih strelov znaša neverjetnih 81 odstotkov.

Vid Belec: vratar, ki je na tekmah proti Avstriji in Belorusiji vpisal nova nastopa v majici Slovenije, spet ni dočakal priložnosti za debi v majici Sampdorie. Ta je z 1:2 v prvi italijanski ligi izgubila v gosteh pri Chievu. Vso tekmo je presedel na klopi.

Jan Koprivec: v prvi ciprski ligi je v ligi za obstanek s Pafosom v nedeljo z 0:3 izgubil pri Olympiakosu. Branil je celo tekmo.

Novopečeni kapetan Bojan Jokić je v Ufi v Rusiji izgubil proti Zenitu Mihe Mevlje. | Foto: Getty Images Novopečeni kapetan Bojan Jokić je v Ufi v Rusiji izgubil proti Zenitu Mihe Mevlje. Foto: Getty Images

Branilci:

Kenan Bajrić: branilec, ki je bil prvič z reprezentanco, a priložnosti za debi ni dobil, je v prvi slovaški ligi s Slovanom iz Bratislave v ligi za prvaka v soboto z 1:0 na svojem štadionu premagal Ružomberok. Spet je igral od začetka do konca.

Jure Balkovec: še en debitant med reprezentanti, tudi on priložnosti za debi ni dočakal, je v drugi italijanski ligi v ponedeljek v majici Barija spet odigral vso tekmo pri zmagi z 2:1 v gosteh pri Avellinu.

Bojan Jokić: novopečeni kapetan Slovenije je v ruski premier ligi z Ufo v nedeljo doma izgubil proti Zenitu Mihe Mevlje z 1:2. V tekmi, ki je bila ob temperaturi pod ničlo odigrana v pravcatih zimskih razmerah, je odigral vseh 90 minut. Na tej tekmi so se nogometaši obeh ekip spomnili tudi na nedavno tragedijo v v sibirskem mestu Kemerovo, v katerem je v požaru umrlo 64 ljudi, od tega 41 otrok. Na žrtve so se s transparentom spomnili tudi navijači Zenita.

Takole je bilo na tekmi med Ufo in Zenitom:

Luka Krajnc: s Frosinonejem, ki je na drugem mestu in se poteguje za preboj v prvo italijansko ligo, je bil v drugi italijanski ligi na delu že v četrtek, ko je s soigralci na domačem igrišču z 2:1 premagal Venezio. V klub se je vrnil šele dan pred tem, tako da je razumljivo, da priložnosti za igro ni dobil. Vso tekmo je presedel na klopi.

Miha Mevlja: za Zenit je pri nedeljski zmagi z 2:1 v zasneženi Ufi z 2:1 v prvi ruski ligi igral od prve do zadnje minute.

Nemanja Mitrović: branilec, ki je na tekmi proti Belorusiji dočakal ne najbolj posrečen debi v reprezentanci, je na Poljskem z Jagiellonio v tamkajšnji prvi ligi v ponedeljek z 0:1 izgubil v gosteh pri Zaglebie Lubinu. Odigral je vseh 90 minut. Kljub neugodnemu porazu Jagiellonia ostaja na prvem mestu lestvice.

Aljaž Struna: s Palermom bo v drugi italijanski ligi na delo v ponedeljek ob 20.30, ko bo gostoval pri Parmi.

Nejc Skubic: s Konyasporom je v nedeljo v prvi turški ligi brez zadetkov remiziral v gosteh pri Osmanlisporju. Igral je od prve do zadnje minute.

Miha Zajc je eden izmed glavnih nogometašev Empolija, ki drvi nazaj v prvo italijansko ligo. | Foto: Getty Images Miha Zajc je eden izmed glavnih nogometašev Empolija, ki drvi nazaj v prvo italijansko ligo. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je v prvi italijanski ligi v soboto doma z 2:1 premagal Sampdorio. Primorec je tekmo tokrat začel na klopi in na igrišče prišel v 74. minuti, ko je bil izid še 1:1.

Domen Črnigoj: še en nogometaš, ki je marca dočakal debi v reprezentanci Slovenije, je z Luganom v prvi švicarski ligi v ponedeljek z 1:2 izgubil v gosteh pri Lausanne Sportu. Odigral je vso tekmo.

