Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
2. 6. 2019,
16.43

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Bojan Jokić Andres Vombergar Lovro Bizjak Ufa

Nedelja, 2. 6. 2019, 16.43

4 leta, 10 mesecev

Ufa uspešna v dodatnih kvalifikacijah

Slovenski kapetan se bo še naprej družil z rusko elito

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Bojan Jokić | Bojan Jokić bo z Ufo v elitnem ruskem prvenstvu nastopal tudi v prihodnji sezoni. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Bojan Jokić bo z Ufo v elitnem ruskem prvenstvu nastopal tudi v prihodnji sezoni.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ruski klub Ufa, za katerega nastopajo kar trije slovenski legionarji, si je v dodatnih kvalifikacijah izboril obstanek v prvoligaški druščini. Na dveh tekmah je bil boljši od Toma iz Tomska s skupnim rezultatom 2:1. V nedeljo je izgubil v Sibiriji z 0:1, kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić pa je odigral vso tekmo. V kratkem se bo pridružil Kekovi četi na pripravah na Gorenjskem.

Sportal Navijači Interja razglasili Slovenca za svetega, soigralec ga je poljubil #video

V Rusiji si nogometni kruh služi ogromno slovenskih legionarjev. Na njih je zelo pozoren tudi slovenski selektor Matjaž Kek, ki je za aktualno reprezentančno akcijo proti Avstriji (7. junija v Celovcu) in Latviji (10. junija v Rigi) vpoklical štiri slovenske legionarje v Rusiji. To so Jaka Bijol (CSKA Moskva), Miha Mevlja (Rostov), novinec Denis Popović (Orenburg) in pa kapetan Bojan Jokić (Ufa).

Jokić podal za prvi gol

Izkušeni Kranjčan je v nedeljo končal prvenstveno sezono. Ker je Ufa končala redni del prvenstva na skromnem 14. mestu (od 16 klubov), si je morala obstanek priigrati v dodatnih kvalifikacijah. Udarila se je Tomom iz Tomska in osrečila navijače.

Podaja Jokića za gol Ufe pri 1:20:

V četrtek je bila boljši na prvi tekmi (2:0), na dvoboju pa se je izkazal tudi Jokić. Prvi levi bočni branilec slovenske reprezentance je prispeval podajo za prvi gol, od njegovih rojakov pa je na tej tekmi nastopil še Andres Vombergar. Odigral je 70 minut, Lovro Bizjak pa je ostal na klopi za rezervne igralce.

Poraz v Sibiriji ni bil usoden

Jokić bo še naprej igral z najboljšimi ruskimi klubi. | Foto: Getty Images Jokić bo še naprej igral z najboljšimi ruskimi klubi. Foto: Getty Images Ufa je v nedeljo odpotovala v Sibirijo, kjer se je na povratni tekmi udarila s Tomom in poskušala ohraniti prednost. Začetek ni bil najbolj spodbuden, saj so gostitelji povedli že po 11 minutah. Pričakoval se je popoln juriš na vrata gostov, a je Ufa vzdržala nalet in poskrbela, da je ostalo pri tesni zmagi gostiteljev (1:0). S tem si je s skupnim rezultatom 2:1 zagotovila obstanek med rusko elito.

Poleg Jokića, ki je znova odigral vso tekmo, je ponovno na igrišče stopil Vombergar. Nekdanji napadalec Olimpije je vstopil v igro na začetku drugega polčasa, Bizjak pa je ponovno obsedel na klopi.

V drugem paru dodatnih kvalifikacij za obstanek je Krila Sovjetov s pomočjo nekdanjega reprezentanta Mirala Samardžića izločila Nižnji Novgorod (3:1 in 0:1). Tako bo Jeseničan v dresu kluba iz Samare tudi prihodnjo sezono tekmoval med rusko elito.

Ne spreglejte