Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 5. 2014,
11.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Gorica Ante Šimundža Luka Zahović finale

Sreda, 21. 5. 2014, 11.37

7 let, 12 mesecev

Šimundža pričakuje dobre poteze in pokal, Zahović z mavcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Maribor bo skušal po državnem ubraniti še pokalno lovoriko. Trener osemkratnih pokalnih prvakov ima velik motiv, kljub trem zmagam v tej sezoni pa ima o Gorici spoštljivo mnenje.

Osemkratni pokalni prvaki Mariborčani bodo skušali drugič zapored osvojiti obe lovoriki. V finalu so lani premagali Celje, tokrat bo tekmica Gorica. "Imamo možnost za novo lovoriko. Cilj, ki smo si ga zastavili pred sezono, je blizu, a še vedno daleč. Zato gremo v ta dvoboj ustrezno pripravljeni, lačni zmage, z velikim motivom. Vse štiri tekme proti Gorici med prvenstvom so bile zahtevne. Tekmeci so dovolj ambiciozni, tudi oni si želijo lovorike," je pred finalom dejal Ante Šimundža.

Na generalki v Novi Gorici so Mariborčani premagali primorske tekmece, in to s precej mešano ekipo. Za finalni obračun naj bi bili pripravljeni skorajda vsi, najbolj je vprašljiv branilec Marko Šuler. "Povsem brez težav ne gre. Veseli nas, da se vrača Nusmir Fajić, toda Marko Šuler še ima manjše težave in njegov nastop je zelo vprašljiv. Manjši poškodbi ovirata Željka Filipovića in Jeana-Philippa Mendyja. Luka Zahovič je med sobotnim dvobojem dobil udarec in zaradi zloma koščice v nartu mavčno oblogo, tako da je, žal, sezona zanj končana," je dejal mariborski trener.

Oboji bodo igrali previdno, saj lahko le majhna napaka odloči zmagovalca. "Potek tekme bo v veliki meri odvisen od nas, moramo biti na najvišji ravni. Pokal je specifično tekmovanje, odloča ena tekma. Ne bo divjanja z ene ali druge strani, a verjamem, da ne bo manjkalo dobrih potez. Enako pričakujem od Gorice. Če bomo psihično in fizično na ravni, na kateri znamo biti, potem se lahko razplete po naših željah. Nogomet pa je nepredvidljiv, moramo se pripraviti na zelo motiviranega tekmeca," je povedal Šimundža.

Ne spreglejte