Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2013,
8.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Schalke Galatasaray liga prvakov

Torek, 12. 3. 2013, 8.21

8 let

Schalke po četrtfinale brez Huntelaarja, Galatasaray s slavljencem Drogbajem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Schalkeja so si v Carigradu priigrali remi, ki jim daje boljše izhodišče pred povratno tekmo. Vendar pri Schalkeju ne bo poškodovanega Huntelaarja, Galatasaray pa se zanaša na napad.

Pri Schalkeju je največja skrb, kako v napadu nadomestiti odsotnost Klaasa Jana Huntelaarja. Nizozemski golgeter si je namreč na zadnji prvenstveni tekmi proti Borussii Dortmund delno natrgal kolenske vezi. Kot kaže, bo zaradi poškodbe Cipriana Marice, Raffael, pa nima pravice nastopa, priložnost dobil Finec Teemu Pukki, ki je na 16 tekmah za Schalke v tej sezoni dosegel zgolj en zadetek. Manjkali bodo tudi Kyriakos Papadopoulos, Jermaine Jones, Christoph Moritz in Ibrahim Afellay. Kljub slabi sezoni v bundesligi se je forma Schalkeja izboljšala, ob tem pa so ena izmed treh neporaženih ekip v ligi prvakov. "Na prejšnjih tekmah smo odigrali nekaj dobrih tekem, kar bomo poskušali ponoviti tudi proti Galatasarayu. Poskušamo izkoristiti evforijo. Tekmec je kljub porazu v turškem prvenstvu zelo dobra ekipa. Liga prvakov je povsem drugačno tekmovanje in prepričan sem, da bo pokazal dobro predstavo. Odsotnost Huntelaarja nam bo seveda otežila nalogo. Izmučenost? Mislim, da bodo nogometaši ob vstopu na igrišče ob ozračju, kakšno je v Gelsenkirchnu, pozabili na utrujenost. Je pa treba poudariti, da ima Galatasaray zares močan napad," je dejal trener Schalkeja, Jens Keller.

Zvezdnika še ne blestita

Turški predstavnik se je v izločilne boje podal močno okrepljen. Prišla sta Didier Drogba, ki je dan pred tekmo praznoval 35. rojstni dan in bil v minuli sezoni ključen mož Chelseaja pri osvojitvi prvega evropskega naslova, in vezist Wesley Sneijder. Vendar pa oba zvezdnika svetovnega nogometa za zdaj ne blestita. "Od prve tekme se je forma Schalkeja precej izboljšala. Zdaj je to boljša ekipa. Čeprav igramo proti močnemu tekmecu, sem prepričan o napredovanju. Zaupam svoji ekipi," je povedal turški trener, Fatih Terim.

Pri Galatasarayu v tej sezoni najbolje igra Burak Yilmaz, ki je eden najbolj vročih napadalcev v Evropi. Turek je med drugim s sedmimi goli drugi strelec lige prvakov, gol več je dosegel le Cristiano Ronaldo. "Ponosni smo, da smo prišli tako daleč. S soigralci smo prepričani, da lahko pridemo zelo daleč. Upam, da bomo ponosni odšli z igrišča," samozavesti ne skriva Yilmaz.

Pri Galatasarayu bosta manjkala branilec Tomaš Ujfaluši in napadalec Johan Elmander.

Pa še nekaj statistike. Nemški klubi so zmagali na osmih od desetih evropskih tekem, na katerih so na prvi tekmi iztržili neodločen izid, vendar pa sta oba poraza proti Šahtarju in Wisli Krakow prišla po rezultatu 1:1 s prve tekme. Torej izrazitega favorita ni, rezultat je na strani Schalkeja, kakor tudi domače igrišče, vendar pa ima Galatasaray v svojih vrstah nekaj izkušenih igralcev, ki znajo odločati tako pomembne tekme.

Ne spreglejte