Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
2. 9. 2016,
13.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Domžale Luka Elsner Simon Rožman

Petek, 2. 9. 2016, 13.46

6 let, 6 mesecev

Naslednik Luke Elsnerja

Simon Rožman novi trener Domžal: Smo edinstven klub v Sloveniji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Foto: Vid Ponikvar

Domžalski klub ima novega trenerja. Namesto Luke Elsnerja, ki bo prevzel vodenje Olimpije, bo odgovorno vlogo pri Domžalah opravljal Simon Rožman. Nekdanji trener Celja se ne boji izziva, delo predhodnika in nekdanjega sodelavca pa zelo spoštuje.

Petek, drugi dan po koncu poletnega prestopnega roka, ki je dodobra prevetril slačilnico Domžal, je poskrbel za ogromno spremembo. Klub je zapustil Luka Elsner. Domžalski ekipi je stal ob strani kot igralec in tudi kot trener, klub pa se mu, potem ko je z njim sporazumno prekinil pogodbo, zahvaljuje za vse, kar je prispeval k razvoju Domžal.

Domžale so spoštovale odločitev Elsnerja

"Spoštovali smo njegovo željo in dosegli dogovor z Olimpijo. Odločitev o novem trenerju je bila relativno lahka. Že spomladi, ko se nam je Simon pridružil, je bil narejen ta nastavek. Želimo si nadaljevati tisto, kar je uspelo Luki, in vse skupaj, ne glede na spremembe v igralskem kadru, tudi nadgraditi. Cilji ostajajo nespremenjeni. Želimo ostati v vrhu slovenskega nogometa, igrati lep nogomet, dodajati mlade igralce in jih tudi tržno prodajati. Do zdaj nam je to uspevalo," se je športni direktor Matej Oražem zahvalil Elsnerju za vse, kar je prispeval rumeno-modrim. Označil ga je za najboljšega trenerja, ki je v njegovi prisotnosti deloval v domžalskem klubu.

Luka Elsner se seli v Ljubljano k Olimpiji. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Luka Elsner se seli v Ljubljano k Olimpiji. Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Z Olimpijo je bil sklenjen dogovor o izplačilu nadomestila v obliki bonusov, ki jih bodo Domžale prejele, če bo v določenem obdobju uspešen z Olimpijo.

Odločitev je bila lahka, a tudi težka

Mladega trenerja, ki prihaja iz znamenite slovenske nogometne dinastije Elsnerjevih, je nasledil Simon Rožman, dozdajšnji strokovni koordinator mladinskega centra NK Domžale, kjer je bil po njegovem prihodu opazen kakovosten premik na bolje. Štajerec ima polno zaupanje klubskega vodstva, danes pa bo opravil prvi trening z nogometaši Domžal.

"Zahvalil bi se predsedniku, upravnemu odboru in športnemu direktorju za zaupanje. Moja odločitev je bila zelo lahka, a po svoje tudi težka. Zakaj lahka? Klub je izjemno dobro organiziran in je na najvišji ravni v Sloveniji. Sistematika kluba je takšna, da deluje na dolgi rok na podlagi športnih in poslovnih argumentov. Pričakal me je kakovosten igralski kader, ki ga dobro poznam. S prvo ekipo sem sodeloval šest mesecev. Nekih skrivnosti ni," je nekdanji trener Celjanov pojasnil razloge, zaradi katerih se je odločil za prevzem pomembne funkcije.

Navijači Domžal bodo prišli na svoj račun

Zakaj pa je bila odločitev težka? "Moj trenerski kolega Luka je postavil zelo visoke standarde trenerskega dela. Lahko ga nadaljujem in v določenih pogledih dodam nekaj svojega. Kar zadeva klub, ostajajo cilji nespremenjeni. Zanima me vključevanje mladih igralcev. Domžale imajo odlično sistematiko kluba. Na tem področju smo edinstveni v Sloveniji. Sistem od kadetov do članov je tako dobro vpeljan, da bomo lahko zapolnili vrzeli v ekipi," je dejal Rožman in navijačem obljubil, da se na tribunah ne bodo dolgočasili.

"Domžale imajo odlično sistematiko kluba." | Foto: Vid Ponikvar "Domžale imajo odlično sistematiko kluba." Foto: Vid Ponikvar

"Saj me poznate iz prejšnjih klubov," je hotel poudariti, da je celjsko ekipo v sezoni 2014/15 krasil atraktiven in napadalen nogomet. "Domžalsko občinstvo je zahtevno, a zna ceniti pošteno delo. Obljubljam, da se bo to videlo na vsaki tekmi," je odločen strokovnjak, ki je v tej sezoni tesno sodeloval z Elsnerjem. Zaželel mu je srečo na delu pri Olimpiji, novopečeni strateg zmajev pa je enako zaželel njemu. Nekdanja sodelavca sta tako čez noč postala tekmeca, ki bi se lahko v slovenskem prvenstvu potegovala za najvišja mesta.

Ne spreglejte