Josip Iličić: Atalanta je v soboto v prvi italijanski ligi doma z 2:0 premagala Udinese, a Kranjčana ni bilo v postavi moštva iz Bergama, saj se je na tekmi proti Belorusiji poškodoval.

Kevin Kampl: povratnik v slovensko reprezentanco, ki na tekmah proti Avstriji in Belorusiji ni najbolj prepričal, je z RB Leipzigom v prvi nemški ligi v soboto gostoval pri Hannovru in zmagal s 3:2, a tokrat ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerve. 

Rene Krhin: pri sobotnem domačem porazu Nantesa proti Saint Etiennu Roberta Berića z 0:3 je igral vso tekmo.

Jasmin Kurtić: Spal, ki se bori za obstanek v prvi italijanski ligi, je v soboto z 1:1 remiziral v gosteh pri Genoi, a na tej tekmi ni mogel računati na slovenskega vezista, ki je v prejšnjem krogu prejel rumen karton in si prislužil tekmo prepovedi.

Rajko Rotman: z Götzepejem je v prvi turški ligi v nedeljo doma z 0:2 izgubil proti Kasimpasi. Tekmo je začel na klopi in v igro prišel v 77. minuti, ko je njegovo moštvo izgubljalo z 0:1.

Leo Štulac: čeprav se je z debitantske reprezentančne akcije, na kateri priložnosti za igro ni dobil, vrnil šele v sredo, je v četrtek že odigral vso tekmo za Venezio v drugi italijanski ligi in z 1:2 izgubil v gosteh pri Frosinoneju. V ponedeljek je za Venezio vseh 90 minut odigral še pri remiju z 0:0 v gosteh pri Carpiju.

Benjamin Verbič: zaradi poškodbe roke, ki jo je staknil na zadnji reprezentančni akciji in zaradi nje na tekmi proti Belorusiji ni igral, v nedeljo ni nastopil za kijevski Dinamo, ki je v prvi ukrajinski ligi gostoval pri Mariopolu. Ni ga bilo niti na klopi gostov. Dinamo je zmagal s 3:2.

Miha Zajc: povratnik v slovensko reprezentanco je bil z vodilnim Empolijem v drugi italijanski ligi, čeprav je še v torek zaigral proti Belorusiji, v nekaj dneh na delu kar dvakrat. Najprej že v četrtek, ko je moštvu iz Toskane pomagal do zmage z 2:0 nad Salernitano. Odigral je 89 minut.

Gol Mihe Zajca proti Foggii pri 0:55:

Potem še v ponedeljek, ko je pri peti zaporedni prvenstveni zmagi Empolija s 3:0 v gosteh pri Fogii blestel. V 17. minuti je zadel za vodstvo gostov z 1:0. Odigral je 82 minut. Primorski vezist je že pri sedmih prvenstvenih golih in devetih podajah v tej sezoni in je eden izmed najboljših posameznikov Empolija, ki je hit druge lige. Na prvem mestu ima osem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Robert Berić v Franciji tokrat ni igral za Saint Etienne, ki je zmagal v Nantesu. | Foto: Reuters Robert Berić v Franciji tokrat ni igral za Saint Etienne, ki je zmagal v Nantesu. Foto: Reuters

Napadalci:

Robert Berić: pri sobotni zmagi Saint Etienna s 3:0 pri Nantesu Reneja Krhina v prvi francoski ligi ni sodeloval. Vso tekmo je presedel na klopi za rezervne igralce.

Roman Bezjak: na Poljskem je z Jagiellonio v tamkajšnji prvi ligi v ponedeljek z 0:1 izgubil v gosteh pri Zaglebie Lubinu. Odigral je vseh 90 minut. Kljub neugodnemu porazu Jagiellonia ostaja na prvem mestu lestvice.

Tim Matavž: Vitesse je v soboto v prvi nizozemski ligi doma z 0:3 izgubil proti Rodi. Na tej tekmi je primorski napadalec, ki je zaradi poškodbe izpustil obe zadnji tekmi slovenske reprezentance, na igrišče vstopil v 57. minuti, ko je bil na semaforju izid 0:1, in očitno že okreval po poškodbi, ki jo je staknil na zadnji reprezentančni akciji. 

Andraž Šporar: v prvi slovaški ligi je s Slovanom iz Bratislave v ligi za prvaka v soboto na svojem štadionu z 1:0 premagal Ružomberok, odigral vso tekmo, a spet ni zadel. Ostaja pri enem golu v šestih prvenstvenih nastopih.

