Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
9.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Zlatko Zahović Bojan Ban Sašo Udovič pokal Slovenije

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 9.56

8 let

Sašo Udovič: Maribor je velik klub, Olimpija pa lačna tekem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Žreb pokalnih polfinalnih parov je združil Olimpijo in Maribor, ki se bosta za prvenstvene točke udarila že prihodnjo nedeljo. Zmaji so samozavestni, Zlatko Zahović opozarja na pomanjkanje energije.

Slovenska javnost se bo spomladi nagledala večnih nogometnih derbijev. Ne samo v prvenstvu, ampak tudi v pokalnem tekmovanju. "Žreb je žreb. Pač se bomo z Mariborom pomerili štirikrat v enem mesecu. Dobro je, da je prva polfinalna tekma v Mariboru. To je pokal, ki bo prišel na vrsto čez mesec dni. O njem bomo razmišljali, ko bo prišel čas za to, zdaj smo povsem osredotočeni na prvenstvo," sporoča športni direktor Sašo Udovič, ki ni prisostvoval nedeljskemu žrebu polfinalnih parov pokalnega tekmovanja, ker je Olimpija ravno v tistem času igrala pripravljalno tekmo in tesno ugnala Dob.

Zahović: Eno so evropske tekme, drugo pa slovenske lige

Do dvoboja z Mariborom nas loči le še šest dni. Vijolicam ne prihaja naproti ob najbolj posrečenem času, saj bodo v četrtek gostovale v Sevilli in se potegovale za napredovanje v osmino finala lige Europa, le tri dni pozneje pa jih bo pot vodila v slovensko prestolnico. "Eno so evropske tekme, drugo pa slovenska liga," je poudaril Zlatko Zahović.

Dodal pa je, da v nedeljo ne pričakuje enostavnega dvoboja, čeprav se bo vodilni slovenski prvoligaš mudil pri šestouvršenem: "Glede Olimpije nas čaka zelo težka tekma. Olimpija nima niti približno toliko kakovosti kot Maribor, ima pa dovolj energije. Mi bomo nekaj te energije izgubili v Sevilli, tako da nas čaka v nedeljo zelo težka tekma," napoveduje športni direktor Maribora, ki se bo v nedeljo prvič na dvoboju "pomeril" proti novopečenemu stanovskemu kolegu iz Olimpije. Udovič je njegov dober prijatelj še iz reprezentančnih časov, ko sta sodelovala v napadalnih akcijah zlate Katančeve generacije.

"Olimpija se ukvarja predvsem s sabo"

Nekdanjega napadalca Olimpije, ki za Bežigradom ni prebil veliko sezon, smo povprašali, kako resno dojema Zahovićeve ocene o tem, da bo ljubljanski klub na nedeljskem derbiju deležen večje podpore energije in bo zaradi tega v prednosti?

"Maribor ima na voljo dosti igralcev. Je velik klub, ki lahko rotira igralce. Je pa dejstvo, da bo imel v četrtek zelo težko tekmo. Mi se ukvarjamo predvsem s sabo. Na prvem derbiju skušamo zgledati konkurenčni Mariboru. Naredili smo določene dobre zadeve v prestopnem roku, prihaja prva priložnost, da mlada ekipa sami sebi dokaže, kaj zmore," razmišlja o nedeljskem derbiju. O polfinalnih dvobojih v pokalu Slovenije še noče, saj bo prvi na sporedu šele konec marca.

Se lahko ponovi Glasgow in poraz Maribora v Stožicah?

Mariborčane čaka naporen spomladanski urnik, v beležnicah pa bo največkrat podčrtano ime Olimpije, sam se bo z njo pomerila kar petkrat, od tega štirikrat v obdobju enega meseca. "Tako je pač naneslo. Vreme, odpovedi … NZS se je odločila, da bo tekma 2. marca in to moramo spoštovati. Zdaj pa je prišel še žreb pokala. Glede na to, koliko je Slovenija velika, da ima deset prvoligaških klubov in da so štirje v polfinalu, je žreb pač naredil svoje in združil Maribor z Olimpijo. Naš cilj je osvojiti pokal in premagati vse ekipe," je strnil mariborske ambicije direktor državnih in pokalnih prvakov Bojan Ban.

Naslednja pokalna ovira Mariborčanov bo Olimpija, ki ima to prednost, da bo povratno srečanje v Stožicah. Lani je bilo v četrtfinalu pokalnega tekmovanja obratno, vijolice pa so večji del naloge opravile že v Ljubljani in napredovale kljub poznejšem porazu v Ljudskem vrtu. Je lahko letos obratno? Olimpija še pomni edino prvenstveno zmago nad vijolicami, odkar se je vrnila v 1. SNL (4:1). Takrat je izkoristila evforično slavje po zgodovinskem uspehu Mariborčanov, ki so se v Glasgowu uvrstili v skupinski del lige Europa. Bi se lahko ponovila zgodba še s Sevillo in Stožicami?

Ne spreglejte