Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
15. 11. 2015,
7.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Boštjan Cesar Mišo Brečko Jasmin Kurtić Kevin Kampl Roman Bezjak Ukrajina

Nedelja, 15. 11. 2015, 7.53

7 let, 12 mesecev

Še dobro, da nismo prejeli še tretjega zadetka in da ostajamo živi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenske sanje o nastopu na EP 2016 visijo na nitki, a Katančevi izbranci še niso vrgli puške v koruzo. Odločalo se bo v Mariboru. "Lahko presenetimo Ukrajince," sporoča kapetan Boštjan Cesar.

Slovenski reprezentanti so bili po bolečem porazu z 0:2 v Lvovu poklapani. Niso pričakovali, da se bodo iz Ukrajine vrnili s tako neprivlačnim rezultatom. Lahko bi bil še slabši, kar je priznal dirigent obrambe Boštjan Cesar.

"Še dobro, da nismo prejeli še tretjega zadetka in da ostajamo živi," se kapetan zaveda, kako mukotrpno bi se bilo pripravljati na povratno srečanje po porazu z 0:3 ali še višjim rezultatom.

"Dobro smo bili pripravljeni na tekmo, a nismo razvili naše igre," je slovenski rekorder po številu nastopov v Lvovu iskal razloge za slabšo predstavo v najbolj neposrečenem trenutku.

Ukrajincev bi se lahko lotila panika

Verjame, da bo v torek drugače in bo Slovenija Ukrajincem vrnila udarec v Ljudskem vrtu: "Če bomo v torek prvi zabili gol, je vse mogoče. Takrat bi se lahko gostov lotila panika. Verjamem v to in v občinstvo, ki nas bo nosilo. Lahko presenetimo Ukrajino," ga ni zapustil optimizem, čeprav bo za napredovanje v torek potreboval zelo visoko zmago nad motiviranimi Ukrajinci.

Po tekmi je šepal, saj ga je sredi prvega dela pohodil Jevgen Seleznjev. "Koleno mi je malce oteklo. Bomo videli jutri, kako bo," je potožil po manjših zdravstvenih težavah, posledici trka s strelcem drugega ukrajinskega zadetka.

Med letalskim poletom v Slovenijo je ves čas hladil koleno z ledom, saj noče ničesar prepustiti naključju.

Brečko: Dokler so možnosti, bomo upali

Slovenski nogometni tabor ni računal na scenarij, da bo v Lvovu tako prepričljivo izgubil. Zaostanek dveh golov bo ob spoznanju, da je ostala ukrajinska mreža nedotaknjena, težko nadoknaditi, a se Katančevi fantje ne bodo kar tako predali.

"Maribor bo nova zgodba. Dokler so možnosti, bomo upali in dali vse od sebe. Čeprav ni upanje več tako veliko kot pred to tekmo, še obstaja," verjame v čudežni preobrat branilec Mišo Brečko.

"Na trenutke smo dobro stali na igrišču, oni pa so imeli po naših napakah še nekaj priložnosti. Tudi mi smo imeli dve izvrstni priložnosti. Če bi zadeli v polno, bi bilo povsem drugače. Rezultat res ni ugoden za nas, a ni še konec," se je zamislil 31-letni povratnik, ki je na desni strani bil hude bitke z Jevgenom Konopljanko.

Bezjak: To so tisti centimetri

"Danes se nam ni nič izšlo. Na žalost nismo dosegli zadetka," je potožil Roman Bezjak, ki je v igro vstopil v drugem polčasu in se znašel v obetavni priložnosti. Žal je splavala po vodi, saj je zgrešil žogo. Če je ne bi, bi ukrajinski vratar dočakal prvi slovenski strel v okvir vrat, hkrati pa ne bi imel veliko možnosti, da bi mrežo ohranil nedotaknjeno.

"To so tisti centimetri, ko je treba le poriniti žogo. Škoda, da nismo izkoristili priložnosti, ki smo jih imeli. Zadetek bi predstavljal prednost, zdaj pa vemo, da nimamo v Mariboru kaj izgubiti, tako da moramo iti na vse ali nič," je prepričan napadalec Rijeke.

Ukrajina ga ni presenetila, je pa opazil, kako jo je v Lvovu poneslo občinstvo in ji pomagalo do zmage. "V nogometu je vse mogoče. Če bi rekli, da smo že izpadli, potem sploh nima smisla igrati druge tekme. Moramo se čim prej pobrati, analizirati dvoboj ter iti na vse ali nič," napoveduje Korošec mariborski juriš na ukrajinska vrata.

Kurtić upa, da bo imela Slovenija v torek več sreče

"Sreča je bila na strani Ukrajine. Upajmo, da bo na naši v Mariboru," si je zaželel Jasmin Kurtić, ki je bil bolj zadovoljen z igro reprezentance v drugem delu, čeprav so si njegovi soigralci lepše priložnosti ustvarili v uvodnih 45 minutah.

"V prvem polčasu sta imela priložnosti Novaković in Iličić, v drugem pa se je videlo, da smo bili pogumnejši in naredili pritisk na njihovo zadnjo linijo. Ukrajinci takrat niso bili dovolj zbrani v podajah, a so vseeno dali gol za 2:0," je razočaran, da je moral Samir Handanović po žogo v mrežo po enkrat v vsakem polčasu.

Kampl: Tudi mi damo lahko Ukrajini dva gola

Drugi ukrajinski zadetek je dvigoval prah med igralci tudi po tekmi. Bi moral sodnik označiti nedovoljeni položaj? Selektor Srečko Katanec je prepričan, da je bila njegova reprezentanca oškodovana.

Drugi zadetek je zmotil tudi Kevina Kampla: "Ne vem, če je bil prepovedan položaj ali ne," se je vprašal in dodal, da bi lahko Slovenija v drugem polčasu prekinila akcijo, v kateri je padel drugi zadetek.

"V drugem polčasu smo poskušali igrati, a smo dobili drugi gol. 2:0 ni dober rezultat, a tudi mi lahko damo dva gola Ukrajincem. Na trenutke se je pokazalo, da jim je težko, če držimo žogo. Moramo verjeti vase in tudi bomo. Bi bila pa igra drugačna, če bi dali zadetek v prvem polčasu," je povedal eden izmed redkih reprezentantov, ki se je v Lvovu ustavil pri predstavnikih sedme sile po nepričakovano visokem porazu.

Povratno srečanje se bo v Mariboru začelo v torek ob 20.15, obe reprezentanci pa se že nahajata v Sloveniji.

Ne spreglejte