Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
11. 3. 2015,
17.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Haris Vučkić Glasgow Rangers

Sreda, 11. 3. 2015, 17.26

8 let

Škoti ponosni na Slovenca, ki sploh ni njihov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Haris Vučkić je zabil še drugi gol v dresu škotskega Glasgow Rangersa. Slovenec je med navijači škotskega nogometnega velikana vse bolj priljubljen.

Rangers je v prvi škotski ligi (drugi razred tamkajšnjega nogometa) v torek pred 35 tisoč navijači na štadionu Ibrox v Glasgowu gostil Queen of the South in remiziral z 1:1. To je bil že tretji zaporedni prvenstveni remi kluba, ki je po finančnem kolapsu leta 2012 pot do stare slave začel iskati v najnižji ligi. Po novi tekmi brez zmage navijači niso bili najbolj zadovoljni.

Pravzaprav jih je zadovoljil le Haris Vučkić, strelec edinega gola za domačo ekipo, zadel je v 77. minuti, ko je poskrbel za vodstvo z 1:0. Na igrišču je bil od prve do zadnje minute.

Po tekmi, po kateri je Rangers ostal na tretjem mestu, a za drugouvrščenim Hibernianom zaostal za dve točki, so bili do svojih siceršnjih ljubljencev zelo kritični, prizanesli so le Slovencu. Pravzaprav so 22-letnika, ki je v Glasgow prišel pred dobrim mesecem dni kot posojen nogometaš Newcastle Uniteda, celo hvalili in kovali v zvezde.

Edini, ki se bori tako, kot se je treba

"Bil je edini nogometaš, ki je od sebe iztisnil zadnje atome moči, in to kljub temu, da sploh ni član Rangersa, ampak je k nam posojen! Ko je proslavljal zadetek, je dal vedeti, da mu pomeni veliko," je na enem izmed socialnih omrežij Vučkića pohvalil goreč navijač Rangersa. "To pa je igralec!" je pristavil drugi. "Moje mnenje je, da je Haris edini nogometaš, ki se za dres našega kluba bori tako, kot bi se moral vsak," je še eno izmed mnenj, ki smo jih zasledili. "Obdržite ga!" pa je nekdo klubskemu vodstvu poslal jasno sporočilo.

Ni dvoma, Vučkić se je na Škotskem znašel zelo dobro. Upajmo, da bo v podobnem slogu nadaljeval. Za zdaj je v majici Rangersa odigral pet prvenstvenih in eno pokalno tekmo. Na vseh je bil na igrišču od prve do zadnje minute in zabil dva gola.

Ne spreglejte