Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2017,
14.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

liga MLS New York City Andraž Struna

Torek, 29. 8. 2017, 14.30

6 let, 6 mesecev

Andraž Struna

Slovenca bi v New Yorku pričakala Pirlo in Villa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Andraž Struna | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni branilec Andraž Struna je po neuspešni škotski avanturi v edinburškem Heartsu ostal brez kluba. Za 28-letnega Primorca se po poročanju Nogomanie zanimajo onstran Atlantika, v nogometnem moštvu New York City, ki igra v elitnem severnoameriškem profesionalnem nogometnem prvenstvu MLS.

Občasni slovenski reprezentant Andraž Struna, nogometaš je tudi njegov mlajši brat Aljaž, je v slovenski ligi igral za kluba Portorož Piran in Koper. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 58 prvenstvenih tekem in dosegel en gol. Med letoma 2011 in 2013 je igral za Cracovio v poljski ligi, nato za PAS Giannina v grški ligi do januarja 2017, ko je prestopil v škotski Heart of Midlothian. Pri Heartsu pa ni izpolnil pričakovanj kluba, ki s Slovencem ni podaljšal sodelovanja.

Treniral bi ga Vieira, slačilnico bi si delil z Villo in Pirlom

Nekdanji španski reprezentant David Villa blesti v dresu New York Cityja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nekdanji španski reprezentant David Villa blesti v dresu New York Cityja. Foto: Guliverimage/Getty Images Za slovensko reprezentanco je debitiral 15. avgusta 2012 na prijateljski tekmi proti romunski reprezentanci, prvi gol pa je dosegel 25. marca 2016 na kvalifikacijski tekmi proti reprezentanci San Marina.

V ameriškem klubu, njegov trener je sloviti Francoz Patrick Vieira, iščejo bočnega branilca. Struna naj bi, če bodo Američani zadovoljni, podpisal pogodbo, s katero bi si zagotovil daljše sodelovanje.

Najprej bi seveda z Američani podpisal pogodbo za zgolj trimesečno preizkusno obdobje oziroma do konca tamkajšnje sezone v MLS. Za klub iz New Yorka igrata nekdanja zvezdnika svetovnega nogometa Španec David Villa in Italijan Andrea Pirlo.

Če bi Struna zaigral v ZDA, bi postal drugi slovenski legionar v ligi MLS. Pridružil bi se nekdanjemu kapetanu Olimpije Antoniu Mlinarju Delamei, ki se s Katančevo četo na Brdu pri Kranju pripravlja na petkovo kvalifikacijsko tekmo na Slovaškem.
Ne spreglejte