Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 9. 2013,
22.34

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Ciper

Torek, 10. 9. 2013, 22.34

8 let, 3 mesece

Slovenci s Cipra s tremi točkami upanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca je v svoji osmi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 v Nikoziji premagala Ciper z 2:0 in ostala v igri za pot v Brazilijo.

Slovenski nogometaši so septembrski nalogi opravili tako, kot so si zadali. Proti Albaniji in Cipru so osvojili šest točk, ki jih ohranjajo v igri za mundial. V Nikoziji, kjer Ciprčane zanima zgolj klubski nogomet, kar se še kako odraža pri obisku reprezentančnih tekem, so Katančevi nogometaši hitro prišli do želenega vodstva, zmago, ki ohranja upe za drugo mesto v skupini E, pa potrdili v zaključku tekme.

Katanec je tokrat zaradi kazni in poškodb kar premešal začetno postavo, med drugim je namesto Bojana Jokića na levem boku obrambe začel Andraž Struna, Kevin Kampl je bil v osrčju zvezne vrste ob Alešu Mertlju (Reneja Krhina ni bilo v začetni postavi zaradi zdravstvenih težav), v napadu pa sta tokrat zaigrala Zlatan Ljubijankić in Milivoje Novaković. Po kazni se je vrnil tudi kapetan Boštjan Cesar.

Čeprav so imeli Ciprčani prvo priložnost na tekmi, ko je v tretji minuti Elias Charalambous žogo poslal čez prečko z roba kazenskega prostora, Slovencem ni bilo dolgo treba čakati na vodilni zadetek. Že v 12. minuti je Kevin Kampl prodrl skoraj do kazenskega prostora, oddal žogo na desno stran do Milivoja Novakovića, ki pa je izgubil dvoboj iz oči v oči z Antonisom Giorgallidisom.

Slednji pa je klonil že minuto pozneje, ko je Zlatan Ljubijankić z leve strani podal žogo pred gol, kamor je vtekel Novaković in rutinirano zabil za 1:0. Po nekajminutnem zatišju (na skoraj povsem praznih tribunah je bilo tokrat resnično gledališko vzdušje) so Slovenci znova zagrozili v 31. minuti, ko je Kampl podal na levo stran kazenskega prostora do Andraža Kirma, ta pa je nato preslabo streljal. Minuto zatem se je v ugodnem položaju znašel znova Novaković, a slabo sprejel žogo, tako da jo je ciprski vratar pobral še pred strelom.

V uvodu drugega polčasa je najprej zagrozil Ciper prek Konstantinosa Makridisa, ki je z desne strani iz bližine sprožil, a je bil Samir Handanović dobro postavljen. V 51. minuti so domači znova izvedli nevarno akcijo, po napaki slabem izbijanju Kampla so domači podali v kazenski prostor, kjer je z glavo meril Nektarios Alexandrou, a bil malce premalo natančen.

Katanec je v 59. minuti v igro poslal Josipa Ilićića namesto Valterja Birse, novo priložnost pa je Slovenija dočakala v 63. minuti, ko se je pred Giorgiallidisom znašel Andraž Struna, toda ciprski vratar je dovolj zgodaj stekel iz vrat in preprečil kak nevarnejši strel gostujočemu branilcu. V 71. minuti so Slovenci znova prišli do strelov z roba kazenskega prostora, a so domači Kirmov poskus blokirali, Iličićev pa je zletel čez gol.

V 76. minuti so imeli gostitelji izjemno priložnost, ko je iz bližine poskusil Vincent Laban, Handanović pa je izvrstno posredoval. V 80. minuti pa je rezervist Iličić dokončno odločil tekmo v slovensko korist, potem ko je z dobrih desetih metrov zabil žogo v spodnji levi kot po podaji Novakovića, ki je prodrl v kazenski prostor.

Izbrance Srečka Katanca do konca kvalifikacij čaka še domači obračun z Norveško in gostovanje v Švici.

Ne spreglejte