Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
6.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gonzalo Higuain Barcelona Napoli Real Madrid Luis Enrique

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 6.56

7 let, 12 mesecev

Senzacija na pomolu: Higuain novi napadalec Barcelone?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Barcelona se je po sezoni, ki jo je končala brez osvojene lovorike, odločila za prevetritev ekipe. Med poletnimi okrepitvami naj bi bil tudi Gonzalo Higuain, kar pa bi zelo zapeklo navijače Reala.

V prihajajoči sezoni 2014/14 bo Gerarda Martina na trenerskem stolčku Barcelone nasledil Luis Enrique, namesto Cesca Fabregasa bo srečo na Camp Nouu lovil Ivan Rakitić, obstaja verjetnost, da bi izkušeni Xavi kariero nadaljeval na Bližnjem vzhodu, v napadu pa naj bi se Lionelu Messiju pridružil soigralec, ki ga odlično pozna in s katerim si deli reprezentančno slačilnico. Skoraj vedno, ko igrata skupaj, dobro sodelujeta, plod vsega pa so številni zadetki.

To je Gonzalo Higuain, ki je po poročanju španskega časnika Marca vse bližje odmevnemu prestopu k Barceloni. Katalonci bi po dolgem času pridobili zvezdnika, ki je večji del kariere prebil pri madridskem Realu. Tako bi Argentinec ubral podobno pot kot pred leti novopečeni trener Barcelone Enrique, ki se je v iskanju primerne okrepitve v konici napada ogrel za gavča z vzdevkom El Pipita.

Argentinec je bil pred leti član udarne enajsterice galaktikov in pogosto dobival prednost pred Francozom Karimom Benzemajem. V prejšnji sezoni je igral v Neaplju ter klubu pomagal do tretjega mesta in priigranih kvalifikacij za nastop v ligi prvakov, pa tudi pokalnega naslova.

Kakšno odškodnino bo določil Napoli?

Predstavniki Barcelone naj bi z igralcem že dosegli dogovor, zdaj morajo najti skupen jezik še z Napolijem, ki ga je pred začetkom sezone 2013/14 privabil v Italijo, a je moral madridskemu Realu odšteti 40 milijonov evrov. Italijanski klub zagotovo ne bo skromen pri višini odškodnine, sploh če je Barcelona tako resno zagrizla v možnost prestopa, ki bi zagotovo odmevala tudi v Madridu.

Gonzalo, ki se je pred 26 leti rodil v Franciji (Brest), je na nedavni prijateljski tekmi s Slovenijo manjkal zaradi zdravstvenih težav, na uvodni tekmi svetovnega prvenstva proti Bosni in Hercegovini pa je že branil barve domovine. V članski karieri je branil le barve treh klubov, argentinskega velikana River Plate, Reala in Napolija.

Ne spreglejte