Na seznamu so nogometaši, ki so se znašli na prvem reprezentančnem seznamu novega selektorja Tomaža Kavčiča za prijateljsko tekmo proti Avstriji v Celovcu in Belorusijo v Ljubljani marca letos.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Newcastle United : Huddersfield Town 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Timi Max Elšnik (Swindon Town)

Anglija, 4. liga

Swindon Town : Morecambe 1:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Džengis Čavušević (Adelaide United)

Avstralija, 1. liga

Adelaide United : Wellington Phoenix 3:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Rajko Rep (LASK)

Avstrija, 1. liga

Admira : LASK 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 2. liga

Wacker Innsbruck : Liefering 2:1

Igral je vso tekmo in zabil oba gola za Wacker, ki je prvi na lestvici. V 19. minuti je zadel za 1:0, v 25. minuti pa za 2:0. Trenutno je že pri 14 prvenstvenih golih v tej sezoni in je na tretjem mestu lestvice najboljših strelcev.

Alen Ožbolt (Hartberg)

Avstrija, 2. liga

Hartbert : Ried 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Antwerp : Oostende 3:3

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Željko Filipović (Dinamo Brest)

Belorusija, 1. liga

Šahtar : Dinamo Brest 0:0

Igral je celo tekmo.

Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Lokomotiv Plovdiv : Dunav 2010 2:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Emil Velić (Mladost Doboj)

BiH, 1. liga

GOŠK Gabela : Mladost Doboj 2:0

Ni branil.

Darko Zec (Radnik Bijeljina)

BiH, 1. liga

Željezničar : Radnik Bijeljina 2:1

Odigral je celo tekmo in prejel rumeni karton.

Erik Janža (Pafos)

Ciper, 1. liga

Olympiakos : Pafos 3:0

Odigral je celo tekmo.

David Poljanec (Nea Salamis)

Ciper, 1. liga

Nea Salamis : Ermis 2:0

Igral je celo tekmo.

Andraž Struna (Anorthosis)

Ciper, 1. liga

Omonija Nikozija : Anorthosis 1:2

Odigral je celo tekmo.

Nermin Haljeta (FK Teplice)

Češka, 1. liga

Teplice : Sparta Praga 1:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Milan Kocić (Bohemians)

Češka, 1. liga

Jablonec : Bohemians 2:1

Odigral je celo tekmo.

Damjan Vuklišević (Slovan Liberec)

Češka, 1. liga

Slovacko : Slovan Liberec 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Gregor Sikošek (Silkeborg)

Danska, 1. liga

Silkeborg : Helsingor 2:3

 

Odigral je celo tekmo.

Filip Valenčič (HJK Helsinki)

Finska, pokal

HJK : Honka 2:1

Igral je od 87. minute.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Bordeaux 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Jan Repas (Caen) Francija, 1. liga Caen : Montpellier 1:3 Ni igral, sedel je na klopi.

Patrik Eler (Nancy)

Francija, 2. liga

Nancy : Reims 0:2

Igral je od 83. minute.

Ivan Firer (Auxerre)

Francija, 2. liga

Auxerre : Bourg en Bresse 3:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : Xanthi 0:0

Branil je celo tekmo.

Matic Črnic (Rijeka)

Hrvaška, 1. liga

Hajduk : Rijeka 1:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Hrvaška, 1. liga

Inter Zaprešić : Dinamo Zagreb 0:0

Igral je celo tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo) Italija, 1. liga Chievo : Sampdoria 2:1 Ni  igral, sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Inter : Hellas Verona 3:0

Branil je celo tekmo.

Siniša Anđelković (Venezia)

Italija, 2. liga

Carpi : Venezia 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Carpi : Venezia 0:0

Igral je 64 minut.

Armin Bačinović (Sambenedettese)

Italija, 3. liga

Sambenedettese : Ravenna 2:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga

Catanzaro : Catania 0:4

Igral je celo tekmo in v 48. minuti zadel za 0:1.

Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds)

Japonska, 1. liga

Jubilo Iwata : Urawa Reds 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nejc Pečnik (Tochigi)

Japonska, 2. liga

Avispa Fukuoka : Tochigi 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Miha Blažič (Ferencvaroš)

Madžarska, 1. liga

Ujpest : Ferencvaroš 0:0

Igral je celo tekmo.

