Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
21.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samir Handanović Josip Iličić Boštjan Cesar Rene Krhin Jasmin Kurtić Valter Birsa

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 21.41

8 let

Sicilijanska uvertura za vijoličastega Iličića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Italijansko prvenstvo, v njem igra veliko slovenskih legionarjev, se bo začelo 25. avgusta. Samir Handanović (Inter) in Josip Iličić (Fiorentina) bosta sezono odprla doma. Prvi večji derbi v 3. krogu.

Fiorentina veliko pričakuje od Josipa Iličića, ki si je simpatije javnosti na Apeninskem polotoku prislužil z odmevnimi predstavami v dresu Palerma. Po izpadu v drugo ligo je postalo le še vprašanje časa, kdaj bo nadarjeni Kranjčan zamenjal okolje. Sprejel je ponudbo iz Firenc, kjer bo v družbi Maria Gomeza, Giuseppeja Rossija, Alberta Aquilanija, Borje Valera, Massima Ambrosinija in soigralcev poskušal vijolicam pomagati do nastopa v ligi prvakov. Žreb je določil, da se bo ''Jojo'' v prvem krogu pomeril s Catanio, gorečim tekmecem in sicilijanskim sosedom Palerma, ki je v primerjavi z rožnatimi ostal član serie A.

V prvi italijanski ligi si nogometni kruh (za zdaj) služi šest Slovencev. Morda se do konca prestopnega roka pridruži še kdo, za zdaj jih je prijavljenih pol ducata, vsi so tudi člani izbrane vrste. Samir Handanović bo sezono z Interjem, ki zaradi skromne uvrstitve sploh ne bo zaigral v Evropi, začel na San Siru. V goste prihaja Genoa. Chievo Boštjana Cesarja in Dejana Lazarevića se bo prvič predstavil v Parmi, zahtevno gostovanje čaka Reneja Krhina, saj bo Bologna preizkusila moč nekoliko spremenjenega, a še vedno zvezdniškega Napolija, Jasmin Kurtić pa bo s Sassuolom prvoligaški led prebijal v Torinu, ki ni našel skupnega jezika z Valterjem Birso.

Prvi večji derbi v Italiji bo na sporedu sredi septembra v tretjem krogu. Pri Interju bo gostoval branilec naslova Juventus. Mestna poslastica med Interjem in Milanom bo prvič odigrana šele 22. decembra.

Ne spreglejte