Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
16. 10. 2015,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krunoslav Jurčić Željko Filipović NK Maribor NK Maribor

Petek, 16. 10. 2015, 20.02

8 let

Še močnejši želijo nadaljevati po šampionski poti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po dveh zanesljivih zmagah in reprezentančnem premoru bodo nogometaši Maribora v soboto poskušali nadaljevati uspešen niz in zmagati tudi v Celju.

Pred odhodom na reprezentančni premor so Mariborčani z dvema zanesljivima zmagama, v Novem mestu so Krko premagali s 3:1, doma pa Koper odpravili kar s 4:0, poskrbeli za izboljšanje vzdušja in to, da so njihovi navijači spet začeli verjeti v naslov. Zdaj bodo poskušali poskrbeti, da bo tako ostalo tudi v prihodnjih tednih.

Prepričani so, da jim lahko uspe. Zato, ker so na zadnjih tekmah v sistemu 4-3-3, kar je novost, ki jo je vpeljal novi trener, pokazali šampionski obraz. Pa tudi zato, ker so v zadnjih desetih dneh strnili vrste in lahko spet računajo na pomembne nogometaše tam, kjer so bili najbolj oslabljeni. V obrambo se vračata Abel Gigli in Aleš Mejač, nared naj bi bil tudi izkušeni Marko Šuler.

Reprezentančni premor so dobro izkoristili

"Reprezentančni premor smo izkoristili zelo dobro. Fantje so temeljito opravili zastavljene naloge, zato smo pred nizom tekem, ki sledijo, optimistični. Vstopamo v tekmovalno obdobje, ki bo zelo zahtevno," pred sobotnim gostovanjem v Celju pravi Krunoslav Jurčić, ki na klopi Maribora zdaj sedi že dober mesec dni.

Celjani, trenutno so povsem na dnu lestvice, v zadnjem obdobju niso nasprotnik, ki bi se ga morali nasprotniki bati, ne nazadnje na zmago čakajo že kar sedem tekem, a Hrvat na klopi slovenskega prvaka svari. "Celjani si ne zaslužijo mesta, ki ga trenutno zasedajo. Njihovo pomanjkanje točk je posledica nekaterih drugih zadev. Le vprašanje časa je, kdaj bodo spet imeli boljše rezultate. V zadnjih dveh krogih so že začeli z nabiranjem točk. Nakazali so, da zmorejo. Vajeni smo, da proti nam vsi dajejo več. Ni dvoma, da bodo Celjani zelo motivirani, a najbolj pomembno je, da mi dobro delujemo na igrišču," je še povedal Jurčić, ki je do zdaj na klopi Maribora v prvenstvu trikrat zmagal, enkrat remiziral in enkrat izgubil.

Vračajo se v želene tirnice

Pred štajerskim derbijem je v imenu Mariborčanov, ki so reprezentančni premor izkoristili za krajše priprave v Moravskih Toplicah, spregovoril tudi Željko Filipović.

"Vračamo se nazaj, na želene tirnice. Smo v dobri formi, v dobrem nizu, ki ga je treba izkoristiti. Zdaj smo imeli dva tedna časa za posvečanje treningom in zadevam, pri katerih so še opazne rezerve v naši igri. Verjamemo, da bomo po reprezentančnem premoru le še boljši. S potrpežljivostjo zadeve prihajajo na pravo mesto. Hvala gledalcem, da so z nami v slabih in dobrih trenutkih. Le z njihovo podporo se lahko vrnemo na želeno pot," sporoča Ljubljančan v vrstah štajerskega nogometnega ponosa. Vezist, ki je v zadnjem obdobju krpal luknje v obrambi, a mu zdaj tega ne bo več treba početi. Tudi zato bi moral biti Maribor v prihodnosti še boljši.

Ne spreglejte