Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 4. 2014,
18.20

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zlatan Ljubijankić Omiya Ardija

Torek, 29. 4. 2014, 18.20

8 let, 3 mesece

Slovenca pisala zgodovino na Japonskem (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ni se še zgodilo, da bi v japonskem prvenstvu na isti dan dosegla gol Slovenca, ki branita barve različnih klubov. Danes sta se v zgodovino vpisala Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić.

Torek je bil rezerviran za srečanja 10. kroga japonskega prvenstva, v katerem sta se prvič v tej sezoni med strelce vpisala oba slovenska legionarja. Zlatan Ljubijankić je potreboval deset krogov, da je v tej sezoni prebil strelski led. Na gostovanju pri Cerezo Osaki, ki ga je spremljalo deževno vreme, je dosegel prvi zadetek v tej sezoni.

Ko je v 70. minuti po spretnem strelu z glavo spravil v slabo voljo gledalce na štadionu Nagai in popeljal veverice v vodstvo, se mu je nasmihala tretja zmaga v tej sezoni. Zlajo je odigral 84 minut in nato zapustil zelenico, njegovi soigralci pa niso zdržali do konca. V četrti minuti sodnikovega podaljška so klonili. Izenačenja pa ni zagotovil Urugvajec Diego Forlan, najdražji nogometaš, ki je kdaj igral na Japonskem, temveč njegov soigralec Kenju Sugimoto.

Omiya Ardija po remiju ostaja v rezultatski krizi. Zmago v prvenstvu pogreša že šest krogov, je pa s točko v Osaki vsaj prekinila niz štirih zaporednih porazov. Uvrščena je na 16. mesto, ki prinaša padec v drugo ligo. Na srečo veveric so odigrali le uvodno tretjino tekem v tej sezoni, tako da bo še veliko priložnosti za izboljšanje uvrstitve.

Več zadetkov od Novakovića so dosegli le štirje

Če je Ljubljankićeva Omiya v torek osvojila točko, pa je praznih rok ostal njen nekdanji napadalec Milivoje Novaković. Gostoval je pri vodilnem moštvu Kashima Antlers in drago prodal kožo. Njegov Shimizu S-Pulse je izgubil z 1:2, edini zadetek za goste pa je dosegel prav slovenski legionar. V 57. minuti je prelisičil obrambo gostiteljev in z natančnim strelom z desno nogo izenačil na 1:1, nato pa je gostiteljem 22 minut pozneje po dolgem obleganju vrat Shimizuja le priskrbel zmago 30-letni Brazilec Luis Alberto, ki je pred leti v Evropi igral v Romuniji (Cluj) in na Portugalskem (Braga, Nacional).

Shimizu je na lestvici padel na osmo mesto ter končal niz štirih zaporednih zmag v prvenstvu. Nova je v desetih nastopih dosegel pet zadetkov in je peti najboljši strelec japonskega prvenstva.

Ne spreglejte