Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
8. 9. 2019,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,31

7

Natisni članek

Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Euro 2020 kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Nedelja, 8. 9. 2019, 6.00

4 leta, 7 mesecev

Selektor Slovenije pred tekmo z Izraelom

Keku gre na živce, kar so dovolili Izraelu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,31

7

Matjaž Kek | Matjaž Kek vabi vse slovenske navijače, da podprejo reprezentanco v Stožicah tudi v ponedeljek. | Foto Grega Valančič/Sportida

Matjaž Kek vabi vse slovenske navijače, da podprejo reprezentanco v Stožicah tudi v ponedeljek.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca je z zmago nad Poljsko navijačem pripravila najlepše mogoče povabilo za ogled ponedeljkove kvalifikacijske tekme z Izraelom. Selektor Matjaž Kek si želi, da bi bile Stožice spet nabito polne, obenem pa opozarja javnost, da bi bil lahko Izrael, ki bo dvoboj v Ljubljani dočakal bolj spočit od Slovenije, za njegove izbrance večji zalogaj od Poljakov.

Andraž Šporar
Sportal Zamižal je, udaril in poskrbel za eksplozijo polnih Stožic

Operacija Poljska, kot si jo je zamislilo strokovno vodstvo slovenske izbrane vrste, je uspela z odliko. Slovenski nogometaši so kot prvi v kvalifikacijski skupini G prekrižali načrte največjim favoritom za osvojitev prvega mesta. S predstavo, s katero so ugnali Poljake z 2:0, so spomnili na zlata obdobja slovenske izbrane vrste.

Selektor zavrača evforijo

Bodo Stožice polne tudi proti Izraelu? | Foto: Vid Ponikvar Bodo Stožice polne tudi proti Izraelu? Foto: Vid Ponikvar Navijače sta navdušila pristop in borbenost reprezentance, selektor Matjaž Kek pa umirja strasti in trezno dodaja, da z zmago nad Poljsko ni storjenega še nič, kar bi lahko spominjalo na evforijo. Za kaj večjega bi morala Slovenija v ponedeljek spraviti v kozji rog še Izrael, s tem uiti enemu izmed neposrednih kandidatov za najvišja mesta in ostati v boju za odhod na Euro 2020.

"Vesel sem, da se je reprezentančni nogomet za 95, 100 minut vrnil na naša igrišča, a v ponedeljek je nova tekma. Če si budalo, lahko to hitro izhlapi. Zdaj me zanima samo še Izrael," je Mariborčan ponosen, da se na v teh dneh deževni strani Alp poleg vrhunskih predstav kolesarjev Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja z velikim spoštovanjem in izbranimi besedami omenja tudi nogometno reprezentanco. To je stanje navijaškega duha, kakršnega športna Slovenija ni izkusila že kar dolgo. Zagotovo kar nekaj let.

Matjaž Kek
Sportal Noriji Vuelte podlegel tudi Kek: Šli smo na glavo

Navijači, pridite v Stožice!

Slovenska izbrana vrsta jo je v petek zagodla Poljski. | Foto: Vid Ponikvar Slovenska izbrana vrsta jo je v petek zagodla Poljski. Foto: Vid Ponikvar Selektor bi rad, da bi se Stožice napolnile tudi za tekmo z Izraelom. Čeprav ni tako atraktiven tekmec, kot je Poljska s kapetanom Robertom Lewandowskim, pa je vložek srečanja tako velik, da bo močno vplival na razplet pri vrhu skupine.

"Navijači, pridite v ponedeljek v Stožice. Zagotavljam vam, da bomo šli še enkrat na glavo, čakal pa nas bo težak nasprotnik," obljublja ponoven boj od prve do zadnje sekunde, ki je krasil domačo izbrano vrsto v petek in povzročil poljskim zvezdnikom toliko gorja. "V vsakem trenutku sem jim videl nekaj v očeh. Hoteli so," se je na tekmi s Poljsko ob pogledu na izbrance prepričal, da so v dvoboj vstopili drugače, veliko bolj zavzeto in osredotočeno kot na prejšnjih tekmah.

Opravil bo nekaj menjav

Josip Iličić je proti Poljski poskrbel za čarobno asistenco, o kateri se bo govorilo še dolgo. | Foto: Vid Ponikvar Josip Iličić je proti Poljski poskrbel za čarobno asistenco, o kateri se bo govorilo še dolgo. Foto: Vid Ponikvar Ponedeljkova tekma v Stožicah, na kateri bo prvi sodnik Anglež Anthony Taylor, bo najverjetneje postregla z nekoliko spremenjeno slovensko začetno enajsterico. Posledice napornega dvoboja s Poljsko bodo naredile svoje, v slovenskem taboru pa niso ravno ravnodušno sprejeli niti tega, da se lahko tekmec Izrael na ponedeljkovo tekmo pripravlja 24 ur več od Slovenije.