Denis Klinar (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Puskas : Videoton 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Puskas : Videoton 0:0

Igral je celo tekmo in prejel rumen karton.

Dominic Maroh (Köln)

Nemčija, 1. liga

Hoffenheim : Köln 6:0

Igral je celo tekmo.

Mišo Brečko (Nürnberg)

Nemčija, 2. liga

Dynamo Dresden : Nürnberg 1:1

Ni igral, sedel je na klopi.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Union Berlin 2:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Fortuna Köln : Meppen 0:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Etien Velikonja (Willem II)

Nizozemska, 1. liga

Willem II : Utrecht 3:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga

VVV : Twente 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Roy Rudonja (RKC Waalwijk)

Nizozemska, 2. liga

De Graafschap : RKC Waalwijk 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Slobodan Vuk (Tromsö)

Norveška, 1. liga

Molde : Tromso 2:1

Igral je od 81. minute.

Sandi Arčon (Gornik Zabrze)

Poljska, 1. liga

Gornik Zabrze : Sandecja Nowy Sacz 2:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Goran Cvijanović (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Lechia Gdansk 1:0

Igral je 76 minut in v 17. minuti zabil edini gol na tekmi. V 32. minuti je zapravil enajstmetrovko.

Matic Fink (Cracovia Krakov)

Poljska, 1. liga

Nieciecza : Cracovia Krakov 2:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Boban Jović (Slask Vroclav)

Poljska, 1. liga

Pogon Szczecin : Slask Vroclav 3:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Uroš Korun (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Wisla Plock : Piast Gliwice 1:0

Igral je celo tekmo.

Dejan Lazarević (Jagiellonia Bialystok)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Jagiellonia 1:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Lech Poznan 1:3

Igral je 77 minut.

Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice)

Poljska, 1. liga

Wisla Plock : Piast Gliwice 1:0

Igral je 57 minut.

Dejan Djermanović (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Puszcza Niepolomice : Stal Mielec 0:0

Igral je od 73. minute.

Žiga Škoflek (Stal Mielec)

Poljska, 2. liga

Puszcza Niepolomice : Stal Mielec 0:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Miha Goropevšek (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Podbeskidzie 0:0

Ni igral, sedel je na klopi.

Matej Podlogar (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Podbeskidzie 0:0

Igral je od 75. minute.

Dalibor Volaš (GKS Katowice)

Poljska, 2. liga

GKS Katowice : Zaglebie Sosnowiec 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matic Žitko (Olimpia Grudziadz)

Poljska, 2. liga

Olimpia Grudziadz : Podbeskidzie 0:0

Odigral je celo tekmo.

Gregor Balažic (Ural)

Rusija, 1. liga

Ural : Rubin Kazan 1:1

Igral je celo tekmo.

Matija Boben (Rostov)

Rusija,1. liga

Rostov : CSKA Moskva 1:2

Ni igral, sedel je na klopi.

Žan Majer (Rostov)

Rusija, 1. liga

Rostov : CSKA Moskva 1:2

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Miral Samardžić (Anži Mahačkala) Rusija, 1. liga Krasnodar : Anži Mahačkala 1:1 Igral je celo tekmo in prejel rumen karton.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 2. liga

Orenburg : Tom Tomsk 3:0

Igral je celo tekmo.

Matej Pučko (Oviedo)

Španija, 2. liga

Oviedo : Alcorcon 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Andrej Kotnik (Formentera)

Španija, 3. liga

Lleida Esportiu : Formentera 0:1

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Elvis Bratanović (Xamax)

Švica, 2. liga

Xamax : Rapperswill Jona 1:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Kenan Fatkić (Chiasso)

Švica, 2. liga

Chiasso : Vaduz 1:6

Igral je do 60. minute.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga

Schaffhausen : Wohlen 4:0

Igral je celo tekmo.

Dalibor Stevanović (Servette)

Švica, 2. liga

Servette : Will 1:1

Igral je do 69. minute.

Sašo Fornezzi (Antalyaspor)

Turčija, 1. liga

Antalyaspor : Bursaspor 2:0

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution) ZDA, 1. liga Houston Dnyamo : New England Revolution 0:2 Ni igral, sedel je na klopi.
Ne spreglejte