Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2014,
6.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Japonska Slonokoščena obala

Nedelja, 15. 6. 2014, 6.08

7 let, 12 mesecev

Sloni po Drogbajevem vstopu do preobrata in zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Slonokoščene obale so v 1. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina C) v Recifeju premagali Japonsko z 2:1 (0:1).

Čeprav ni bil neposredno vpleten v noben zadetek, pa se je v dvoboju Japoncev in Slonokoščene obale vse spremenilo po vstopu v igro Didierja Drogbaja pol ure pred koncem. Do takrat se je zdelo, da imajo Japonci bolj ali manj vse pod nadzorom, tudi vodili so z 1:0. A po vstopu Drogbaja so v vsega 100 sekundah nato prejeli dva zadetka in dragocene tri točke predali afriški ekipi.

Po bolj ali manj nerazburljivem uvodu tekme so Japonci povedli v 16. minuti. Keisuke Honda je dobil žogo na robu kazenskega prostora, naredil še par korakov proti vratom in nato z lepim in močnim strelom zadel za 1:0. Malo zatem je do strela v kazenskem prostoru lepo prišel Acuto Učida, a meril v vratarja Boubacarja Barryja.

V 32. minuti je na drugi strani Arthur Boka s prostega strela meril malo previsoko, v 35. minuti pa je njegov strel od daleč obranil Eidži Kavašima. To je bil kljub pritisku "slonov" tudi zadnji resnejši poskus v prvem polčasu.

Uvod drugega polčasa je zaznamovalo nekaj nenatančnih strelov na vsaki strani, pol ure pred koncem pa se je selektor Slonokoščene obale, Francoz Sabri Lamouchi, odločil v igro poslati še enega napadalca. Ne katerega koli, temveč prvega zvezdnika Didierja Drogbaja.

Le nekaj minut pozneje so Afričani izenačili. Serge Aurier je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Wlifried Bony. Ofenzivna postava je takoj zatem poskrbela tudi za preobrat, med strelce se je vpisal še Gervinho po novi podaji Aurierja.

V 82. minuti je prvič poskusil tudi Drogba, in sicer s prostega strela s 30 metrov, japonski čuvaj mreže pa se je izkazal. Po mnenju mnogih bodoči napadalec torinskega Juventusa je bil nevaren tudi v 85. minuti, a je ostalo pri 2:1.

Ne spreglejte