Svoje obveznosti so namreč Izraelci v 5. krogu kvalifikacij z dovoljenjem Evropske nogometne zveze (Uefa) opravili že v četrtek, na koncu pa na čelu s selektorjem Andreasom Herzogom niso mogli biti preveč zadovoljni, saj so se doma s Severno Makedonijo razšli brez zmagovalca (1:1). S tem so ponudili Sloveniji priložnost, da jih prehiti na lestvici. To je Kekova četa po navdušujoči predstavi proti Poljski tudi izkoristila in se zavihtela na tretje mesto. Z Izraelom je izenačena po točkah, a ima boljšo razliko v zadetkih.

Slovenski reprezentanti bodo imeli za ponedeljkov spopad na voljo 24 ur manj kot Izrael. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenski reprezentanti bodo imeli za ponedeljkov spopad na voljo 24 ur manj kot Izrael. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Proti Izraelu bo potrebnih nekaj menjav. Imamo dovolj široko klop, po odsluženi kazni se vrača Jokić. Takšna zmaga nad Poljsko v takem vzdušju je strašen navdih za fante. Gledal sem Izrael proti Makedoniji. Malce mi gre na živce, da imajo na voljo za počitek dan več od nas, a se ne bom spuščal v podrobnosti," je Kek potožil, da ga je zmotil daljši počitek Izraelcev od njegovih izbrancev, a se mu vseeno ni hotel posvečati toliko, da bi kdo v njegovih besedah morda razbral iskanje alibija ob morebitnem rezultatskem neuspehu. Ta bi bil vse drugo kot zmaga Slovenije, kar so po tekmi nad Poljsko jasno in glasno dali vedeti tudi reprezentanti.

Kosovo
Sportal Kosovski čudež se nadaljuje. Portugalci zmagali v Beogradu.

Morda bo Izrael še močnejši od Poljske

Jan Oblak je že drugo tekmo zapored ostal nepremagan. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jan Oblak je že drugo tekmo zapored ostal nepremagan. Foto: Grega Valančič/Sportida Selektor Kek se dobro zaveda, v kako zahtevno nalogo se spušča. Apetiti navijačev so narasli, po zmagi nad Poljsko se pričakuje še ponovitev uspešne vaje proti Izraelu, proti kateremu je Slovenija vstopila v kvalifikacijski ciklus in po dobri predstavi remizirala v Haifi (1:1).

"Izrael je tehnično močna ekipa. Na vseh tekmah je na začetku dominirala, zato se bo treba pametno postaviti in morda malce počakati. Na domačem igrišču bomo že prišli do svojih situacij, a le s pravo taktično disciplino, voljo, tekaškim delom, ki je bil proti Poljski odličen. Morda bo Izrael v določenem trenutku še močnejši kot Poljska," sporoča javnosti, da se bo Slovenija namerila na motiviranega tekmeca, ki bo v Stožicah lovil enega zadnjih vlakov, da se resneje vključi v boj za napredovanje na EP 2020.

Eran Zahavi je najboljši strelec kvalifikacij za EP 2020. | Foto: Reuters Eran Zahavi je najboljši strelec kvalifikacij za EP 2020. Foto: Reuters

Največji adut Izraela za uspeh v Ljubljani bo napadalec Eran Zahavi. Igra na Kitajskem, a ga to prav nič ne moti, ko se v času reprezentančnih akcij preseli v Evropo. Dosegel je že osem zadetkov in je prvi strelec kvalifikacij. Ne le v skupini G, ampak nasploh. Za primerjavo, Slovenija je na vseh petih tekmah dosegla vsega skupaj devet golov. Zahavi je brez zadetka ostal le na gostovanju na Poljskem, kjer je doživel hud poraz (0:4). Slovenska obramba bo naredila vse, da ga bo podoben občutek preveval tudi 9. septembra. Na poseben dan Matjaža Keka, saj bo takrat praznoval 58. rojstni dan.

Jan Oblak
Sportal Novi kapetan Jan Oblak ostal brez glasu in povedal več kot kadarkoli
Aljaž Struna
Sportal Pirančan, ki je v Stožicah v žep pospravil 65 milijonov evrov
Domen Črnigoj
Sportal Junaški boj je terjal posledice. NZS se zahvaljuje navijačem.
Slovenija - Poljska kv za EP
Sportal Kek s čarobno palico in srčnimi junaki spomnil na zlate čase
Ne spreglejte